Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
San Vito Lo Capo Beach Shutterstock 1023061522

Bästa stränderna på Sicilien

Sicilien är Medelhavets största ö och har därför många kilometer kustlinje. Det Azurblå havet omfamnar Sicilien på alla håll och det är lätt att komma åt vågorna oavsett om du föredrar små intima laguner eller om du är mer inne på breda kilometer av sandstränder med sportaktiviteter och strandliv. Det finns bra sand- och klapperstensstränder, som också är bekväma och lämpliga för familjer.

Kort sagt, Siciliens stränder kan göra allt. De populäraste stränderna på Sicilien är mycket eftertraktade under sommarperioden. Men du kan alltid hitta en strand med bara ett fåtal hav eller solbadare på den. Hyr en bil och hitta din egen favoritstrand. Det är en av Siciliens många egenskaper. Här har vi valt ut några av de allra bästa badstränderna på den vackra ön.

San Vito Lo Capo

San Vito Lo Capo Shutterstock 585826394

På Siciliens nordvästra kust, en timmes bilresa från Trapani, hittar du en pärla av en strand i storslagna omgivningar för både barnfamiljer och par. Stranden är bred med vit sand, turkost vatten och gröna palmer som kompletterar bilden. San Vito Lo Capo ligger vid foten av det dramatiska berget Cofano, och stranden är omgiven av nationalparken Zingaro.

Isola Bella

Isola Bella Beach

På den östra delen av Sicilien, nära Taormina, ligger stranden Isola Bella, som är omgiven av höga klippor. Stranden är uppkallad efter en liten frodig klippö mitt i vattnet, och stranden ligger i vackra omgivningar med en holme till den lilla ön. Vid lågvatten kan du gå hela vägen till ön i torra skor. Själva stranden är relativt stenig, men det är väldigt trevligt att snorkla runt ön bland stenar och småfiskar.

Giardini Naxos

Giardini Naxos Strand

Söder om Taormina ligger den längsta stranden i området Giardini Naxos, som är en gyllene strand med omväxlande fin sand och småsten. Stranden är mycket barnvänlig och omgiven av frodig vegetation. Stranden ligger i en pittoresk kuststad med

Giardini Naxos är en vacker, historisk kuststad med en livlig strandpromenad kantad av restauranger, butiker och barer. Det är den perfekta stranden om du letar efter både avkoppling och kulturella upplevelser.

Mondello

Mondello Hvid Sandstrand I Palermo Shutterstock 266435102

På Siciliens norra kust nära Palermo ligger den 1,5 km långa breda stranden med vit sand och kristallklart vatten. Den långa böjda stranden med sin fina, mjuka sand är en självklar plats att besöka om man vill studera sicilianerna. Det är stranden där människor möts för att koppla av, njuta av livet och synas. Mondello passar alla par och barnfamiljer, och det finns många faciliteter, snacksstånd och restauranger i alla prisklasser. Det finns möjlighet att hyra solstolar, parasoll och småbåtar.

Cefalu

Shutterstock 1412217146

En av Siciliens bästa stränder ligger på Siciliens norra kust nära en liten, tätbefolkad medeltida stad Cefalu, varifrån det finns direkt tillgång till den charmiga stranden i Tyrrenska havet. Cefalu klamrar sig fast vid sidan av en klippa som reser sig högt och vertikalt i havet. På det smala området mellan klippan och havet har det bildats en naturlig strand som är mycket barnvänlig. Stranden är ett populärt semestermål för badgäster som njuter av mycket sol och en autentisk siciliansk atmosfär. Vid solnedgången är utsikten fenomenal, när solen kastar sin röda färg över det blå havet och in på staden.

Bra strandregler för Sicilien

  • Bär inte baddräkt till en restaurang, utan snarare till en strandbar
  • Kasta en t-shirt över huvudet innan du lämnar stranden och beger dig in till stan
  • På stränder (lido eller bagno) med solstolar och parasoll väljer du önskad plats och betalar sedan handledaren när han kommer förbi
  • Lägg en handduk på solsängen du har hyrt
  • Ta med kontanter till stranden för solstolar, glass, drinkar etc
  • Vänligen bär badkläder, men simma inte naken eller topless på offentliga stränder