Khao Lak, Khao Sok och Khanom

  • 5 nätter på 4-stjärnigt hotell i Khao Lak
  • 2 nätter / 3 dagar i Khao Sok National Park
  • Jungle Lake Safari i Khao Sok
  • 5 nätter på 4-stjärnigt hotell i Khanom
  • Palmer, sandstränder och djungeläventyr
  • Inkl. flyg, hotell och frukost

15 dagar från kr. 17.850,-

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn

Avresa: København d. 04. sep 2021

Resplan

Njut av stranden i Khao Lak på härliga La Flora Resort. Härifrån åker ni vidare till djungeln i Khao Sok där ni bor i luxuösa tält, och där en natt spenderas i ett flytande tältläger på Cheow Lan Lake. Avslutningsvis får ni njuta av några dagar på stämningsfulla Aava Resort vid stranden i det orörda Khanom.

Detta är minst sagt en upplevelserik resa. På en 15 dagar lång semester får ni se fantastiska exempel på vad Thailand har att bjuda på, i form av långa palmstränder, grönskande djungel och avslappning i vackra miljöer. Resan inleds med fem nätter på 4-stjärniga La Flora Resort & Spa i Khao Lak. Hotellet ligger precis vid en av Thailands bästa stränder med utsikt över Andamansjöns turkosa vatten.

Därefter väntar ett tre dagar långt äventyr i Khao Sok National Parks djungel. Här bor ni i luxuösa tält, där en natt spenderas i ett flytande tältläger på Cheow Lan Lake. I parken kommer ni bl.a. att åka båt längs floderna, omgivna av grönskande djungel. Ni kommer även att vandra i regnskogen och få hälsa på elefanterna som lever här i sin naturliga miljö.

Avslutningsvis har ni fem nätter i närheten av den lilla orörda staden Khanom, där ni kan slappna av och ladda batterierna på ett härligt 4-stjärnigt hotell vid en kilometerlång sandstrand.

Dag 7

Från Khao Lak reser ni nordöst, in i Khao Sok National Parks djungel. Här väntar tre dagars safariupplevelser i den vilda naturen på Elephant Hills. Ni har två övernattningar i djungeln i luxuösa safaritält, den ena natten i det flytande tältlägret på Cheow Lan Lake. Det är en mycket speciell känsla att sova med djungelns ljud utanför tältduken – ett riktigt äventyr!

Efter ankomst och inflyttning i era luxuösa tält är det dags för lunch.

Efter lunchen får ni tid till att smälta maten samtidigt som ni seglar fram längs Sok-floden på en spännande och vacker kanotsafari genom djungeln. Sätt er tillrätta och njut av Khao Soks skönhet när ni sakta glider fram, omgivna av kalkstensberg och grönbeklädda klippor där tropiska plantor växer. Här får ni uppleva den grönskande naturen så som den har sett ut i tusentals år.

Efter båtturen har det blivit dags att hälsa på platsens berömda och älskade elefanter. Elefanterna tas omhand efter alla konstens regler och Elephant Hills har vunnit många priser för sitt arbete, samt för deras sätt att låta turisterna möta djuren. De ger besökaren en spännande upplevelse, men utan att djuren lider på något sätt.

Ni får chansen att mata, bada och skrubba dem med skalet från en kokosnöt – och framförallt skrubbningen uppskattas av de mäktiga djuren. Det är en stor upplevelse att få komma så nära Asiens största landlevande djur - en upplevelse som ofta uppskattas lite extra av de mindre.

På kvällen blir det dansuppvisning och matlagningspresentation innan det är dags för middag. Det finns naturligtvis även tid till att mysa vid ert lyxiga safaritält, där ni kan sitta och ta in djungelns speciella atmosfär, doft och ljuden från de exotiska djuren.

Dag 8

Ni vaknar i ert safaritält till ljudet av kvittrande fåglar, och när solen har trängt bort regnskogens morgondimma ekar gibbonernas rop genom dalen.

Efter en god frukost inleds dagens äventyr med marknaden i den lilla byn Takhun, där ni får uppleva livet på den thailändska landsbygden.

Därefter åker ni på en båttur i en traditionell ”longtail boat” på Cheow Lan Lake, som är en av södra Thailands mest bortglömda attraktioner – men här finns det mycket att se. Området är hem för vilda elefanter, den sällsynta asiatiska oxen, näshornsfåglarna och hundratals andra tropiska fåglar samt reptiler, tigrar, leoparder och flera olika arter av apor. Det rika djurlivet gör platsen till ett av de viktigaste och mest unika regnskogsområdena i hela Sydostasien.

