Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Istock 918241876

Piazza Navona – Charmig och livlig

Piazza Navona i Rom är ett av de charmigaste och mest livliga torgen i staden. En plats full av liv och energi, det har varit ett centrum för handel och samhällsliv i århundraden.

Piazza Navona är omgiven av vackra barockbyggnader och vackra fontäner, som är en del av dess charm och skönhet. Fontana dei Quattro Fiumi (De fyra flodernas fontän) är en av de mest imponerande fontänerna på torget, med sin komplexa skulptur och arkitektur. Det finns också Fontana del Moro och Fontana del Nettuno, både vackra och imponerande.

E8ff635d 0492 4Fec A215 3044D252717b

Fylld med liv

Men Piazza Navona är mer än bara vackra byggnader och fontäner. Det är en plats full av liv och människor, där du kan uppleva den italienska kulturen och livsstilen. Här träffas människor för att dricka kaffe eller vin, äta en god middag eller shoppa i de många butikerna och stånden.

Piazza Navona 1920X1080

Rik på historia

Piazza Navona har också en rik historia. Torget var en gång en plats där romerska gladiatorstrider hölls, och senare användes det som en plats för religiösa högtider och högtider. Idag är det fortfarande en plats där många kulturevenemang äger rum och det är ett viktigt centrum för lokalsamhället.

72

Så om du besöker Rom bör du ta dig tid att besöka Piazza Navona. Det kommer att ge dig en smak av den italienska livsstilen och kulturen samtidigt som du njuter av skönheten och historien som torget har att erbjuda. Det är en plats där du kan uppleva livet som en lokal och känna dig som hemma i denna underbara stad.

Läs om fler sevärdheter i Rom här!