Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Picturesque sea landscape. Ha Long Bay, Vietnam shutterstock_78891328.jpg
Res till Ha Long Bay Vietnam
Shutterstock 257155450
Res till Ha Long Bay Vietnam
Adobestock 178625071
Res till Ha Long Bay Vietnam

Res till Ha Long Bay Vietnam

Ha Long Bay är ett måste på en resa till Vietnam. Upplev Ha Long Bays förtrollande klippformationer på en båttur genom detta unika naturliga underverk. Glid fram genom det turkosblå vattnet mellan buktens kalkstensklippor, som reser sig majestätiskt mot himlen och skapar en fantastisk bakgrund. Du kommer att förbluffas av synen på de dramatiska klipporna som bildar en labyrint av slingrande kanaler och gömda laguner. Ta en uppfriskande simtur eller paddla kajak för att komma riktigt nära dessa imponerande klippformationer och uppleva deras magi på nära håll. Besök de gamla grottorna och hålrummen eller gå iland och utforska de lokala byarna.

Shutterstock 1022636518

16

dagar
Det bästa av Vietnam
 • Stämningsfulla gator och vackra tempel i Hanoi
 • Övernatta på en traditionell junk-båt på Ha Long-bukten
 • Kejsarstaden Hué och Den Lilla Förbjudna Staden
 • Stränder och historisk charm i mysiga Hoi An
 • Livliga Ho Chi Minh City och Mekongdeltat
 • Inkl. flyg, hotell, frukost, bil och chaufför

Från SEK 22 200

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn
Adobestock 93548974

15

dagar
Det autentiska Vietnam
 • Livliga gator och vackra tempel i Hanoi
 • Risodlingar och landsbygd i Mai Chau-dalen
 • Bambuskogar och vandring i Pu Luong
 • Klippformationer i Ninh Binh
 • 3 dagars kryssning i äventyrliga Ha Long-bukten
 • Inkl. flyg, hotell, frukost, bil och chaufför

Från SEK 25 650

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn

Ha Long Bay

Ha Long Bay är beläget i nordöstra Vietnam och är en av världens mest fantastiska naturskatter. Ha Long Bay är ett UNESCO världsarvsområde och sträcker sig över 1 500 kvadratkilometer och består av nästan 2 000 kalkstensöar och holmar som dramatiskt reser sig upp från det smaragdgröna vattnet. För resenärer erbjuder Ha Long Bay en oförglömlig upplevelse där skönheten i naturen och djupet av historien vävs samman till en rik upplevelse.

När du seglar genom buktens lugna vatten möts du av ett landskap som verkar vara taget direkt från en dröm. De imponerande kalkstensformationerna som reser sig brant från havet är hem för gömda grottor, hemliga laguner och avlägsna stränder. En populär aktivitet för besökare är att ta en kryssningstur som ger möjlighet att utforska dessa underverk på nära håll. Många kryssningar inkluderar också kajakpaddling, där du kan paddla in i de mindre tillgängliga områdena och verkligen fördjupa dig i buktens skönhet.

Stora grottsystem

En av de mest berömda grottorna i Ha Long Bay är Sung Sot-grottan, även känd som Överraskningarnas grotta. Denna imponerande kalkstensgrotta är fylld med dramatiska stalaktiter och stalagmiter som skapar en sagolik miljö. När du rör dig genom de olika rummen kommer du att imponeras av de naturliga formationerna och den färgglada belysningen som lyfter fram grottans skönhet.

Den nedstigande draken

Ha Long Bays historia är lika fascinerande som dess geologi. Namnet "Ha Long" betyder "den nedstigande draken", och enligt legenden skapades bukten när en drake släppte ner pärlor och jade i havet för att bilda en barriär mot invaderande skepp. Dessa pärlor blev de tusentals öar och holmar vi ser idag. Historiskt sett har området varit bebott i tusentals år, och arkeologiska fynd har avslöjat artefakter från olika forntida kulturer, vilket vittnar om buktens betydelse genom tiderna.

Spännande geologi

Geologiskt sett är Ha Long Bay ett levande museum av kalkstenskarstlandskap. Formationerna är resultatet av miljoner års erosion och tektonisk aktivitet. Den ständiga processen av erosion har skapat de fantastiska klippor och pelare som bukten är känd för. Detta gör Ha Long Bay till en av de bästa platserna i världen att studera karstgeologi, vilket är studiet av uråldrig kalksten utsatt för vattens kraft.

I familj med Phang Nga Bay och Guilin

Om du finner Ha Long Bay fascinerande kan du också överväga att besöka andra liknande platser runt om i världen. Bai Tu Long Bay, strax norr om Ha Long Bay, erbjuder liknande naturskönhet men med färre turister. Phang Nga Bay i Thailand är känt för sina spektakulära kalkstensöar som reser sig från det turkosa vattnet, medan Guilin i Kina erbjuder dramatiska karstlandskap längs Li-floden. Dessa platser delar samma naturliga skönhet och geologiska komplexitet som Ha Long Bay och ger en unik möjlighet att uppleva naturens mästerverk.

Avståndet från Hanoi till Ha Long Bay är cirka 160 kilometer och resan tar vanligtvis cirka 2,5 timmar med bil.

shutterstock_78891328 Ha Long Bay, Vietnam.jpg
shutterstock_299074148 Beautiful view from sundeck of tourist junks in Ha Long bay. Ha Long bay (Vietnam)..jpg
Hittade du inte det du letade efter?
Ring till oss på +45 86 13 77 44 eller skicka en reseförfrågan