0d571d6110939382b1ce7f03f33d8ddb.jpg
Det-autentiske-vietnam---hero-desktop.jpg
Puluong_retreat_Vietnam_pool6.jpg
junke dæk.jpg
shutterstock_303255023 Hanoi, Vietnam - May 2, 2015 Vietnamese street market lady.jpg
børn i rismarker mai chau.jpg
Puluong_retreat_Vietnam_landscape4.jpg
Emeralda ninh binh.jpg

Det autentiska Vietnam

  • Livliga gator och vackra tempel i Hanoi
  • Risodlingar och landsbygd i Mai Chau-dalen
  • Bambuskogar och vandring i Pu Luong
  • Klippformationer i Ninh Binh
  • 3 dagars kryssning i äventyrliga Ha Long-bukten
  • Inkl. flyg, hotell, frukost, bil och chaufför

15 dagar från kr. 20.350,-

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn

Avresa: København d. 01. okt 2020

Resplan

På den här resan har vi kombinerat några av Vietnams mest autentiska och vackra områden med en rad unika hotellupplevelser.

DSC_0060.JPG

På den här resan har vi kombinerat några av Vietnams mest autentiska och vackra områden med en rad unika hotellupplevelser.

Ni inleder resan i charmiga Hanoi där gastronomiska upplevelser står i kö i stadens härliga gatukök och stämningsfulla restauranger. Utforska shoppingen på centrumets historiska och spännande handelsgator, eller slappna av i en av stadens många parker samtidigt som lokalbefolkningen utöver Tai Chi eller spelar badminton.

Åk på cykelutflykt eller vandra med en engelsktalande lokal guide till småstäderna i Mai Chau-dalen och möt lokalbefolkningen. Få en inblick i livet på landsbygden och känn lugnet. Mitt i de vackra bergslandskapen ligger Mai Chau Eco Lodge som på många sätt kombinerar det traditionella med det luxuösa. De fantastiska naturupplevelserna fortsätter i Pu Luong där ni besöker småstäder och åker båt på Cham-floden. Ni bor i ett rum med spektakulär utsikt till bergen och risodlingarna.

Det imponerande klipplandskapet i Ninh Binh omger ert härliga hotell Emaralda. Härifrån kan ni åka båt på floder som slingrar sig fram till Tam Coc-grottorna och cykla till mysiga småstäder. Ni kan också välja att slappna av vid poolen eller njuta av en skön massage i hotellet härliga spa. Ha Long-bukten bjuder på flera unika naturupplevelser när ni åker på en 3 dagar lång kryssning mellan de dramatiska klipplandskapen, där ni upplever flytande fiskebyar och njuter av miljön ombord på en klassisk vietnamesisk ”junk boat”.

Resan avslutas på samma plats som den inleddes på, mellan väldoftande gatukök, stämningsfulla tempel och livliga handelsgator i Hanoi.

Ni flyger från Sverige till Vietnam med en mellanlandning. Ni ankommer dagen efter till Hanoi där representanter från vår lokala samarbetspartner välkomnar er på flygplatsen. De kör er till ert hotell som ligger i hjärtat av Vietnams charmiga huvudstad, med gångavstånd till spännande restauranger och små butiker.

Ni kan vinka till er en cykeltaxi och be chauffören om att köra er till den gamla stadsdelen Pho Puong. Husen här är flera hundra år gamla och kvarteret är en labyrint av snirkliga handelsgator. Förr i tiden hade alla de 36 gatorna tilldelats ett yrke och var namngivna efter den produkt som såldes, t.ex. Saltvägen, Nudelgatan, Medicingatan, Sidenvägen, Korgvägen osv.

Dagen är som gjord för en rundtur i centrala Hanoi. Här möter stadens spännande historia, som sträcker sig från kejsartiden över den franska perioden och fram till dagens moderna Vietnam, dagens resenärer. Något av det första man lägger märke till är de breda boulevarderna och vackra byggnader från den franska kolonialtiden som bidrar till den speciella atmosfären som finns här i Hanoi. Små sjöar och grönområden skapar välbehövliga oaser där folk samlas tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen för att utöva Tai Chi, spela badminton eller bara slappna av i skuggan och iaktta folklivet.

