5hintokrivercamphotel-kanchanaburi-thailand.jpg
Bangkok, River Kwai och Khao Lak
Se galleri

Bangkok, River Kwai och Khao Lak

  • 3 nätter på 4-stjärnigt hotell i Bangkok
  • 1 natt på Hin Tok River Camp i lyxigt tält (inkl. helpension)
  • 1 natt på husbåtshotell på River Kwai (inkl. helpension)
  • Fantastisk natur och spännande krigshistoria
  • 7 nätter på 4-stjärnigt strandhotell i Khao Lak
  • Inkl. flyg, transport, hotell och flera måltider

15 dagar från kr. 17.100,-

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn

Avresa: København d. 26. okt 2021

Resplan

Följ med på en fantastisk resa till Bangkoks pulserande och exotiska storstadsliv. Därefter väntar en upplevelserik tur till River Kwai som bjuder på en spännande krigshistoria och djungellandskap. Avsluta resan med avkoppling på ett härligt 4-stjärnigt hotell i Khao Lak.

shutterstock_366913949 Kanchanaburi (Thailand), The Bridge on the River Kwai.jpg

Följ med på en fantastisk resa till Bangkoks pulserande och exotiska storstadsliv. Därefter väntar en upplevelserik tur till River Kwai som bjuder på en spännande krigshistoria och djungellandskap. Avsluta resan med avkoppling på ett härligt 4-stjärnigt hotell i Khao Lak.

Resan inleds med ett par dagar i Bangkok som bjuder på gnistrande tempel, fantastisk shopping och en exotisk atmosfär. Därefter väntar en upplevelserik tredagarsutflykt till Kanchanaburi-provinsen och River Kwai, som bjuder på en spännande krigshistoria och dramatiska djungellandskap.

Ni har tre dagar vid River Kwai och Hin Tok River Camp. Den ena natten spenderar ni på husbåtshotellet River Kwai Jungle Rafts som ligger på floden, och den andra i lyxiga tält. Efter tre dagars äventyr åker ni tillbaka till Bangkok, och där har ni en övernattning. Därefter fortsätter ni till Khao Lak där avkoppling och sju nätter på ett 4-stjärnigt hotell väntar.

Ni lämnar Sverige och flyger österut mot Bangkok.

shutterstock_299388287 Grand palace and Wat phra keaw at sunset bangkok, Thailand.jpg

Ni ankommer till Bangkok tidigt på morgonen där ni blir upphämtade på flygplatsen och transporterade till ert hotell. Ni spenderar era nätter i Bangkok på det 4-stjärniga hotellet Centre Point Silom, som ligger centralt i Bangkok i Silom-kvarteret och nära floden Chao Phraya. Silom är ett livligt område med många bra restauranger och spännande butiker. Det är dessutom lätt att ta sig till stadens Skytrain, som stannar på i stort sätt alla platser där det finns något spännande att se och uppleva. Alternativt kan ni ta en av flodbåtarna (vattentaxi) från Sathorn Pier och se staden från vattnet.

Ni har nästan hela dagen kvar till att uppleva Bangkok på, och det finns gott om valmöjligheter. En kort promenad från hotellet ligger floden, där ni kan hoppa på en flodbåt i norrgående riktning. Det kostar bara ett par kronor och det är otroligt rogivande när man sakta gungar fram genom Bangkok, samtidigt som skyskrapor, tempel och små hus på pålar glider förbi. Om ni ber om att bli avsläppta vid Tha Chang kan ni gå till en av Bangkoks största sevärdheter - Grand Palace. Med sina enastående tempel, guldbelagda stupor och överdådiga detaljrikedom är Grand Palace utan tvekan ett av världens vackraste palats. Buddhistiska pilgrimer från hela landet vallfärdar hit för att visa respekt för Smaragdbuddhan. Detta är en 66 cm hög buddhastaty av jade som tronar högt uppe på ett altare i Thailands mest berömda helgedom Wat Phra Kaeo. Denna lilla staty sägs vara försedd med övernaturliga krafter och var den direkta orsaken till kriget med Laos. Notera att respektfull klädsel är obligatorisk i kungapalatset och i de thailändska templen, dvs. att man inte får ha bara knän eller axlar.

