Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
DetnordligeogcentraleVietnam-desktop.jpg
shutterstock_374155996 River in the city center og Hai An. Background landmark Japanese Bridge..jpg
Hanoi_Den gamle bydel.JPG
HOI AN, VIETNAM -APRIL 16 Cua Dai Beach in Hoi An, Vietnam on April 16, 2014 in Hoian, Vietnam..jpg
IMG_5767.JPG
HK_thai_girl.jpg
33. Private Beautiful beach.JPG
IMG_5816.JPG

Praktisk information

FÖRE AVRESA

Pass och visum

Det är resenärens eget ansvar att ha ett giltigt pass. Detta gäller även barn, som också måste ha ett eget pass. Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Svenska medborgare som ska resa till Vietnam behöver inte ha ett turistvisum så länge vistelsen inte överskrider 15 dagar. Vistas man i landet i mer än 15 dagar krävs ett e-visum, som ni kan ansöka om här. Ytterligare information angående pass- och visumregler hittar ni på Utrikesdepartementets hemsida. (https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/)

Vaccinationer

Som resebyrå får vi inte ge rådgivning om vaccinationer, och därför är det viktigt att du kontaktar en resemedicinsk mottagning eller din läkare för rådgivning och vägledning. På Vårdguidens hemsida (https://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/) kan du läsa mer om vilka rekommendationer som finns för olika destinationer.

Reseförsäkring

Vi rekommenderar alltid att resenären tecknar en reseförsäkring, och den vi rekommenderar är Europeisk ERV.

Situationen i Vietnam

Vi rekommenderar alltid att ni undersöker den aktuella situationen i det land ni ska resa till. Detta kan ni göra på Utrikesdepartementets hemsida (https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/), som ger råd och information till svenska resenärer om säkerhetssituationen i olika länder och områden. Här framgår det om UD avråder från resa pga. risk för krig, terrorism, social oro, naturkatastrofer, kriminalitet eller liknande.

INCHECKNING

Incheckning online

Många flygbolag erbjuder incheckning online. Hur lång tid före avresa ni kan checka in varierar, men oftast öppnar incheckningen 24 timmar före avresa.

På flygplatsen

På avresedagen rekommenderar vi att ni befinner er på flygplatsen minst 2 timmar före avgång. Eftersom det kan variera beroende på vilket flygbolag ni reser med, samt från vilken flygplats, så rekommenderar vi att ni undersöker vad som står angående detta på flygplatsens hemsida.

Bagageregler

Oftast är det tillåtet att ta med 20 kg incheckat bagage samt 7 kg handbagage per resenär. Reglerna kan variera beroende på vilket flygbolag ni reser med, därför rekommenderar vi att ni undersöker vilka regler som gäller på flygbolagets hemsida. Vi rekommenderar även att ni tecknar en bagageförsäkring, eftersom vårt och flygbolagets ansvar är begränsat när det kommer till försenat eller borttappat bagage.

Handbagage

Kom ihåg att eventuella vätskor i handbagaget ska packas i en återförslutningsbar plastpåse innan ni ställer er i kö till säkerhetskontrollen. Varje enskild behållare får max. innehålla 100 ml (max. 1 liter totalt). Påsen ska visas för säkerhetspersonalen. Dessa regler inkluderar inte mediciner i flytande form (t.ex. vätska eller gelé). Vi rekommenderar att ni före resan tar fram dokumentation på vilka mediciner ni planerar att ta med i ert bagage, samt att ni packar viktig medicin i handbagaget.

PÅ FLYGET

Tax Free

Vi vill uppmärksamma er på att skattefria varor i handbagaget som är i flytande form (t.ex. parfym, smink, krämer och alkohol) beslagtas vid mellanlandning i Europa. Oftast kan man handla skattefria varor i samband med den sista mellanlandningen och/eller ombord på flyget innan ni har nått slutdestinationen. 

ANKOMST

Borttappat bagage

Om ni inte har fått ert bagage vid ankomsten ska ni kontakta flygbolaget innan ni lämnar flygplatsen. Det är viktigt att ni får en kopia av RIP-rapporten till efterföljande dokumentation. Kontakta även ert försäkringsbolag för att söka ekonomisk kompensation.

Välkomsten

En representant från vår samarbetspartner i Vietnam välkomnar er på flygplatsen.

Hotellavgift

Var uppmärksamma på att man på vissa platser ska betala en hotel fee/avgift på plats.

I VIETNAM

Tidsskillnad

Vietnam ligger 5 eller 6 timmar före Sverige, beroende på om vi har sommar- eller vintertid.

