Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
61 Pool
Res till Hua Hin Strand, semesterstämning och mysiga marknader

Res till Hua Hin

Hua Hin är Thailands första semesterort. Här vibrerar liv, glädje och avslappnad stämning längs den vackra stranden.

För de äventyrslystna erbjuder Hua Hin ett utbud av vattenaktiviteter som snorkling och vindsurfing. Golfentusiaster kan glädja sig åt flera världsklass golfbanor, som även är värd för internationella turneringar. Förutom sin vackra strand erbjuder Hua Hin också ett brett utbud av natur- och kulturupplevelser tack vare sin placering.

Ta en paus från det vanliga och dyk ner i Hua Hins förtrollande charm - din drömresa väntar!

 

Hua Hin attraktioner

Hua Hin är Thailands kungliga paradis, en kustpärla fylld med anmärkningsvärda attraktioner. Här är en kort beskrivning av de mest anmärkningsvärda platserna du bör besöka.

Hua Hin Strand:

Hua Hin-stranden sträcker sig över mer än 10 kilometer med gyllene sand och erbjuder en badupplevelse med lugna vågor och klart vatten. Detta gör det till den perfekta platsen för solbad, simning och en rad vattenaktiviteter.

Khao Takiab:

Khao Takiab, även känt som "Abernas Berg", ligger i förlängningen av Hua Hin-stranden. Khao Takiab-bergstoppen är tillgänglig via trappor och erbjuder en panoramautsikt över Hua Hin och stranden. Templet är känt för sin vänliga population av apor, som besökare ofta möter under klättringen. På bergstoppen står en stor gyllene Buddha-staty.

Nattmarknader:

Miss inte Hua Hins färgglada nattmarknader, särskilt Hua Hin Night Market och Cicada Market, där du till exempel kan köpa lokalt hantverk. Glöm inte att smaka på maten från de lokala gatuköken, som erbjuder en överflödighet av färska, smakfulla rätter som kommer att glädja din gom.

Hua Hin Tågstation:

Hua Hin tågstation är en historiskt vacker och charmig tågstation som byggdes i början av 1900-talet under kung Rama VIs regeringstid. Den är känd för sin enastående arkitektur som kombinerar thailändska och viktorianska stilar. Den fungerar som en aktiv tågstation för både lokalbefolkningen och turister som reser till och från Hua Hin och är definitivt värd ett besök.

Maruekhathaiyawan-palatset:

Hua Hin är historiskt känt som en kunglig reträtt, vilket syns genom palats som Mrigadayavan-palatset, känt som Maruekhathaiyawan-palatset. Palatset, precis som Hua Hins tågstation, byggdes under kung Rama VIs regeringstid på 1920-talet. Palatset är byggt på pelare i traditionell thailändsk stil med karakteristiska trägångar som förbinder paviljonger med havet. Palatset har tjänat som en sommarresidens och erbjuder en fantastisk utsikt över stranden. Palatset ger inblick i det kungliga livet och Thailands kulturarv.

Natur:

Hua Hin har ett fantastiskt läge med relativt kort avstånd till olika nationalparker, reservat och naturområden, vilket gör det enkelt att göra olika dagsutflykter.

Khao Sam Roi Yot National Park är känt för sina kalkstensberg och kustlandskap där man hittar Thailands största sötvattensmoss. Parken är också känd för den berömda Phraya Nakhon-hålans imponerande paviljong, som byggdes 1890.

Kaeng Krachan National Park är ännu en närliggande pärla. Nationalparken är Thailands största och är en mycket viktig skoglig region i Thailand med sina frodiga skogar, vattenfall och mångfaldiga rika djurliv.

 

Förutom nationalparkerna erbjuder de omgivande områdena attraktioner som vingårdar där man kan uppleva vinproduktion i tropiskt klimat och smaka på lokala viner, ett urval av världsklass golfbanor, kullar och kulturställen. De relativt korta resetiderna till dessa olika destinationer gör Hua Hin till en idealisk bas för dem som söker en kombination av avkoppling vid kusten och naturupplevelser.

5
7
Hittade du inte det du letade efter?
Ring till oss på +45 86 13 77 44 eller skicka en reseförfrågan