thai3-desktop_ny_650x1800.jpg
Ö-hopp i södra Thailand
Se galleri

Ö-hopp i södra Thailand

  • 6 nätter på charmiga Koh Lanta
  • 3 nätter med vita palmstränder på Koh Ngai
  • 3 nätter på vykortsvackra Koh Mook
  • Ö-hopp med 3- och 4-stjärniga hotell
  • Total avkoppling och vackra stränder
  • Inkl. flyg, hotell, transport och frukost

kr. 15.300,-

15 dagar från kr. 14.800,-

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn

Avresa: København d. 03. nov 2021

Resplan

På den här resan får ni uppleva tre tropiska öar, som alla ligger långt bort från de vanligaste turistområdena.

DSCN0011.JPG

På den här resan får ni uppleva tre tropiska öar, som alla ligger långt bort från de vanligaste turistområdena.

Resan inleds på Koh Lanta som bjuder på vackra stränder och möjligheten att åka på cykelutflykter mellan små fiskebyar. Härifrån fortsätter ni med båt till de små paradisöarna Koh Ngai och Koh Mook, som med sina vita sandstränder, svajande palmer och kristallklara vatten bjuder in till total avkoppling.

Ni bor på 3- och 4-stjärniga hotell som är enkla och rustika, som det oftast är när man söker sig bort från turistområdena. De är rena och fina med placering precis vid stranden. Om det ni söker är en avslappnande strandsemester i södra Thailands ö-hav, och uppskattar vacker natur, fina stränder och äventyr mer än hög komfort, så är detta den perfekta resan för er.

Koh Ngai_solnedgang_128666828.jpg

Ni lämnar Sverige och flyger österut mot Thailand.

Twin bay1.jpg

Efter en snabb mellanlandning i Bangkok fortsätter ni till Krabi. Här finns en chaufför som väntar på att få köra er till den lilla färjeterminalen, där ni tar båten till Koh Lanta. När ni kommer fram till Koh Lanta blir ni skjutsade den sista biten till Twin Bay Resort som ligger perfekt vid en av öns bästa stränder. Ni kan använda resten av dagen till att slappna av vid poolen, eller kanske gå en promenad längs den kilometerlånga sandstranden.

Koh Lanta_Old Town during Walking street festival_44012050.jpg

Med ca 20 000 invånare är Koh Lanta den största och mest utvecklade av de besökta öarna. De fantastiska stränderna är populära hos öns besökare, men ön bjuder även på en rad andra spännande upplevelser. Öns kultur präglas naturligtvis av fastlandet, men det finns också ett tydligt inflytande från södra Thailands muslimska områden. Även kinesiska och arabiska sjömän har satt sin prägel på Koh Lanta genom åren. Det är inte ovanligt att man passerar både förgyllda thai-tempel och vackra moskéer på en cykeltur runt ön.

Även menyerna bjuder på ett brett urval av exotiska influenser som kommer långväga ifrån, och det är helt fantastiskt att sitta i ett 100 år gammalt trähus på pinnar vid vattnet och njuta av en nyfångad, väl tillagad fisk. Naturen på den centrala delen av ön är också värd att utforska och runtom Koh Lanta ligger otaliga tropiska små öar, vars härliga stränder passar som en dagsutflykt – kanske i kajak. Snorkling, och kanske framförallt dykning, är fantastiskt på båtturer från Koh Lanta.

Ni blir upphämtade på hotellet och åker med båt till den tropiska lilla ön Koh Ngai som ligger söder om Koh Lanta. Här bor ni på Thanya Resort som ligger helt perfekt precis vid stranden.

shutterstock_257832379 Paradise beach in kohngai island at trang Thailand.jpg

Det finns betydligt färre människor på Koh Ngai jämfört med Koh Lanta, och livet går sin gilla gång i ett lugnt tempo längsmed de lockande och barnvänliga sandstränderna. Sceneriet fulländas med djungelbeklädda backar som reser sig från öns inre och skapar en perfekt bakgrund bakom de vita sandstränderna. Det finns bara några få hotell på Koh Ngai och ingen större stad. Därmed är detta den perfekta platsen för att uppnå total avkoppling och njuta av härliga stränder.

Sivalai_Amazing Thailand_uden logo_lys.jpg

Ni fortsätter från Koh Ngai till ännu en av resans höjdpunkter, Koh Mook. Bara att ankomma till Koh Mook är en upplevelse i sig. Ön reser sig upp ur Andamansjöns turkosa vatten som en grönskande oas, omgiven av dramatiska klippor, svajande palmer och mjuka vita sandstränder. Här bor ni på Sivalai Resort, som är ett underbart hotell med en fantastisk placering vid stranden och med utsikt över det vackra havet.

Sivalai_Hytter paa stranden_ 010.jpg

Koh Mook är den där ön man oftast ser på vykort. Det ligger endast ett fåtal hotell på Koh Mook, som också besöks av dagsturister från Koh Lanta. Ön uppfyller de flesta människors dröm om hur en riktig tropisk ö ska vara, och Koh Mook är betydligt mer turistfattigt jämfört med andra Thailändska öar. På ön finns det ca 2 000 invånare som har en fast bostad i en av öns två små byar, där det bl.a. finns ett litet buddhistiskt tempel och en moské.

På den norra delen av ön finns det en kalkstenstunnel som leder er in till en dold vattenfylld lagun, där ni kan bada från en strand omgiven av höga klippor. Man kan bara nå lagunen när det är ebb, så förr i tiden var detta en perfekt plats för sjörövare att gömma sina skatter på. Lagunen är populär hos dagsturister, men om ni besöker den i början eller slutat av dagen får ni uppleva en fridfull magisk liten värld.

Ni blir upphämtade på Koh Mook och åker med båt in till fastlandet, där en bil väntar och kör er till Krabi flygplats. Ni flyger via Bangkok hem till Sverige.

Ni landar i Sverige tidigt på morgonen efter en härlig badsemester i Thailand.