Efter båtturen kommer ni fram till flytande Elephant Hills Rainforest Camp som ligger mitt i hjärtat av nationalparken. Här blir ni välkomnade av personalen som hjälper er att komma på plats i ert flytande lyxtält. I tältet har ni ett eget badrum, en riktig säng och allt annat man kan förvänta sig av ett modernt hotellrum. I det komfortabla tältet kan ni även njuta av den orörda naturen som finns precis utanför dörren.

När ni har kommit på plats är det dags för lunch. Sätt er till bords och njut av den härliga buffén av thairätter, med utsikt över Cheow Lan Lake.

Efter lunchen är det dags för djungelsafari till fots. Tillsammans med en guide får ni uppleva en av världens äldsta regnskogar. Här går ni mellan exotiska växter såsom tropiska träd, orkidéer, palmer och bambuträd – variationen av växter är imponerande! Samtidigt hör, och kanske även ser, ni några av regnskogens spännande djur. Hör hur gibbonerna ropar till varandra, se aporna svinga sig från gren till gren och njut av de vackra fjärilarna som svävar fram i luften. Alla dagar i djungeln är olika och man vet aldrig vad man får uppleva. Men en sak som är säker är att det alltid är spännande, och att det är häftigt att se hur alla dessa djur och växter lever i harmoni.

Resten av dagen är det ”fri lek” och ni kan spendera tiden som ni vill. Ni kan ta ett dopp i floden vid ert flytande boende samtidigt som solen går ner bakom bergen, och därefter njuta av en uppfriskande dusch innan middagen blir serverad. Efter maten kan ni sitta och njuta av ljuden från naturen under en stjärnklar himmel.

Dag 9

Ni kan ev. inleda dagen med ett morgondopp i det klara flodvattnet vid ert flytande safaritält.

Efter frukosten, som serveras på däcket vid ert tält med utsikt över floden, är det dags för kanotsafari på Cheow Lan Lakes små förgreningar. Håll utkik, så kanske ni t.ex. kan få syn på de slöa näshornsfåglarna som gömmer sig i trädtopparna.

Efter kanotturen får ni njuta av en god lunch innan det är dags att bege er till den orörda stranden i Khanom.

View 008

Efter lunchen i Khao Sok inleds resan till Khanom där avslappning i vacker miljö väntar. Från djungeln blir ni transporterade till Khanom, vilket tar ca 3,5 timme. Väl framme i Khanom flyttar ni in på härliga Aava Resort & Spa, där ni bor i ett Deluxe-rum som är inrett i modern thai-stil.

Ni bor fem nätter på hotellet, som ligger precis vid den flera kilometer långa stranden Nadan. Här kan ni verkligen slappna av och tänka tillbaka på alla nya intryck från djungeläventyret. Det enda beslut ni behöver ta är om ni ska hoppa i poolen eller gå några få steg ner till stranden – och naturligtvis vilken rätt ni ska välja från menyn på kvällen.

Om ni behöver en paus från det sköna livet vid poolen så bjuder det relativt turistfattiga Khanom-området på några spännande upplevelser. Ni kan t.ex. åka på båtutflykt och se om ni kan få syn på de unika rosa albinodelfinerna. Det finns även vattenfall och grottor i Khao Luang National Park som ni kan utforska, eller så kan ni besöka någon av alla lokala fiskebyar som ligger längsmed kusten. På onsdag och söndag morgon är det dessutom marknad i Khanom stad, där ni kan möta bönderna och fiskarna som kommer med sina färska varor – det är alltid en glad och färgrik händelse. Ni kan också ta en dagsutflykt till den populära semesterön Koh Samui som ligger utanför Khanom.

Allt detta som vi precis har nämnt är bara förslag, som tur är så är det helt upp till er vad ni helst vill göra i detta lilla strandparadis.

Efter en skön semester i Thailand påbörjar ni resan hem till Sverige. Ni blir upphämtade på hotellet den tid som har avtalats och transporteras till flygplatsen i Surat Thani, vilket tar ca 1,5 timme. Därifrån flyger ni till Bangkok, för att sedan flygare vidare mot Sverige.