Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Campuhan Ridge Walk , Scenic Green Valley in Ubud Bali.jpg
Balis Höjdpunkter
Se galleri

Program & karta

Karta

1

Ubud

4 nätter:

Ubud är Balis kulturella centrum som omges av spektakulär natur.

2

Amed

3 nätter:

Svarta stränder, bra snorkling och mysiga småstäder.

3

Sanur

5 nätter:

Stämningsfulla Sanur bjuder på avslappning och spännande utflykter.

Resplan

Detta är en individuell rundresa på Bali, och det perfekta valet för er som drömmer om att få uppleva några av Balis största sevärdheter och öns varierande natur.

Ni bor på handplockade hotell som passar både par och barnfamiljer.

UBUD, BALI, INDONESIA - FEBRUARY, 23 Legong traditional Balinese dance in Ubud, Bali.jpg

Resan kort:

Drömmer ni om att få uppleva Balis spektakulära natur och enastående kultur, samtidigt som ni bor på handplockade hotell? Då är den här kombinationsresan till Bali något för er. På den här individuella rundresan kan ni bl.a. besöka historiska tempel på vulkanen Agung, vandra genom grönskande risodlingar och cykla till små konstnärsstäder omkring Ubud, snorkla bland koraller och färgglada fiskar vid Amed eller njuta av väl tillagade måltider på de mysigaste fiskrestaurangerna i området.

Ni går ombord på flyget i Sverige och reser österut mot Bali.

Green rice fields on Bali island, Jatiluwih near Ubud, Indonesia.jpg

När ni ankommer till Bali blir ni välkomnade av en representant från vår lokala samarbetspartner som kör er till ert hotell i Ubud, där ni kan slappna av efter flygresan.

Ubud har gott om mysiga restauranger och stämningsfulla caféer, och om ni söker efter något speciellt eller bara önskar att få ett gott råd kan ni fråga i receptionen.

UBUD, INDONESIA - MARCH 2 Man with children walks up the stairs during the celebration before Nyepi (Balinese Day of Silence).jpg

Ni har tre hela dagar här och har därmed gott om tid till att gå på upptäcktsfärd i det överflöd av spännande aktiviteter och utflykter som Ubud bjuder på.

Här finns något för de aktiva, de konst- och kulturintresserade samt dem som bara önskar att få luta sig tillbaka och slappna av vid poolen med en bra bok.

Få inspiration till oförglömliga upplevelser i Ubud.

Efter frukosten blir ni upphämtade av er privata chaufför samt er lokala engelsktalande guide som följer med er på resan till Amed. På vägen besöker ni bl.a. några av Balis många intressanta, historiska och religiösa kulturminnen.

Först ut är Goa Gajah som finns med på UNESCOs världsarvslista. Här har tidigare troende skapat en grotta i klippan, och där ingången utgörs av ett demoniskt odjur. För att komma in i helgedomen går man igenom odjurets mun.

Kerta Gosa och besök på landsbygden

Resan fortsätter österut mot nästa stopp och Kerta Gosa som är en del av det historiska palatset. I byggnaden låg Balis högsta domstol fram tills att Indonesien koloniserades av holländarna. Det är framförallt de våldsamma målningarna i taket i paviljongen som är intressanta.

Ert sista stopp är landsortsstaden Tenganan, vars invånare tillhör Balis ursprungsbefolkning Bali Aga. Här lever man fortfarande enligt de stränga och gamla reglerna vad gäller både äktenskap, rituella ceremonier och arkitektur, vilket man tydligt ser på stadens vackra traditionella hus. Guiden kommer att introducera er för några av Bali Aga-folkets kulturelement, och ni får även tid till att gå på upptäcktsfärd på egen hand i denna tidsficka.

Vulkan och hotell

På den sista sträckan mot Balis östra kust och Amed följer ni foten av Balis största vulkan, Gunung Agung (3 142 m).

När ni kommer fram till ert hotell kan ni slappna av vid poolen eller kanske ta ett dopp i havet innan det är dags för kvällsmat.

Ni har två hela dagar till att njuta av den vackra miljön, den fantastiska havsutsikten och den avslappnade stämningen. Turismen är fortfarande under utveckling i området, så det finns oftast gott om plats på stränderna. De korta avstånden gör att ni hinner testa flera ständer på samma dag.

Två av de bästa platserna att snorkla på är vid Selang och det skyddade området utanför stranden Jemeluk. Korallerna här är förhållandevis väl bevarade och de färgglada fiskarna delar platsen med havssköldpaddor och delfiner.

På morgonen blir ni upphämtade av er privata chaufför samt er engelsktalande guide, som introducerar er för ännu fler av Balis höjdpunkter på vägen till Sanur.

I ett lugnt tempo förflyttar ni er högre upp till Kintamani som ligger på en bergås på 1 500 meters höjd, och som har en spektakulär utsikt till den fantastiska vulkanen Batur samt den minst lika imponerande kratersjön Batur. Kintamani är både en landsortsstad och ett område med flera mycket viktiga tempel, bl.a. pittoreska Pura Ulun Danu Batur som man kan se på många balinesiska vykort. Var tredje dag hålls en stor och färgrik marknad i Kintamani.

Ni fortsätter här uppe och åker vidare mot Balis allra viktigaste tempel, Pura Besakih.

Med en spektakulär placering bredvid Gunung Agung, på ca 1 000 meters höjd, har ni möjlighet att gå i tusentals pilgrimers fotspår till Balis modertempel Pura Besakih. Förutom att templet är det viktigaste, heligaste, äldsta och största av Balis alla tempel är Pura Besakih ett av de bäst bevarade. Det handlar faktiskt om 22 tempel som är samlade på ett gigantiskt område, men fokus kommer att vara på huvudtemplet Pura Penararan Agung och byggnaderna runtomkring.

Den sista sträckan till Sanur

Det har blivit dags att förflytta sig bort från Gunung Agungs skugga och vidare mot södra Bali och staden Sanur. Sanur är tveklöst ett av Balis mest populära semesterområden. Här finns ett stort urval av mysiga restauranger, stämningsfulla caféer, spännande små butiker och marknader inom gångavstånd från hotellet. I öster gränsar allt detta mot en fin strand och ett lugnt hav, vilket gör att såväl barn som vuxna kan njuta av vattnet.

Ni har fyra hela dagar i Sanur där ni kan njuta av hotellets många faciliteter, mysa på stranden, sola vid swimmingpoolen och gå på upptäcktsfärd i stadens alla små butiker. Om ni blir sugna på att komma bort från hotellet en stund så bjuder Bali på ett överflöd av spännande upplevelser.

Få inspiration till vad ni kan uppleva i Sanur.

På eftermiddagen blir ni transporterade till Ngurah Rai International Airport, där det har blivit dags att säga farväl till Bali och resa hem till Sverige.

Ni landar i Sverige i början på dagen.

Balis Höjdpunkter

  • 4 nätter i Ubud på Rama Phala Resort*** inkl. frukost
  • Utflykter med egen bil och lokal engelsktalande guide
  • 3 nätter i Amed på Santai Hotel*** inkl. frukost
  • 5 nätter i Sanur på Segara Village Hotel**** inkl. frukost
  • Badsemester med möjlighet till spännande aktiviteter
  • Inkl. flyg, hotell, transport och utflykter med engelsktalande guide

kr. 13.750,-

15 dagar från kr. 13.550,-

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn

Avresa: Gøteborg d. 22. mar 2022