Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +

Hanois sevärdheter

Ho Chi Minhs mausoleum

Ho Chi Minhs mausoleum, Hanoi.jpg

Besök Ho Chi Minhs mausoleum, som varje dag besöks av skolklasser och turister från när och fjärran som har kommit för att visa sin respekt för den stora ledaren. Landsfaderns balsamerade kropp visas upp i sin traditionella vita kostym, bortsett från en period under vintern då konserveringsexperter ger honom en ordentlig "makeover". En lokal guide kan berätta om Ho Chi Minhs fantastiska historia samtidigt som ni går runt i området omkring mausoleet, där man även kan se det primitiva teakhuset som han bodde i under Vietnamkriget.

Litteraturens Tempel

shutterstock_600215705.jpg

Det kan vara svårt att se att Hanoi precis har firat sitt 1 000-årsjubileum, då det är få byggnader som kan dateras till den tiden. Ett av få undantag är Litteraturens Tempel som grundlades år 1076 av kejsaren Thanh Tong. Templet har genom årens gång fungerat som en av den vietnamesiska elitens viktigaste läroanstalter. 

Hoa Lo Prison

shutterstock_1031969395.jpg

"Hanoi Hilton" eller Hoa Lo Prison är ett fängelse som ursprungligen användes av fransmännen till att husera politiska fångar. Under Vietnamkriget var detta en plats där amerikanska krigsfångar höll till, bl.a. Senator John McCain som sedan dess har försökt att vinna det amerikanska presidentvalet.

Hoan Kiem-sjön

shutterstock_94621144 Red Bridge in Hoan Kiem Lake, Ha Noi, Vietnam.jpg

Efter att ha besökt Litteraturens Tempel eller de hemska förhållandena i fängelset kan ni göra ett stopp vid Hoan Kiem-sjön som ligger vid den gamla stadsdelen. Här går ni över den vackra träbron till templet Ngoc Son som ligger på en liten ö i sjön, där ni får lära er mer om sjöns mytiska historia. Precis vid sjön ligger en populär vattendockteater som är en av Nordvietnams viktigaste kulturinstitutioner. Vattendockteatern är en nordvietnamesisk specialitet och man började tidigt använda den som underhållning i småstäderna. Förutom legendariska berättelser om stora krigshjältar, mytologiska varelser och religiösa historier, så berättar man även om vardagen på landsbygden samt roliga kärlekshistorier.

 

Bra restauranger ligger utspridda i området omkring vattendockteatern och många små butiker lockar med bra erbjudanden. Gatumarknaderna ger en inblick i några av det vietnamesiska kökets många nyanser, och här hittar man bl.a. grodor, sniglar, grisar samt spännande frukter och grönsaker.

Vill ni höra ännu mer om Hanois många sevärdheter är ni välkomna att ringa till oss på +45 86 13 77 44. Ni kan också få ett reseförslag utan några förpliktelser genom att skicka en reseförfrågan.

Ha Long Bay - Denne bugt er et af de smukkeste naturområder i Vietnam. I sejler med junke rundt mellem hundredvis af kalkstensbjerge og overnatter ombord i private kahytter, Check Point Travel

15

dagar

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Det bedste af Vietnam
  • Stemningsfulde gader og smukke templer i Hanoi
  • Overnat på Ha Long-bugten i traditionel junke
  • Kejserbyen Hué og Den Forbudte Lilla By
  • Strandliv og historisk charme i hyggelige Hoi An
  • Livlige Ho Chi Minh City og Mekong-deltaet
  • Inkl. fly, hoteller, morgenmad, bil og chauffør

Från SEK 24 200

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn