Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Shutterstock 390573763 (1)

Fontana di Trevi i Rom

Fontana di Trevi i Rom är en av de mest ikoniska och vackraste fontänerna i världen. Beläget i hjärtat av Rom, är det ett bevis på den eviga staden och dess magnifika historia.

Varje dag flockas besökare från hela världen till fontänen för att beundra dess skönhet och kasta ett mynt i vattnet för att säkerställa en återkomst till Rom.

01

Klassisk och barock arkitektur

Fontänen byggdes på 1700-talet och är en imponerande teknisk bedrift som kombinerar klassisk och barock arkitektur till en harmonisk helhet. Fontänen pryds av vackra skulpturer och reliefer som berättar om havets gudar och vattensymbolik.

Imponerande byggnad

Men Fontana di Trevi är mer än bara en imponerande byggnad. Det är också en plats för hopp och drömmar. Traditionen att kasta ett mynt i vattnet härstammar från en uråldrig tro att det skulle garantera en återkomst till Rom. Idag är det också en gest att uttrycka sina önskningar och drömmar och hoppet om att de ska gå i uppfyllelse.

Italien Rom Trevifontænen 21

Inte bara en stad

Fontana di Trevi påminner oss om att Rom inte bara är en stad, utan också en känsla av längtan efter något större. Det påminner oss om att vi alla har drömmar och önskningar som kan ta oss till platser vi aldrig föreställt oss. Det påminner oss också om att vi alla kan vara en del av något som är större än oss själva och bidra till att skapa något som kommer att leva vidare under lång tid.

Caption Kopi

Så om du någon gång har möjlighet att besöka Rom bör du göra ett besök vid Fontana di Trevi. Kasta ett mynt i vattnet när du tänker på dina drömmar och förhoppningar och inspireras av dess skönhet och historia. Det är en plats fylld av mening och symbolik som kan ge dig en känsla av förnyelse och hopp för framtiden.

Läs om fler sevärdheter i Rom här!