Från Grand Palace är det endast en kort promenad till Wat Pho. Detta är Bangkoks äldsta tempel och ett av de mest stämningsfulla, och i denna fridfulla oas finner ni den berömda liggande Buddhan. Med en längd på 46 meter och en höjd på 15 meter är denna mäktiga staty en imponerande syn. Templet har mycket mer att bjuda på, och är ni trötta efter att ha utforska tempelbyggnaderna kan ni t.ex. testa traditionell tempelmassage. Massörerna är utbildade i templet, där tekniken har finputsats under hundratals år.

I slutet på eftermiddagen kan ni ta en taxi eller hoppa på stadens Skytrain in till Siam Square, och njuta av kvällen i ett av Asiens största shoppingområden. Varje kväll kommer folk från olika stadsdelar för att besöka Siam Square. Folk kommer hit för att shoppa, äta på en av många restauranger eller betrakta folklivet från ett utomhuscafé. Vid Siam Square hittar ni även Siam Ocean World som brukar vara populärt hos de mindre.

På kvällen kan ni reservera bord på en restaurang i en av stadens skyskrapor, t.ex. på The Dome Bangkok eller Baiyoke Sky Hotel. Restaurangen på Baiyoke Sky Hotel ligger på våning 76 samt 78 och har en makalös utsikt över Bangkoks ljushav som sträcker sig mot horisonten. Om ni vill komma ännu högre upp ska ni kliva in i hissen och åka upp till den 84:e våningen, där ni kan gå ut på taket och njuta av utsikten över staden från byggnadens roterande Sky Walk. Reservation krävs på båda restaurangerna.

Ni har en hel dag att utforska Bangkok på. En kort promenad från hotellet ligger floden, där ni kan hoppa på en flodbåt i norrgående riktigt. Det kostar bara ett par kronor och det är otroligt rogivande när man sakta gungar fram genom Bangkok, samtidigt som skyskrapor, tempel och små hus på pålar glider förbi. Om ni ber om att bli avsläppta vid Tha Chang kan ni gå till en av Bangkoks största sevärdheter - Grand Palace. Med sina enastående tempel, guldbelagda stupor och överdådiga detaljrikedom är Grand Palace utan tvekan ett av världens vackraste palats. Buddhistiska pilgrimer från hela landet vallfärdar hit för att visa respekt för Smaragdbuddhan. Detta är en 66 cm hög buddhastaty av jade som tronar högt uppe på ett altare i Thailands mest berömda helgedom Wat Phra Kaeo. Denna lilla staty sägs vara försedd med övernaturliga krafter och var den direkta orsaken till kriget med Laos. Notera att respektfull klädsel är obligatorisk i kungapalatset och i de thailändska templen, dvs. att man inte får ha bara knän eller axlar.

Från Grand Palace är det endast en kort promenad till Wat Pho. Detta är Bangkoks äldsta tempel och ett av de mest stämningsfulla, och i denna fridfulla oas finner ni den berömda liggande Buddhan. Med en längd på 46 meter och en höjd på 15 meter är denna mäktiga staty en imponerande syn. Templet har mycket mer att bjuda på, och är ni trötta efter att ha utforska tempelbyggnaderna kan ni t.ex. testa traditionell tempelmassage. Massörerna är utbildade i templet, där tekniken har finputsats under hundratals år.

Bangkoks Chinatown

Från Wat Pho kan ni hoppa på en flodbåt till stoppet Ratchawong. En kort promenad härifrån ligger Bangkoks Chinatown, vars äventyrliga labyrint av gränder kantas av livsmedelsbutiker, glittrande smyckesbutiker, verkstäder, livliga gatukök och kinesiska tempel med svängda tak. I den sydöstra delen av Chinatown ligger Wat Traimit, kanske mer känt som Guldbuddhans Tempel. Här kan ni stå ansikte mot ansikte med en av världens dyraste buddhastatyer. Den hittades av en ren slump i samband med en flytt och är tre meter hög, väger 5 500 kg och består av rent guld.

Stadsdelen Thonburi

Ett annat alternativ är att hyra en båt och utforska den gamla stadsdelen Thonburi på den andra sidan av floden. Precis som i Venedig så har även Bangkok varit fullt av stora och små kanaler på kors och tvärs, så kallade klonger. Idag är många av dessa vattenvägar tyvärr fyllda med jord och asfalterade, men i Thonburi är de gamla vattenvägarna bevarade och en båttur här är en häftig upplevelse. Sätt er tillrätta i longtail-båten och var beredda med kameran. Husen i området står på pålar och har små trappor som leder ner till vattnet där folk tvättar håret, sköljer kläder och rensar fisk. Ute på verandorna sitter små barn med sina mor- och farmödrar, samtidigt som kvinnor och män i arbetskläder och kostym står på de smala bryggorna i väntan på att flodbåten ska komma. Någonstans glider en longtail-båt förbi med dånande motor. Vågorna påverkar dock inte kvinnan i det flytande gatuköket när hon räcker en skål med nudelsoppa till en mager gammal man som har vinkat till sig henne från verandan. Det finns hela tiden något att titta på när båtens kapten tar er djupare och djupare in i labyrinten av vattenvägar.