Valuta

Valutan i Vietnam heter Dong och förkortas VND. Ni kan se den aktuella valutakursen på Riksbankens hemsida.

Kreditkort

Internationella kreditkort kan användas på många platser i Vietnam, men ni kommer märka att många småbutiker och kiosker inte tar emot kreditkort. Detta gäller även när ni åker taxi eller handlar på marknader, och därför är det en bra idé att alltid ha med sig lite kontanter. Försök att använda er av de bankomater som ligger i anslutning till en bank, och var annars väldigt noggranna med att skydda er pinkod om ni använder maskinerna på gatan. Det finns en max. gräns för hur mycket man får ta ut per dag, gränsen beror på korttypen samt vilken bank ni har. Ett tips är att kontakta er bank angående detta innan resan.

Kranvatten

Ni bör inte dricka vattnet som finns i kranarna, utan istället köpa vatten på flaska. En vattenflaska kostar inte särskilt mycket och kan köpas överallt.

Elektricitet, mobiltelefoni och internet

Vietnam har 220 V. Stickkontakterna kan variera och därför är det bra om ni tar med en reseadapter som kan anpassas efter olika stickkontakter. Var förberedda på att det kan vara dålig mobiltäckning på en del platser. Det finns ganska många internetcaféer i de flesta städerna i Vietnam, men var förberedda på att förbindelsen inte alltid är så bra. Ett bra tips är att skicka ett e-mail till dig själv med viktig information såsom ditt pass nr., bild på körkort, telefonnummer till banken om du behöver spärra ditt kort, flygtider etc. Om du har gjort detta kan du enkelt få en överblick över all viktig information om du exempelvis skulle råka ut för stöld.

Dricks

Det är normalt att man ger dricks i Vietnam. Dricks till lokala guider och chaufförer är inte inkluderat i resans pris. Taxichaufförer och serveringspersonal räknar med att få 10-15 % i dricks. Om systemet för dricks är organiserat framgår det på notan som 10-15 % i service charge. Det är mycket uppskattat om man ger dricks till rengöringspersonalen på hotellet, vilket man gör genom att lägga pengar under huvudkudden.

Klimat

Vietnam har ett tropiskt klimat och vädret varierar beroende på vart ni befinner er. Under sommarmånaderna rekommenderar vi att ni åker till norra och centrala Vietnam, medan den södra delen av landet är att rekommendera under vinterperioden.

Klädsel

Om ni ska besöka tempel eller andra heliga platser i Vietnam ska ni komma ihåg att täcka båda knän och axlar – vi rekommenderar att man har långbyxor/lång kjol och skjorta/långärmad tröja. Innan ni besöker ett tempel eller en privat bostad måste ni ta av er skorna. Kom även ihåg att inte ha fotsulorna nära andra människor eller helgedomar.

Lokaltrafik

Det finns bra transportmöjligheter i Vietnam. På många platser finns det cyklar som man enkelt kan hyra på gatan och i de större städerna finns taxibilar som är lätta att vinka till sig. Om inte taxin kör med taxameter så rekommenderar vi att man avtalar ett pris innan man börjar åka. Landet har även ett välutvecklat buss- och tågsystem som finns i stort sätt alla städer.

HJÄLP PÅ RESAN

Om det mot all förmodan skulle uppstå problem på resan så ska ni i första hand kontakta vår lokala researrangör, som kommer göra sitt bästa för att hjälpa er. Ni är naturligtvis också välkomna att kontakta oss under våra öppettider. Ni kan skriva till oss på kundeservice@cpt.dk eller ringa till oss på +45 86 13 77 44. Check Point Travel har öppet måndag till fredag från kl. 09.00 till kl. 17.00. Vid nödsituationer utanför kontorets öppettider kan ni kontakta oss på vårt akuttelefonnummer +45 69 13 31 11..

HEMRESA

Återbekräftelse

Det är endast ett fåtal flygbolag som kräver att man återbekräftar hemresan. Detta ska göras senast 72 timmar före avgång, antingen direkt via flygbolaget eller via er reserådgivare. Om det inte är nödvändigt att återbekräfta hemresan rekommenderar vi att ni följer eventuella ändringar på www.checkmytrip.com.

Incheckning

När ni ska resa hem är det en bra idé att vara på flygplatsen i god tid, gärna 2,5 timme före tidpunkten för avresa. Vi rekommenderar att ni kontrollerar aktuell resplan på www.checkmytrip.com.

Hitta det bästa priset

Hitta datum och priser för din resa här och boka online.

Välj antal resenärer

Se din pris. Klicka här och justera antalet resenärer och lägg till fler rum.

