Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Shutterstock 338164973

Neapel – Upplev stadens rika kultur, historia, konst och mat

Neapel är en stad full av liv och färg, och det är ett resmål som garanterat kommer att ge dig en upplevelse du aldrig kommer att glömma. Staden är känd för sin rika kultur, historia, konst och mat, och det finns något för alla.

En av de mest unika upplevelserna som Neapel har att erbjuda är den berömda pizzan. Neapel är faktiskt pizzans födelseplats och det är här du hittar några av världens bästa pizza. Prova en traditionell Margherita-pizza på en lokal pizzeria och du kommer att förstå varför Neapels pizzor är så kända.

Shutterstock 1051494194

Museer och konstgallerier

Staden är också känd för sina fantastiska museer och konstgallerier. Besök det imponerande nationalmuseet för arkeologi, där du kan se några av de mest spektakulära utgrävningarna från stadens romerska förflutna. Du kan också ta en tur till Capodimonte-museet, som rymmer en av de största samlingarna av italiensk konst i världen.

Archaeological Museum Naples5

Fylld med liv och energi

Neapels gator är fulla av liv och energi, och en promenad runt staden är en upplevelse i sig. Ta en promenad genom stadens historiska centrum, där du hittar vackra kyrkor och katedraler, torg och gator fulla av lokala butiker, barer och restauranger.

Shutterstock 709408645

En resa till Amalfikusten

En annan fantastisk upplevelse som Neapel har att erbjuda är en resa till den vackra Amalfikusten. Detta är en av de mest spektakulära kuststräckorna i världen och ett måste om du besöker Neapel. Ta en tur längs kusten och besök de charmiga städerna Positano, Ravello och Amalfi, som alla erbjuder fantastisk utsikt över havet.

Resan börjar på Amalfikusten, som utstrålar italiensk charm

Läs om vandring på Amalfikusten här eller destinationen Ravello.

Invånarna i Neapel är kända för sin värme och gästfrihet och du kommer att känna dig välkommen från det ögonblick du anländer. Det finns så många fantastiska upplevelser som väntar på dig i Neapel, så varför inte gå och upptäcka allt som denna fantastiska stad har att erbjuda?

Se fler attraktioner i Neapel här!