Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
UBUD, INDONESIA - MARCH 2 Man with children walks up the stairs during the celebration before Nyepi (Balinese Day of Silence).jpg

Ubud – Natur, kultur och välbefinnande

Ubud är en charmig stad på den indonesiska ön Bali som lockar resenärer från hela världen med sin unika kultur, vackra natur och spännande aktiviteter.

En av de mest populära sakerna att göra i Ubud är att besöka de många konstmuseerna och gallerierna. Staden är känd för sina duktiga konstnärer och det finns gott om möjligheter att se vackra målningar, skulpturer och textilier. Du kan också delta i konstverkstäder och lära dig göra dina egna skapelser.

Testa yoga och gå till spa

Om du är intresserad av välbefinnande och självnjutning är Ubud precis rätt plats att besöka. Staden är full av lyxiga spa- och yogacenter där du kan koppla av och ladda batterierna. Det finns också gott om möjligheter att åka på guidade meditationer och andliga resor.

shutterstock_124829869.jpg

Upplev risfält och vattenfall

En annan bra sak att göra i Ubud är att utforska den vackra naturen. Du kan åka på en cykeltur genom risfälten, besöka den berömda Tegalalang Rice Terrace, vandra i djungeln eller besöka de spektakulära vattenfallen. Det finns också gott om möjligheter att åka på forsränningsturer eller prova zip-lining.

shutterstock_555789073.jpg

Smaka på Balis kök

Slutligen är Ubud också ett bra ställe att smaka på den lokala maten och drycken. Staden är känd för sitt utsökta, autentiska balinesiska kök, och det finns gott om restauranger och matmarknader där du kan smaka på alla olika specialiteter. Du kan också besöka en kaffeplantage och smaka på det berömda Luwak-kaffe.

shutterstock_484384897 Delicious meal of Bali.jpg

Sammantaget är Ubud en otroligt spännande plats att besöka, oavsett om du är intresserad av konst, kultur, natur eller mat. Staden har något för alla, och du är säker på att få en oförglömlig reseupplevelse.