Tourists on the bridge over the river Kwai (Khwae) in Kanchanaburi, Thailand on Ju (1).jpg

Tidigt på morgonen blir ni upphämtade på hotellet för att påbörja en spännande tredagarsutflykt till Kanchanaburi-provinsen väster om Bangkok. Det tar lite tid innan Bangkoks förorter släpper taget, men gradvis skiftar bostadshusen till gröna risfält där bönderna sköter åkrarna för hand.

Kanchanaburi-provinsen är mest känd för sin krigshistoria från Andra Världskriget, men långt ifrån allt handlar om krig i Kanchanaburi-provinsen som är ett av Thailands vackraste naturområden. De låga dalarna är täckta av grönskande fält, men ju närmare Burmas (Myanmars) gräns man kommer, desto vildare blir naturen. Här övergår välskötta fält till djungelbeklädda berg, heliga grottor och små landsortsstäder.

Dagens första stopp är Thailand-Burma Railway Centre. Detta är ett interaktivt informationscenter som berättar den förfärliga historien om 60 000 allierade krigsfångar och 300 000 asiatiska tvångsarbetare, som under Andra Världskriget blev tvingade av den japanska armén att bygga en 400 km lång järnvägsräls från Thailand över floden Kwai och De Tre Pagodernas Pass till Burma. Arbetet genomfördes under omänskliga förhållanden i vild terräng, och många krigsfångar omkom under arbetet i bergen. Det är rörande att höra deras berättelse och att besöka den stora krigskyrkogården, där fler än 6 000 allierade soldater ligger begravda.

Regionen och krigsfångarnas historia odödliggjordes i David Leans film ”Bron över floden Kwai”, som är baserad på Pierre Boulles roman från 1952. Bron existerar fortfarande, och naturligtvis besöker ni även den innan ni åker vidare till Hin Tok River Camp där ni ska bo.

Hin Tok River Camp består av 38 luxuösa tält som ligger vid Kwai-floden, omgivna av tropisk natur. Tälten är rymliga och har moderna faciliteter såsom aircondition och privat badrum med riktig toalett och varmvatten i duschen. Rustika möbler skapar den rätta stämningen, och från den privata terrassen har ni utsikt över det vackra landskapet. Här är ni lång bort från allting och kan njuta av storslagen natur från första parkett. Förutom tälten består lägret också av en restaurang med utsikt till floden, samt en vackert placerad pool som fylls på med vatten från en naturlig källa.

Efter en välförtjänt lunch i den grönskande miljön besöker ni legendariska Hellfire Pass. Detta var den mest krävande sträckan för de tusentals krigsfångar och tvångsarbetare som arbetade på järnvägen till Burma. Området är extremt kuperat och därför fick man ta bort många av klipporna för hand för att kunna lägga rälsen. Idag när ni betraktar området är det svårt att föreställa sig hur det överhuvudtaget var möjligt att bygga en järnväg i denna steniga terräng. Trots ett makabert namn är Hellfire Pass en väldigt vacker plats, så man bör ta god tid på sig och njuta av det lugn som idag vilar över området.

På turen till Hellfire Pass kan man vandra ett par kilometer längsmed den tidigare banvallen. Kom ihåg att ta med vandringsskor eller gympaskor om ni vill gå en tur i den något svåra terrängen.

Efteråt åker ni tillbaka till Hin Tok River Camp. Här finns det tid till avkoppling innan det blir dags att cykla till en närliggande landsortsstad, där ni bl.a. kan uppleva tillverkningen av bambukorgar.

Kvällen bjuder på middag och övernattning i det mysiga tältlägret.

