Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Shutterstock 1383266579

Taormina - En underbar semesterstad

Romantisk atmosfär och charmiga omgivningar. Detta är kärnan i Taormina på Sicilien.

På sluttningarna av Monte Tauro ca. 250 meter över havet finns ett obeskrivligt naturlandskap med Etnas snöiga kotte i bakgrunden och en underbar utsikt över Joniska havet. Och just här ligger vackra Taormina.

Taormina är en av de mest populära resmålen på östra Sicilien. På sommaren - från maj till september - myllrar också den smala, 800 meter långa gågatan Corso Umberto av liv med ett myller av shoppare och gäster.

En stad av fred och rikedom

Shutterstock 1208917243

Taormina är både sofistikerat och avslappnat. Allt andas det lugn som kommer från rikedom. Medan resten av Sicilien lider av ekonomiska problem är Taormina en rik stad. Och det är inte så konstigt. Klimatet, naturen och atmosfären påminner om Amalfikusten och är så härliga att Taormina har varit en populär semesterort sedan staden grundades av greken Andromako 358 f.Kr.

Upplevelser i Taormina

Shutterstock 1438333001

Taormina ligger på nordöstra Sicilien, som är bergigt och vackert. Och det finns mycket att uppleva i och nära staden.

Den grekiska teatern

Taorminas främsta attraktion är den antika grekiska teatern. Det byggdes av grekerna. Romarna tog sedan över platsen och använde den för blodiga gladiatorstrider. Teaterns sittplatser är uthuggna direkt i berget och det finns plats för 11 000 gäster. Detta gör teatern till den näst största på Sicilien.

Shutterstock 1378138340

Om du besöker Taormina på sommaren finns det goda chanser att gå på konsert eller teater i den grekiska teatern.

Castello de Taomina

När du har besökt stadens många intressanta butiker och mysiga trattorior rekommenderas en vandring längre upp på berget till den gamla fästningen Castello di Taormina.

Shutterstock 1409337758

Och fortsätter man kan man ta sig ända upp till den lilla medeltida staden Castelmola på toppen av berget. Dina ansträngningar belönas med en hisnande utsikt nedför Etna, Taormina och Isola Bellas stränder.

Ta linbanan till stranden

Shutterstock 1440813638

Är du mer sugen på avkopplande strandliv, då är den lilla bukten Isola Bella ett självklart utflyktsmål. Det är ganska lätt att ta sig ner hit, eftersom det går en linbana direkt ner till Lido Mazzaro-stranden.

Besök Etna

Vulkanen Etna ligger bara en timmes bilresa från Taormina och kan ses från staden. Det är värt att hålla ett öga på vulkantoppen när det är mörkt, för man kan ofta se den glödheta lavan skjutas mot himlen.

Shutterstock 1560571139

Och har du tid och lust är det en fantastisk upplevelse att uppleva Etna på nära håll. Du kan ta linbanan långt upp på berget. Härifrån kan du uppleva landskapet till fots. Det är möjligt att ta sig ända upp till kraterkanten på guidade turer.

Upptäck Taormina