Det är ca 150 kilometer från Hanoi till de frodiga dalarna vid Mai Chau, där ni ska spendera de kommande dagarna på charmiga och mysiga Mai Chau Eco Lodge. Mai Chau är en liten mysig tidsficka där man fortfarande kan få en inblick i det traditionella livet på landet, och samtidigt möta några av Vietnams etniska minoriteter. 

Mai Chau Eco Lodge

När ni ankommer till Mai Chau checkar ni in på mysiga Mai Chau Eco Lodge, där ni har möjlighet att ta ett dopp i poolen innan lunchen blir serverad. Lodgen omges av vackra risodlingar, häftiga berg och en helt särskild stämning som ni snart kommer känna av.

IMG_5767.JPG

Det går upp och ner på dagens korta vandring till småstäderna Xam Khoe och Buock, där ni har chansen att möta lokalbefolkningen och lära er mer om deras kultur, arbetsmetoder och livet på landsbygden. Ni har tagit med er dagens lunch som blir serverad hos en lokal Thai-familj där ni får höra mer om vardagen i Vietnam.

Om ni har tur väntar även ett besök på den lokala skolan, eller så kan ni besöka en av områdets fascinerande och färgrika marknader.

Puluong_retreat_Vietnam_overview1.jpg

Efter frukosten går ni till de traditionella landsortsstäderna Pom Coong och Lac där ni möter den etniska gruppen White Thai. Något som kännetecknar gruppen är deras hus som är byggda av trä och bambu, och som står på pålar.

Resan går vidare söderut, ca 60 kilometer från Mai Chau, till naturreservatet Pu Luong. Här bor ni på det autentiska och mysiga Pu Luong Retreat mitt ute bland risodlingarna.

Puluong_retreat_Vietnam_bungalow_balcony1.jpg

Vakna till naturens morgonsång och njut av den makalösa utsikten från rummet eller hotellets restaurang där frukosten serveras. Ni har redan gjort er bekanta med den vackra naturen omkring Pu Luong. Därför ska ni idag få uppleva den på ett lite annorlunda och avslappnad sätt, samtidigt som ni får en större inblick i områdets kultur och traditioner.

En kort bilresa tar er till kanten av Cham-floden där ni kan se de unika bambuväderkvarnarna som ser till att risodlingarna alltid är fuktiga

The woman is paddling groceries and fresh flowers boat. Tam Coc Grotto, Ninh Binh Province, Vietnam.jpg

Ni lägger Pu Luongs lantliga idyll bakom er och kör vidare mot Ninh Binh. Staden vid Röda Flodens delta var tidigare en strategiskt bra position för de vietnamesiska maktinnehavarna, och i området omkring staden ligger flera historiska sevärdheter.

Landskapet ändras dramatiskt och snart skiftar de vackra platta risodlingarna till majestätiska kalkstensklippor så långt ögat kan nå. En del kallar området omkring Ninh Binh för ”Halong-bukten på land”, bedöm själva, och det storslagna landskapet omkring Ninh Binh kom för några år sedan med på UNESCOs världsarvslista.

Vi rekommenderar att ni äter en ordentlig frukost eftersom ni kommer behöva lite extra energi idag, om ni väljer att hyra cyklar och ge er ut på upptäcktsfärd i det vackra landskapet omkring Ninh Binh. Ni cyklar genom risodlingar och småstäder, besöker några av områdets många tempel, katolska kyrkor och den lokala marknaden. Vid landsortsstaden Vuon Thi kan ni följa lokalinvånarnas arbete och få en inblick i de klassiska teknikerna som används i samband med risodling och fiske, eller kanske besöka den lokala skolan.

0d571d6110939382b1ce7f03f33d8ddb (1).jpg

Om ni behöver en paus från alla upplevelser kan ni använda dagen till att slappna av på hotellet och njuta av de härliga faciliteterna.

Spa-avdelningen erbjuder många sköna behandlingar och poolen är den perfekta platsen att svalka sig på.

Det har blivit dags att ta farväl av charmiga Ninh Binh. Ni blir upphämtade av en shuttle bus vid ert hotell och åker österut genom vilda landskap till en av den här rundresans största höjdpunkter, nämligen den mytomspunna Ha Long-bukten. Vid kajen bjuder kaptenen och hans besättning er välkomna ombord på den traditionella vietnamesiska junk-båten. Här väntar en oförglömlig båtresa bland buktens hundratals mytiska kalkstensberg.

shutterstock_78891328  Ha Long Bay, Vietnam.jpg
<