Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +

Trinidad - En mysig kolonialstad

Under en resa på Kuba är ett besök i den gamla koloniala staden Trinidad en stor upplevelse. Staden innehåller bland annat fascinerande spår från tiden under spanskt styre.

I Trinidad kan du till exempel uppleva det vackra, gamla Plaza Mayor, som är omgivet av magnifika herrgårdar och eleganta hus byggda av spanska sockerbaroner under kolonialtiden – då Trinidad var en av Kubas rikaste städer. Du kan också ta en promenad på kullerstensgatorna längs låga, pastellfärgade hus, njuta av en god måltid på någon av de mysiga restaurangerna och uppleva de dansälskande kubanerna släppa loss på någon av de livliga musikställena.

I det före detta klostret, San Francisco de Asís, kan du besöka det som idag är ett museum för de av stadens invånare som stupade i den revolutionära kampen mot Batista eller under kriget i Angola. Från museet kan du gå upp till ett klocktorn, varifrån du kan njuta av en unik utsikt över staden och den omgivande landsbygden.

I Trinidad kan du också följa i fotspåren av piraterna som härjade och plundrade området på 1700-talet. På piraternas hemmapub, La Canchánchara, kan man än i dag njuta av piraternas favoritdrink, "Canchánchara", som såklart innehåller en god shot rom.

Från Trinidad är det inte långt till stranden och det vackra Karibiska havet, där du kan bada och njuta av den karibiska utsikten. Eller så kan du åka på en utflykt till Sugar Mills Valley, där spanjorerna en gång i tiden odlade sockerrör med hjälp av afrikanska slavar.

Du besöker bland annat Trinidad på vår resa Det bästa av Kuba, där du också får uppleva landets stämningsfulla huvudstad Havanna, besöka de berömda tobaksplantagen i Viñales och få mer kolonial charm i Cienfuegos.

Drömmer du om att uppleva Trinidad på någon av våra resor till Kuba kan du skicka en reseförfrågan och få ett icke bindande erbjudande. Du kan också ringa och få veta mer på 86137744.