Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
shutterstock_567711667 Beautiful view of Balinese traditional fields. Nature walk in green rice terrace. Happy mother hold happy little baby traveler. Travel adventure with child, family summer vacation in.jpg

Balis kultur – En upplevelse av de stora

Balineserna är kända för sin gästfrihet, kreativitet och djupa andlighet, och att fördjupa sig i deras rika kultur är en upplevelse i sig.

Balis kultur är en av de mest fascinerande och varierande i världen, och ön är känd för sin unika blandning av hinduiska och animistiska traditioner.

Besök tempel och helgedomar

Ett av de bästa sätten att uppleva Balis kultur är genom att besöka de många templen och helgedomarna som är utspridda runt ön. Här kan du beundra den vackra arkitekturen och bevittna lokala ritualer och ceremonier som har ägt rum i århundraden. Det är också en bra idé att delta i en balinesisk dans- eller musikföreställning, som är fylld med färgglada kostymer, traditionella instrument och berättelser om balinesisk historia och mytologi.

Läs mer om Balis tempel här!

B667788d Ebdf 4B27 8Bab 22Bc59175055

Upplev balinesiskt hantverk

Ett annat sätt att uppleva Balis kultur är genom att utforska dess konst och hantverk. Balineserna är kända för sina duktiga konstnärer och hantverkare som skapar allt från målningar och skulpturer till textilier och smycken. Du kan besöka lokala marknader och gallerier för att se deras verk och kanske till och med köpa några souvenirer att ta med hem.

shutterstock_662406640 Colorful Sarongs on Sale in the Market at Ubud in Bali, Indonesia.Traditional Batik Sarong in Asian.jpg

Smak av Bali

Mat är också en viktig del av Balis kultur och du kommer snart att upptäcka att balineserna är foodies. Deras kök är fullt av smakrika rätter tillagade med färska, lokala råvaror och kryddor. Prova några av de lokala specialiteterna som Nasi Goreng (stekt ris), Gado Gado (grönsaksrätt) eller Satay (grillade spett).

Shutterstock 1156773718