Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
shutterstock_389893837 Bixby Creek Bridge on Highway #1 at the US West Coast traveling south to Los Angeles, Big Sur Area.jpg

Sevärdheter i Kalifornien

Flera av Check Point Travels resor till USA går till Kalifornien och västra USA, och det beror på att vi tycker att området har mycket att erbjuda. I den här guiden får du veta allt om sevärdheter i Kalifornien och västra USA. Efter att ha läst den kommer du att veta varför en resa till Kalifornien är något väldigt speciellt.

Se även vår karta över västra USA och få ännu mer inspiration till din resa till USA.

Storstäderna

Om du skulle skriva om allt som i våra ögon gör Kalifornien till något speciellt skulle listan bli väldigt lång. Men en punkt vi definitivt kommer att lyfta fram är delstatens fascinerande storstäder.

San Francisco

I San Francisco kan du känna den mysiga atmosfären och se de gamla spårvagnarna som fortfarande rullar runt de branta gatorna. Hitta ett mysigt café, slå dig ner med en kopp kaffe och njut av gatulivet och synen av de många intressanta människor som går förbi.

En utflykt till den berömda fängelseön Alcatraz är också en spännande upplevelse. Fängelset ligger i San Francisco Bay och har blivit en av stadens symboler. När du besöker Alcatraz kan du höra berättelserna om tidigare kända fångar och spektakulära flyktförsök när du går runt i de gamla fängelsebyggnaderna.

I San Francisco kan du också se stadens mest kända landmärke, Golden Gate-bron, som sträcker sig smidigt över bukten. Med sin karaktäristiska orange-röda färg är bron en vacker syn, som du till exempel kan njuta av från besökscentret på San Francisco-sidan av bron.

Utöver dessa välkända höjdpunkter innehåller staden även moderna gallerier, fina museer, ett mysigt hamnområde och många bra restauranger.

Du kan besöka San Francisco på till exempel vår resa San Francisco och Hawaii, där du får både storstadsupplevelser i San Francisco och vackra naturupplevelser på Hawaiiöarna Big Island och Oahu.

Cable car tram circa June 2009 in San Francisco, USA shutterstock_72392503.jpg

Los Angeles

Los Angeles är en annan av Kaliforniens spännande städer. I den berömda filmstaden kan du till exempel utforska Hollywood, hem för en stor del av den amerikanska underhållningsindustrin. I Hollywood kan du ta en promenad mellan de många filmstudiorna, du kan se den välkända Hollywoodskylten som välkomnar blivande skådespelare och sångare och sedan kan du strosa längs Hollywoods "Walk of Fame", där kända underhållningspersonligheter har haft sina namn ingraverade på trottoaren längs Hollywood Boulevard och Vine Street.

Förutom Hollywood erbjuder Los Angeles även utmärkta shoppingmöjligheter i moderna gallerior och chica designerbutiker. Eller vad sägs om en tur till något av stadens spännande museer – kanske följt av en god lunch på något av de mysiga caféerna eller på en riktig amerikansk diner?

I Beverly Hills kan du få ytterligare en glimt av filmstadens glamour. Här kan du se de stora villorna där kända skådespelare, producenter och musiker bor sida vid sida. I den här delen av staden kan du till och med ha turen att passera en av kändisarna på gatan.

Sunset Strip är också en mycket intressant upplevelse. Ta en promenad på "remsan", där det finns flera musikställen, mysiga caféer och moderna konstgallerier.

Slutligen finns det även fina upplevelser för den sportintresserade i Los Angeles. Om möjligt, håll utkik efter spel på Stables Center i hjärtat av staden, där stadens berömda basketlag, LA. Lakers, spelar hemmamatcher. Dessutom hålls regelbundet stora konserter och andra kulturevenemang i Staples Center.

Du kan till exempel komma till Los Angeles på vår Western Cities and National Parks-turné, som erbjuder ett hav av höjdpunkter från västra USA.

shutterstock_280894166 Los Angeles, people around the fountain the Universal Studio entrance..jpg

Nationalparkerna

Naturen er noe helt spesielt flere steder i California. Blant annet huser staten flere nasjonalparker, som er opplagte for naturelskere å besøke under en tur til California.

Sequoia National Park

Sequoia National Park är en av de vackra nationalparkerna i Kalifornien. I denna park kan du bland annat komma nära de enorma Sequoia-träden, som parken fått sitt namn efter. Flera av träden har enorma stammar och är otroligt gamla. Det gäller bland annat trädet som kallas General Sherman Tree. Det är en stor upplevelse att se detta träd, som anses vara ett av världens äldsta träd, på nära håll. Trädets stam är hela 7,7 meter i diameter och trädet tros vara upp till 2 700 år gammalt.

Nationalparken innehåller förutom träden även vackra bergslandskap där parken korsas av bergskedjan Sierra Nevada. Ta en promenad på landsbygden, andas in den friska luften och njut av synen av de stora träden, branta klippor och vidöppna slätter.

Yosemite National Park

Yosemite är en annan av Kaliforniens vackra naturliga höjdpunkter. Utforska parken och se de stora skogarna vackert inramade av branta klippor. Ett bra alternativ är att vandra till Vernon Falls, varifrån du kan njuta av den imponerande utsikten över vattenfallet, vars vatten faller 75 meter ner i djupet under dig med ett ihåligt stenblock.

Yosemite är också hem för flera spännande djurarter och med lite tur kan du uppleva bland annat björnar på nära håll. Den stora parken erbjuder även porlande bäckar, stora gröna slätter och mycket mer.

ZION NATIONALPARKEN - vandreture i alle sværhedsgrader fører dig rundt i de fascinerende landskaber og giver udfordringer til de aktive rejsende, Check Point Travel

21

dagar

BOKA ONLINE

SPARA 500 KR.

Storbyer og nationalparker i vest
  • Upplev San Francisco, Los Angeles och Las Vegas
  • Nationalparkerna Grand Canyon, Bryce och Zion
  • Bo nära nationalparkerna och få mer tid att uppleva
  • Möjlighet att bo på en klassisk amerikansk ranch
  • Bo i ett tält med riktiga sängar i Yosemite National Park
  • Inkl. flyg, hotell och hyrbil

Från SEK 23 800

Per person vid 2 vuxna och 2 barn.