Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Det centrala torget i Ravello med Duomo i bakgrunden

Inspirerande Ravello på Amalfikusten

Ravello är ett vackert och inspirerande resmål som ligger på Amalfikusten i Italien. Staden är känd för sin hisnande utsikt över Medelhavet och de vackra omgivningarna som har inspirerat konstnärer och författare i åratal.

Villa Rufolo

En av huvudattraktionerna i Ravello är Villa Rufolo, en medeltida villa som ligger mitt i staden. Villan är känd för sin vackra trädgård och den fantastiska utsikten över kusten och havet. Det var också här som den berömde tyske kompositören Richard Wagner tillbringade några av sina somrar och där han inspirerades att skriva några av sina mest kända operor.

Utsikten från Villa Rufolo i Ravello

Ravello katedral

En annan attraktion som måste ses är Ravello-katedralen, som går tillbaka till 1000-talet. Katedralen är känd för sin vackra arkitektur och de fantastiska målningar som pryder dess interiör.

Torget vid det gamla klocktornet i Ravello

Mycket mer än historia

Men Ravello är inte bara en plats för konstnärer och historieintresserade. Staden är också känd för sin utsökta mat och vin, som är baserad på lokala råvaror och traditionella recept. Prova till exempel en läcker fisk- eller skaldjursrätt, eller njut av en sval limoncello, som är gjord på lokala citroner.

Läs mer om Amalfis citroner här!

Could not render component of type: BlockElement_slidingGallery
This likely happened because the partial view blockgrid/Components/BlockElement_slidingGallery could not be found.

Mer fantastisk upplevelse

Slutligen är Ravello också ett bra ställe att koppla av och njuta av det goda livet. Promenera i de vackra trädgårdarna, ta ett dopp i havet eller njut av en avkopplande massage på en av stadens lyxiga kurorter.

Utsikt från en av de vackra trädgårdarna i Ravello

Vad du än letar efter är Ravello en destination som kommer att inspirera och entusiasmera dig. Gå och upplev det själv!