Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +

Mexiko karta med sevärdheter

Använd vår Mexikokarta för att hitta alla platser du vill besöka på din resa till Mexiko, som erbjuder vacker natur, indiska byar och otroligt vackra stränder. På kartan över Mexiko har vi markerat de mest spännande platserna att besöka, så det blir lätt för dig att välja.

Mexico

Som vår Mexikokarta visar erbjuder landet en mängd upplevelser. I västra Mexiko kan du gå på valskådning i Baja California. Faktum är att just den här bukten erbjuder världens största mångfald av val- och delfinarter. Vid ett besök upplever de allra flesta gråvalar, de sjungande knölvalarna och sedan havet som slåss om dem alla: blåvalen. Det finns 2-3000 av dem i dessa vatten, och det motsvarar ca. en tredjedel av hela beståndet i världen. Det är många valar, speciellt om du räknar in deras storlek i beräkningen. En vuxen blåval är ungefär lika stor som en Boeing 737!

I västra Mexiko kan du också uppleva de fantastiska landskapen i Copper Canyon, som är några av de vildaste terrängerna i hela Mexiko. På tågresan "Chepe" kan du uppleva de vilda kanjonerna på nära håll.

Hoppa nu till motsatt sida av vår Mexikokarta. Här hittar du indianernas Mexiko. Det är här ute på Yucatanhalvön som du hittar de stora pyramiderna och verkligen kan få inblick i Mayaindianernas storhet och rikedom. Ytterligare ett steg österut finns några av Mexikos bästa badplatser – och här finns även möjlighet att snorkla med valhajar om du kommer under säsong.

Centrala Mexiko är en annan skattkammare av upplevelser. Här kan du uppleva autentiska mexikanska byar och lika autentiska mexikanska cowboys. Här finns också vackra kolonialstäder, en kyrka med tryggt grepp om befolkningen och oförglömligt vacker natur.

Resor till Mexiko

Om du vill resa till Mexiko – eller bara vill höra lite mer om alternativ och priser – ta en titt på våra resor till Mexiko här eller skicka oss en reseförfrågan. Vi kvitterar med ett bra och helt icke bindande erbjudande på din nästa resa till Mexiko.

Du kan också få en översikt över våra resor till Mexiko här: