Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +

Havanna – Kubas härliga huvudstad

Kubas huvudstad Havanna ligger på den nordvästra delen av ön och är hem för omkring 2,1 miljoner människor.

I Havanna kan ni gå på upptäcktsfärd på de mysiga gatorna, se färgglada kolonialtidsbyggnader och känna den kubanska livsglädjen.

Ni kan också se stämningsfulla Parque Central, njuta av vackra Plaza de la Catedral och uppleva byggnaden Capitolio från 1920. Under många år låg landets nationalförsamling i Capitolio, som dessutom är väldigt lik the Capitol Building i Washington D.C.

Ytterligare ett par saker ni kan uppleva på Kuba är den glada stämningen på en av stadens många salsabarer och att testa den kubanska romen på ett av Ernest Hemingways favoritställen.

bus-og-casa-hav.jpg

Havanna, som idag är Karibiens största stad, grundlades på 1600-talet av spanjorerna pga. den strategiskt bra placeringen för spanska erövringar i området. Stadens historiska centrum finns idag med på UNESCOs världsarvslista.

Havanna är det första stoppet på flera av våra resor. Ett exempel är vår resa Det bästa av Kuba, där ni även besöker de vackra tobaksodlingarna i Viñales och får se hur tobaken i några av Kubas välkända cigarrer odlas. På den här resan besöker ni även de charmiga kolonialtidsstäderna Trinidad och Cienfuegos, som båda två är vackra och stämningsfulla på sitt sätt.

Om ni vill uppleva Havannas unika stämning och atmosfär, så kan ni låta er inspireras av dessa resor till Kuba.