Justera antalet rum

Välj flygplats

Välj avgångsmånad

Välj avresedatum

Skickar information...
Ett fel uppstod när vi behandlade din beställning.

Försök igen eller kontakta oss på chatten.

Kontakta oss här

Fyll i din personliga information

Vi behöver bara lite information om dig. Vänligen fyll i och du kommer att få erbjudandet direkt i din inkorg.

Varsågod

Vi har skickat ett offert till dig.
Du hittar det i din inkorg mycket snart.

OK

I priset ingår

 • Flygresa Sverige - Hanoi t/r inkl. måltider, drycker och bagage
 • Inrikesflyg Da Nang - Hanoi
 • Flygplatsskatter och avgifter
 • Privat transport från Hanoi Flygplats till hotellet i Hanoi
 • 2 nätter i Hanoi på Superhotel Hanoi Old Quarter*** (eller liknande) i Standard Room inkl. frukost
 • Privat transport från hotellet i Hanoi till hotellet i Mai Chau
 • 2 nätter i Mai Chau på Mai Chau Eco Lodge**** (eller liknande) i Standard Room inkl. frukost
 • Privat transport från hotellet i Mai Chau till hotellet i Hanoi
 • 1 natt i Hanoi på Superhotel Hanoi Old Quarter*** (eller liknande) inkl. frukost
 • Transport med shuttle bus från hotellet i Hanoi till Ha Long Bay
 • 1 natts Minicruise med Bai Tho Junk på Ha Long Bay inkl. alla måltider
 • Transport med shuttle bus från Ha Long Bay till hotellet i Hanoi
 • 1 natt på tåget mellan Hanoi och Hué i 4-personskupé
 • Privat transport från Hué Centralstation till hotellet i Hué
 • 1 natt i Hué på Eldora Hotel**** (eller liknande) i Standard Room ink. frukost
 • Privat transport från hotellet i Hué till hotellet i Hoi An
 • 4 nätter i Hoi An på Hoi An Ancient House Resort & Spa**** (eller liknande) i Standard Room ink. frukost
 • Privat transport från hotellet i Hoi An till Da Nang Flygplats
 • Utflykter:
 • Heldagsutflykten "Stadsrundtur i Hanoi" - Litteraturens Tempel, Ho Chi Minhs mausoleum mm. med engelsktalande guide.

I priset ingår inte

 • Avbeställningsskydd vid sjukdom
 • Reseförsäkring
 • Måltider utöver ovannämnda
 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Administrationsavgift och konkursförsäkring enligt Rejsegarantifonden (195 kr. per pers.)

Avresa

Ankomst Sverige

Bagage

Det är tillåtet att ta med 23 kg incheckat bagage och 1 st. handbagage.

Visum

Visum är inte nödvändigt på denna resa. Kom ihåg att era pass ska vara giltiga i 6 månader efter utresa från Vietnam

Resehandlingar

Ca 10 dagar före avresa skickar vi era resedokument med exakta mötesplatser och tider.

Få hjälp med resan

Fråga våra Vietnam experter
Telefon: 8613 7744 | Mail: tilbud@cpt.dk
(Öppna varje vardag 9-17)

Boka ett konferenssamtal

Kommande steg

1
Du klickar
på "Beställ resan här".
2
Vi bokar plats på flyg och hotell.
3
Vi skickar bekräftelse
och faktura via e-mail.
4
Du betalar och resan
är nu beställd.
5
Du får dokument
och all nödvändig info
om resan.
6
Du ger dig iväg och upplever världen tillsammans med Check Point Travel.
Få ett pris på din resa

Tyvärr kan vi inte visa priser på alla datum, men vi skulle gärna beräkna ett pris för dig. Är du intresserad av resan och vill du veta vad det kostar? Vänligen fyll i fälten nedan. Vi bekräftar med ett exakt pris på din resa. Absolut ingen skyldighet, naturligtvis.

Redigera din sökning

Barn är som regel fri att ta med. Kom ihåg att informera oss om att du har en baby på resan. Du kan göra det senare i orderprocessen.

Läs mer

Pris-garanti

Om du kan köpa resan billigare någon annanstans kommer vi att matcha priset och ge dig ytterligare 250 kronor i rabatt per. person.

Läs mer

Fri avbokning

Om du beställer online kan du ångra ditt köp inom 48 timmar - helt enkelt.

Läs mer
shutterstock_250459612 Spring rolls with vegetables and chicken.jpg
shutterstock_289935983 Ancient house in Hoi An town, the World's cultural heritage and famous attraction in Quang Nam, Vietnam.jpg
Hittade du inte det du letade efter?
Ring till oss på 08-408 382 38 eller skicka en reseförfrågan