Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +

Upplevelser i Trinidad

Känn livet i Trinidad

Cubanske børn går på gaden i Trinidad

Promenera genom kullerstensgatorna kantade av låga, pastellfärgade hus med galler i smidesjärn och röda tegeltak. Utanför sitter de gamla fruarna med sitt handarbete och följer livet på gatan, nickar och ler mot grannar och främlingar – och kisar mot männen som sitter runt i små grupper och spelar domino, diskuterar de senaste baseballresultaten och pratar om löst och fixat. . Det är nästan ingen trafik och man har en känsla av att tiden har stått stilla i Trinidad.

Plaza Mayor och sockerbaronernas herrgårdar

Det flotte plads, Plaza Mayor, i Trinidad

Följ gatorna till Plaza Mayor, det centrala torget i Trinidad. Runt torget finns magnifika herrgårdar och ståtliga hus byggda av spanska sockerbaroner under kolonialtiden, då Trinidad var en av Kubas rikaste städer. Om du vill se herrgårdarna från insidan är Museo Historico Municipal och Museo Romantico definitivt värda ett besök.

Inte långt från Plaza Mayor ligger Casa Templo de Santería Yemayá, ett tempel för den afrokubanska religionen Santería. Inuti finns ett altare till havsgudinnan Yemayá, dit lokalbefolkningen kommer med alla möjliga erbjudanden. Bli inte orolig om en av de lokala prästerna plötsligt dyker upp. Han ska nog försöka förklara vad det handlar om – och oftast på spanska.

Utsikt över Trinidad och omgivningar

shutterstock_386036362 Church Saint Francis of Assisi, now a Museum of fight against bandits..jpg

Gå till det före detta klostret San Francisco de Asís, som idag är inrett som museum för de av stadens invånare som stupade i den revolutionära kampen mot Batista eller under kriget i Angola. Från museet finns tillgång till det stora klocktornet, som tornar över allt i Trinidad. Från toppen av tornet finns en unik utsikt över staden och den omgivande landsbygden.

Afro-kubansk religion

shutterstock_1053207824 the santeria is the religion of afro-Cuban people.jpg

Inte långt från Plaza Mayor ligger Casa Templo de Santería Yemayá, ett tempel för den afrokubanska religionen Santería. Inuti finns ett altare till havsgudinnan Yemayá, dit lokalbefolkningen kommer med alla möjliga erbjudanden. Bli inte orolig om en av de lokala prästerna plötsligt dyker upp. Han ska nog försöka förklara vad det handlar om – och oftast på spanska.

Utflykt till Sugar Mills Valley

shutterstock_247607941 Tourist train in the Valley of the Sugar Mills or Valle de los Ingenios.jpg

Sukkermøllernes Dal ligger lite utanför staden. Här i de stora sockerrörsplantagen dödade spanjorerna snabbt de infödda indianerna. De tog sedan hit slavar från Afrika och skapade en sockerproduktion som gjorde Trinidad till en av Kubas rikaste och vackraste städer. De lokala guiderna berättar om slavhandeln, sockerbaronerna och det afrikanska kulturarvet på resan till Sugar Mills Valley, där du bland annat kommer att besöka ruinerna av den gamla plantagefastigheten Manaca Iznaga. Resan dit kan göras med buss eller med det snart 100 år gamla ångloket som är restaurerat och sakta snurrar sig fram genom det gröna landskapet.

Gå till ett museum och följ i piraternas fotspår

shutterstock_239889517  La Canchanchara a traditional and famous tourist bar.jpg

Du kan besöka Museo Romantico, inrymt i en elegant herrgård. Idag är byggnaden inrättad som ett museum med pråliga ljuskronor, rustika rottingmöbler och andra föremål från stadens finaste hem. Från Plaza Mayor är det inte långt till La Canchánchara i stadsdelen El Fortuno, som på 1700-talet var favoritstället för några av de pirater som härjade i Karibiska havet på den tiden. Du kanske vill gå i piraternas fotspår och besöka den historiska krogen La Canchánchara, där de fortfarande serverar piraternas favoritdryck, Canchánchara, som i sitt ursprungliga recept bestod av eldvatten, lime, honung och vatten.

Njut av den vackra Ancon-stranden

shutterstock_441043240 Ancon beach, Trinidad, Cuba.jpg

Du kan utforska Trinidads slingrande gator, besöka en av stadens marknader eller ta en tur till stranden vid Ancon och ta ett dopp i Karibiska havet. Resan från ditt Bed & Breakfast i Trinidad till den vackra stranden Ancon tar cirka 10-15 minuter med taxi. Många av områdets seglingsturer utgår också härifrån, där du kan uppleva vackra tropiska öar och se de färgglada korallreven bära mask och snorkla.

Topes de Collantes - Vandring och vacker natur

shutterstock_616479641 El Nicho is located inside the Gran Parque Natural Topes de Collantes.jpg

Om du gillar att vandra kan du överväga en heldagsutflykt till nationalparken Topes de Collantes, som ligger ungefär en halvtimmes bilresa nordväst om Trinidad. Vacker natur, äventyrliga vattenfall, små berg och grönskande skogar bryts av små vandringsleder som leder dig till bäckar och vattenfall, där du har möjlighet att svalka dig. Vi rekommenderar en kunnig lokal guide, eftersom området är relativt stort.

Mysiga restauranger och levande musik

_CSB3285.jpg

Om det är tyst på Plaza Mayor på dagarna är det gott om liv och stämning i de små listiga barerna och på de mysiga restaurangerna på kvällen. Prova den fantastiska grillade kycklingen på Paladar Sol Y Son eller en portion cordero (lamm) på Paladar Estela. Följ sedan lokalbefolkningen till stadens Casa de la Trova, där det är livemusik varje kväll. De dansande kubanerna har ett smittande gott humör och håller sig inte tillbaka från att bjuda på dans. Så släpp loss din inre salsadansare och bjud in din partner till en oförglömlig upplevelse.

En annan fin plats är Palenque de los Congos Reales, en mysig liten gård med dans och musik under bar himmel.

Du kan också besöka Casa de la Musica alldeles intill kyrkan, där lokala orkestrar spelar för dans.

Mysiga torg och bra matställen

shutterstock_404100160 Trinidad Cuba.jpg

Tänk på att ta en paus då och då, till exempel på en bänk i skuggan av ett av träden vid något av stadens mysiga torg. Om hungern slår till är det inte långt till en av stadens paladarer, privata restauranger, vilket kan vara en intressant upplevelse i sig. Inrättad i de historiska gamla husen, ofta med begränsad yta, ger den en inblick i hur familjerna levde förr. Att äta på de lokala paladarerna kan också förknippas med överraskningar, eftersom flera ställen i Trinidad döljer mysiga innergårdar bakom de pittoreska fasaderna – till exempel Restaurang La Ceiba uppkallad efter den gigantiska versionen av Ceiba-trädet som står på bakgården.