DetBedsteAfVietnam-desktop.jpg
HoiAn_fiskere_2.JPG
Hoi An_forside_billede.jpg
shutterstock_309767600 Minh Lau pavilion and Trung Dao bridge at Minh Mang Emperor Tomb in Hue, Vietnam.jpg
Hanoi_gadehandler_2.JPG
Hoian_bybillede.jpg
Vietnam_Rice Planting_37212694.jpg
shutterstock_188298236 HOI AN, VIETNAM -APRIL 16 Cua Dai Beach in Hoi An, Vietnam on April 16, 2014 in Hoian, Vietnam..jpg
Mekong delta, Can Tho, Vietnam  shutterstock_74636878.jpg

Det bästa av Vietnam

  • Stämningsfulla gator och vackra tempel i Hanoi
  • Övernatta på en traditionell junk-båt på Ha Long-bukten
  • Kejsarstaden Hué och Den Lilla Förbjudna Staden
  • Stränder och historisk charm i mysiga Hoi An
  • Livliga Ho Chi Minh City och Mekongdeltat
  • Inkl. flyg, hotell, frukost, bil och chaufför

15 dagar från kr. 16.900,-

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn

Avresa: København d. 01. okt 2020

Resplan

Vietnam är ett land som på det vackraste av sätt blandar östens mystik med storslagna naturupplevelser, kontrastfulla kulturmöten, en ojämförbar historia, härliga stränder, gastronomi i världsklass och en vänlig och nyfiken befolkning. Likt ett pärlband ligger äventyren på rad från norr till söder. På den här resan ingår flera av Vietnams största sevärdheter, men det finns även tid för de mindre kända höjdpunkterna och avslappning.

shutterstock_267351125 Colorful vegetables for sale at the Central Market of Hoi An, Vietnam.jpg

Äventyret inleds i härliga Hanoi som på ett fantastiskt sätt kombinerar det historiska med det moderna, vilket en cyclotur genom staden visar.

Ha Long-buktens spännande klipplandskap finns med på UNESCOs världsarvslista och båtturen här är en naturlig höjdpunkt. Hué ger en inblick i kejsartidens Vietnam där extravaganta kejsarpalats och hemlighetsfulla gravplatser stod på dagordningen.

Nästa stopp på resan är Vietnams vackraste stad Hoi An där ni möts av kolonialtidsstämning, fantastiska stränder och mysiga restauranger.

Metropolen Ho Chi Minh City och det enorma Mekongdeltat avslutar denna resa från norr till söder.

Ni lämnar Sverige och kliver ombord på flyget till Vietnam.

Vietnam_Asian market exotic fruits_49865191.jpg

Ni ankommer till Vietnams charmiga huvudstad Hanoi, där representanter från vår lokala samarbetspartner väntar på att köra er till ert centralt belägna hotell. Om ni inte vill använda eftermiddagen på att vila efter den långa resan kan vi rekommendera att ni åker på av avslappnande cyklotur i Hanois historiska gamla stadsdel.

Cykloturen slutar mitt i den gamla stadsdelens fascinerande virrvarr av mysiga små butiker, livliga gatumarknader och motorcyklar som susar förbi.

Hanoi_Den gamle bydel.JPG

Dagen är som gjord för en rundtur i centrala Hanoi, vars spännande historia sträcker sig från kejsartiden över den franska perioden till dagens moderna Vietnam. Något av det första man lägger märke till är de breda boulevarderna och vackra byggnader från den franska kolonialtiden som bidrar till den speciella atmosfären som finns här i Hanoi. Små sjöar och grönområden skapar välbehövliga oaser där folk samlas tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen för att utöva Tai Chi, spela badminton eller bara slappna av i skuggan och iaktta folklivet.

Blomster på cykel.jpg

Om ni är morgonmänniskor kan vi varmt rekommendera ett besök på Hanois imponerande blomstermarknad, där tusentals blommor byter ägare under livliga förhandlingar. Marknaden är ett bombardemang för alla sinnen, och där alla tänkbara färger finns representerade.

Hanoi är också en plats där upplevelserna kommer till den som är nyfiken, så besök ett av de lokala gatuköken och lär känna lokalbefolkningen. Ni kan också slappna av i en av stadens många parker eller gå en promenad längsmed Den Röda Floden och iaktta folklivet vid den historiska bron Dien Bien Phu.