Tourists on the bridge over the river Kwai (Khwae) in Kanchanaburi, Thailand on Ju (1).jpg

Det är värt att gå upp tidigt för att få uppleva morgonen längs floden. Det hänger ofta en vacker dimma över de djungelbeklädda bergen och fåglarna välkomnar den nya dagen med sång. Om ni går upp tidigt kan ni dessutom hinna med en cykeltur till ett tempel i närheten. Efter frukosten checkar ni ut från Hin Tok River Camp och hoppar på en båt som tar er upp längsmed floden till River Kwai Jungle Rafts. Här checkar ni in i mysiga flytande bungalower som ligger på floden. Därefter åker ni vidare till en närliggande landsortsstad. Här möter ni Mon-folket, som är ett av Thailands många färgrika etniska folkslag. Mon-folket är förmodligen ett av de äldsta folkslagen i den här delen av södra Asien, och de spelade en stor roll vid spridningen av det buddhistiska budskapet när den unga religionen kom till Thailand från Sri Lanka. Idag lever Mon-folket primärt i Burma vid gränsen till Thailand, där de kämpar för att bevara sitt språk och sin kultur.

Efter besöket tar båten er tillbaka till River Kwai Jungle Rafts, där lunchen väntar i hotellets restaurang. På eftermiddagen finns det tid till avkoppling vid den vackra floden. Ni kan även mjuka upp musklerna med en traditionell thai-massage (mot betalning), eller hyra en kanot och paddla en tur på River Kwai på egen hand (mot betalning).

På kvällen serveras middagen på hotellet och därefter följer underhållning i form av en traditionell Mon-dansuppvisning.

Njut av en god frukost i lugn och ro på River Kwai Jungle Rafts. Det finns tid till avslappning på hotellet på förmiddagen, och därefter checkar ni ut. Ni får lunch på en restaurang vid floden och därefter kan ni åka på en historisk tågresa på ”Dödens Järnväg”. Det är en vacker sträcka, och som tur är kör tåget ofta väldigt långsamt eftersom rälsen på delar av sträckan fortfarande ligger på den ursprungliga träkonstruktionen. Detta ger er gott om tid till at njuta av de grönskande landskapen som ni passerar. 

Apsara Khaolak_20-12-2012_021.jpg

Efter frukosten på Centre Point Silom är det dags att säga hejdå till Bangkok och välkomna helt andra upplevelser i härliga Khao Lak. Ni blir transporterade till Bangkok flygplats och flyger till Phuket, där ni blir skjutsade till 4-stjärniga Apsara Beachfront Resort & Villa i Khao Lak. Här får ni åtta dagar till total avkoppling i vackra miljöer.

Härligt hotell i modern thai-stil

Hotellet är inrett i en modern thai-stil och ligger vid en lång vit sandstrand. Här finns alla moderna bekvämligheter såsom spa, gym, restauranger – där kockarna trollar fram både lokala och internationella specialiteter – samt en gigantisk swimmingpool som ligger precis vid stranden.

Stort rum med inbjudande design

Ni bor i ett Superior-rum som är hela 42 m2 stort. Rummet är elegant inrett med möbler och textilier i ljusa färger och vacker design. Det finns aircondition, kassaskåp, satellit-TV, DVD-spelare, kylskåp med minibar, te- och kaffefaciliteter och mycket mer. Det finns dessutom ett stort badrum och en balkong eller terrass med utsikt till trädgården eller poolen. Ni kan även använda er av hotellets WiFi i rummet.

Restauranger och butiker

Apsara Beachfront Resort ligger i den norra delen av Khao Lak. Vid hotellet och längsmed stranden ligger små restauranger, där ni kan få en god och billig måltid. Söker ni ett större urval av restauranger och butiker så kan ni åka med hotellbussen in till stadens centrum. Den går med jämna mellanrum och tar ca 15 minuter.

Åk på spännande utflykter

Ni kan åka på många spännande och exotiska utflykter från hotellet, t.ex. en snorkelutflykt till öarna Similan och Surin (bäst från november till april) där ni kan uppleva korallrev och färgglada fiskar.

Upplev Phang Nga-buktens dramatiska klippkust på en båt- eller kajakutflykt. Åk in i Khao Sok National Parks djungel där ni kan komma nära de stora asiatiska elefanterna. Hyr en cykel och besök några av områdets fiskebyar som ligger längs kusten. Ge er iväg på en shoppingtur i Phuket Town och ät lunch i den gamla stadsdelen.

Hotellet är populärt hos par som lägger fokus på kvalitet och komfort, och som gärna bor nära stranden.

Njut av en lugn och skön morgon på hotellet innan ni blir upphämtade och skjutsade till Phuket flygplats, där ni inleder resan hem till Sverige.

Ni ankommer till Sverige dagen efter.