Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +

När är det bäst att resa till Kuba?

Vädermässigt kan ni resa till Kuba under större delen av året med stor chans till bra väder och solsken. Generellt sett är det mest populärt att resa hit under perioden oktober till maj, då vädret oftast är som bäst.

Mellan maj och juli förekommer en del kraftiga regnskurar, men oftast klarnar det upp ganska snabbt igen så man kan definitivt besöka Kuba under den här perioden.

Det är oftast väldigt varmt i augusti och september. Det är också nu det är som störst risk för orkaner, så det ska ni vara uppmärksamma på om ni väljer att resa under den här perioden.

Högsäsong från december till mars

Högsäsongen för turister på Kuba är från mitten av december till mitten av mars samt under högsommarmånaderna juli och augusti. Under högsommaren är det flest människor här, och därmed är priserna som högst. Men det är även under den här perioden som kubanerna lägger mest fokus på turisterna och det händer mer på de olika destinationerna.

I städerna, och då framförallt Havanna och Santiago de Cuba, är det alltid fullt av liv och rörelse – och man får mycket för pengarna under hela året.

En fridfull jul och ett festligt nyår

Man firar inte julen lika mycket på Kuba som man gör i många andra länder. Julen är en högtid som markeras med lugn och ro tillsammans med familjen under privata former. Tack vare detta är priserna på resor till Kuba under julen väldigt rimliga. Kuba är faktiskt ett av de billigaste resmålen som finns när det kommer till en julsemester, så om ni är på jakt efter en billig resa i jul är Kuba ett bra alternativ.  

Nyårsafton däremot firar man på ett helt annat sätt, och inte minst pga. att den Kubanska Revolutionen slutade med att diktatorn Fulgencio Batista avsattes den 1 januari 1959.

De flesta festivalerna på Kuba inträffar i juli och augusti, detta gäller åtminstone dem i Havanna och Santiago de Cuba. Havanna är dessutom extra livligt i november, eftersom den Internationella Latinamerikanska Filmfestivalen äger rum i staden på denna tidpunkt.

Här kan ni läsa om några av alla våra härliga resor till Kuba. Klicka på den som ni är mest intresserade av och beställ ett förslag eller boka online.