Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +

Lovina – Upplevelser och svarta stränder

Med sina svarta stränder är Lovina inte som alla andra platser på Bali där de gyllene stränderna lyser upp marken.

Men det är inte bara stränderna som gör norra och södra Bali olika. När man ankommer till den norra delen av Bali märker man direkt skillnaden i antalet människor samt att det finns ett speciellt lugn här. Även om det naturligtvis finns hotell, restauranger osv. är antalet turister betydligt färre, vilket ger en känsla av plats och frihet till att gå på upptäcktsfärd i det spännande området.

Lemukih Waterfall - Bali, Indonesia..jpg

Lovina är en sammanslagning av flera mindre städer, och här finns mysiga små caféer som serverar det berömda starka kaffet. Ni finner även restauranger med allt från lokala specialiteter till fantastiska fisk- och skaldjursrätter och internationella klassiker.

Svarta stränder och hoppande delfiner

Lovina sträcker sig över ett antal kilometer på Balis norra kust, och det finns gott om stränder med mörk vulkansand där ni koppla av och ta ett svalkande dopp.

Om ni behöver en paus från poolen bjuder området omkring Lovina på många spännande utflykter. Något som är väldigt populärt är båtturer tidigt på morgonen, med hopp om att få syn på några av de delfiner som håller till här. Det är omöjligt att garantera något när det gäller vilda djur, men chansen att få se delfiner är stor och med lite tur visar de upp sin akrobatik för er.

shutterstock_180222404.jpg


Dem som tycker att tempel är intressanta bör arrangera en rundtur till ett par av städerna öster om Lovina. Här gömmer sig en rad överdådigt utsmyckade och sällan besöka små tempel. Ett bra exempel på ett subak-tempel är Pura Beij i Sangsit, som är nära associerat med odling av ris. Pura Dalem i Jagaraga är med sina fantastiska stensniderier också värt att besöka. Om ni tittar riktigt noggrant kan ni mellan demonerna och sagodjuren hitta överraskande små mönster, t.ex. en liten man på baksätet i sin veteranbil eller två krigsflygplan.

shutterstock_486242110.jpg

På många platser längsmed kusten är det helt fantastiskt att snorkla, och vid Tulamben kan ni få en helt speciell upplevelse. Här ligger nämligen det amerikanska fraktfartyget Liberty som sjönk precis utanför kusten för över 60 år sedan. Idag växer det koraller på det gamla skrovet och en stor mängd fiskar håller till runtom vraket. Fartyget ligger på grunt vatten endast en kort simtur från kusten, och kan upplevas av såväl dykare som snorklare. Utflykten till Tulamben kan arrangeras från Lovina.

Om ni vill veta mer om våra spännande resor till Bali är ni välkomna att ringa till oss på 0045 86 13 77 44 

Ni kan också få ett förslag helt utan förpliktelser genom att skicka en reseförfrågan.

Send reseförfrågan