Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Shutterstock 351471179

Forum Romanum – Historisk plats

Forum Romanum i Rom är en av de mest imponerande historiska platserna i världen. Det var hjärtat av det antika Rom och det var här stora händelser och beslut ägde rum i århundraden.

Forum Romanum är en plats där du kan känna historiens sus. Du kan vandra genom de gamla ruinerna och se var storhet och makt en gång var en del av vardagen. Du kan se resterna av tempelruiner och andra byggnader som en gång var storslagna och magnifika men som nu är förminskade till ruiner.

146

Arkitektonisk skönhet

Du kan också uppleva platsens arkitektoniska skönhet och komplexitet. Forum Romanum var en av sin tids mest tekniskt avancerade strukturer, och dess imponerande pelargångar och valv kommer att göra dig mållös.

Italy Rome Roman Forum Overview

Människans oändliga förmåga att skapa och förstöra

Men Forum Romanum är också en plats som påminner oss om människans oändliga förmåga att skapa och förstöra. Det är en påminnelse om hur imperier kan resa sig och falla, och hur det som en gång var stort och mäktigt kan glömmas bort och överlämnas till historien.

Forntida romersk civilisation

Forum Romanum är en plats där du kan lära dig om den antika romerska civilisationen och dess bidrag till vårt moderna samhälle. Du kan lära dig om deras lagar, språk och kultur och hur de har påverkat vår värld idag.

Shutterstock 351471179

Så om du vill uppleva historiens sus och känna det förflutnas storhet och kraft, då är Forum Romanum en plats du inte får missa. Det kommer att ge dig en djupare förståelse för vårt gemensamma arv och vår plats i historien.

Läs om fler sevärdheter i Rom här!