Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Italy Train Travel

Resan till Rom

Resan till Rom

När du bokar en resa till Rom hos oss är du fri att välja avresedag. Du kan se priset i vår priskalender redan från början av bokningsprocessen. Detta gör det enkelt och tydligt att hitta rätt resa till Rom

Med flyg till Rom

Alla våra resor till Rom går med flyg. Vi använder endast förbindelser med max ett stopp. Och vi visar bara flyg med kort restid.

Två flygplatser i Rom

I Rom kommer du till antingen den stora internationella flygplatsen Fiumicino, väster om staden. Härifrån finns en direkt tågförbindelse till flera av Roms stora järnvägsstationer. Andra plan – i första hand lågprisbolagen – anländer till den gamla militärflygplatsen Ciampino söder om staden. Det tar ofta längre tid att ta sig in till staden härifrån, eftersom det inte finns några tågförbindelser.

Kollektivtrafik i Rom

Rom har ett omfattande bussnät, kompletterat med enskilda spårvagnslinjer och ett antal tunnelbane- och pendeltågslinjer, som man vanligtvis inte har så mycket användning av som turist. Attraktioner i Rom ligger nära och för de flesta inom gångavstånd, och det minskar behovet av kollektivtrafik. Det kan dock vara skönt att ta bussen hem till hotellet eller semesterlägenheten efter en lång dag, och som tur är går de hyfsat säkert och enligt tidtabell. Den stora terminalen för bussar och tåg heter Termini, och härifrån når du enkelt alla delar av Rom och dess omgivningar. Det är också möjligt att ta höghastighetståg söderut till Neapel och norrut så långt som till Milano på bara 4 timmar, medan Florens kan nås på cirka 1,5 timme. Det italienska höghastighetsnätet är mycket väl utvecklat och fungerar bra.

Rom Metro