Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +

3 härliga vandringar på Seychellerna

Seychellerna är ett tropiskt ö-paradis utan dess like. Stränderna är fantastiska och den avslappnade ö-kulturen är ojämförbar. Den grönskande naturen är också ett kapitel för sig, och på de exotiska öarna finns många spännande vandringar genom regnskog och klipplandskap. Här kan ni se vår lista över de tre bästa vandringarna på Seychellerna

MFI.jpg

 

Af MATHIAS FISCHER
Rejse-specialist hos 
Check Point Travel

1. Dans Gallas Trail - Mahé

shutterstock_741785002 View of Victoria City. Seychelles nature. Mahe island. Dans Gallas trai.jpg

Svårighetsgrad: Medel

Dans Galles Trail är en av våra favoritvandringsleder på Seychellerna. En sak som gör den här turen så fantastisk är att man både kan njuta av utsikten över Mahés öst- och västkust, samt till huvudstaden Victoria.

Vandringen börjar vid Le Niol Road mittemot det sista busstoppet. Härifrån går ni ca 2,9 kilometer (omkring 1 timme och 15 minuter). Under de knappa 3 kilometrarna stiger terrängen ett par hundra meter. Vi rekommenderar att ni använder lämpliga skor då det kan vara blött och halt på en del ställen.

På vägen ser ni ett hav av ovanliga växter i en grönskande regnskogsmiljö. Den första utkiksplatsen kommer på er vänstra sida där ni ser ut över Beau Vallon-området och bukterna i nordväst.

Därefter går ni till höger och följer stigen. På vägen belönas ni med flera utkiksplatser över den vackra västkusten.

Håll utkik efter den gamla stenmuren från 1900-talet som byggdes när etioperna (även kallade Gallas) kom till Seychellerna och slog sig ner i området, detta efter att ha rymt från arabiska skepp med hjälp av den brittiska flottan.

Stora granitklippor täckta av gröna växter och höga kanelträd omger er nu. Stigen går uppåt och det kan vara lite halt, men det är samtidigt spännande att gå runt i den täta växtligheten. I slutet av vandringen får ni en fin utsikt över Victoria och stadens hamnområde. Turen avslutas på en sten- och cementhöjning där ni kan andas ut och njuta av den friska havsbrisen innan ni går ner igen.

OBS: Vi rekommenderar att ni inleder vandringen på morgonen för att få bästa möjliga utsikt över ön och kusterna, då det kan bli molnigt längre fram på dagen.

shutterstock_741791371 Dans Gallas.jpg
shutterstock_741781051 dans gallas.jpg

2. Copolia Trail - Mahé

shutterstock_224570974 View from Mount Copolia to the north of Mahe, Seychelles with the capital Victoria in the foreground.jpg

Svårighetsgrad: Lätt

Ännu en vandring på Mahé, men lite lättare och kortare än Dans Gallas. Vandringsleden Copolia Trail är ca 1,6 kilometer och tar ungefär 45 minuter.

Copolia Trail är populär bland lokalbefolkningen och tar er till en klipplatå med panoramautsikt över östkusten.

Vandringen startar vid Sans-Souci Road precis vid ett stort vitt trumpetträd, som är känt för sina vita och rosa blommor. Det går lite upp och ner genom små raviner och klipphöjningar, och ett par hundra meter in på stigen börjar det dyka upp stora granitblock på båda sidorna. Här är det ganska brant, men det är en bra plats att ta en paus på och titta på de stora ormbunkarna som vaktar den smala passagen.

Några hundra meter längre fram kommer ni till ett mer öppet område med klippor och en sparsam växtlighet. Här ska ni klättra upp via en brant metallstege för att ta er till vandringens högsta punkt. Gå ut i solen på granitplatån och se ut över Mahés västkust och de omkringliggande "bergstopparna".

Utforska granitklipporna, men se upp för sprickorna mellan dem. Här kan ni även se sällsynta växter som trivs här uppe, vilket bl.a. inkluderar köttätande växter såsom pitcher-växten som bara finns på Seychellerna. Den lever av små insekter som den fångar i en slags blomtratt.

När ni har tagit in utsikten går ni tillbaka samma väg som ni kom. Var försiktiga om det har regnat eftersom klipporna kan ha blivit hala.

shutterstock_752115922 mount Copolia.jpg
shutterstock_1018174654 Copolia trail jungle and rocks.jpg

3. Vallée de Mai - Praslin

325_IMG28 Woman & Waterfall Valle De Mai_3872x2592.jpg

Svårighetsgrad: Lätt

På Praslin, som ni bl.a. besöker på vår resa Ö-hopp på Seychellerna, är naturen fantastisk. Här finns flera vackra vandringsleder och en av våra favoriter är den som finns i Vallée de Mai-regnskogen.

Här finns flera olika alternativ till korta vandringar som är 1-2 kilometer, och gemensamt för dem alla är att de är ganska lätta. Notera att det kostar omkring 26 euro per person att komma in i Vallée de Mai-området, som år 1960 blev ett skyddat naturreservat.

Gå på upptäcktsfärd längs utmärkta stigar i den 20 hektar stora regnskogen som är ett spännande exempel på öarnas biologiska mångfald.

Här kan ni bl.a. få syn på coco de mer-trädet som är endemiskt för Praslin och som är känt för sina enorma dubbelkokosnötter (the love nut) som är världens största frö. Det är tack vare coco de mer-trädet som Vallée de Mai år 1983 utnämndes till ett kulturellt världsarv av UNESCO.

Förutom de berömda träden och kokosnötterna kan ni också få en känsla av hur regnskogen såg ut för flera miljoner år sedan, då skogen här är otroligt välbevarad.

Platsen är hem för många unika växter samt den svarta papegojan som bara finns här på Seychellerna.

Om ni ska få ut så mycket som möjligt av ert besök i Vallée de Mai kan vi varmt rekommendera att ni hyr en kunnig lokal guide.

Res till Seychellerna

Besök Seychellerna och få chansen att utforska vacker natur i tropiska omgivningar. Här är några av våra resor till Seychellerna:

shutterstock_153086123.jpg

15

dagar
Ö-hopp på Seychellerna
  • Upplev tre väldigt olika öar
  • Boende på tre stämningsfulla mini-hotell
  • Njut av öarnas vackra stränder
  • Snorkla och upplev livet under havsytan
  • Utforska regnskogen på Mahé och Praslin
  • Möt jättesköldpaddorna på Ile de Curieuse

Från SEK 32 700

Pris per person vid 2 vuxna
IMG 1309

15

dagar
Lyxigt ö-hopp på Seychellerna
  • Upplev tre väldigt olika öar
  • Bo på tre härliga boutiquehotell
  • Njut av livet på de fantastiska stränderna
  • Snorkla och upplev livet under havsytan
  • Utforska regnskogen på Mahé och Praslin
  • Möt jättesköldpaddor på ön Ile de Curieuse

SEK 58 500

Från SEK 54 900

Pris per person vid 2 vuxna