Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Shutterstock 709408645

Sevärdheter i Neapel

Sevärdheterna i Neapel är en pärla av kultur, historia och skönhet. Staden ligger i södra Italien och har ett rikt arv och en imponerande samling av arkitektur, konst och gastronomi.

Castell dell'Ovo

En av de mest kända sevärdheterna i Neapel är det imponerande Castel dell'Ovo. Beläget på en liten ö i Neapelbukten, har detta slott en lång historia och en unik utsikt över havet. Det är en av de bästa platserna att besöka om du vill se Neapels hisnande kustlinje.

Sirericevimenti Location Eventi Castel Dell’Ovo

Royal Palace of Naples

En annan av Neapels största attraktioner är det imponerande kungliga palatset i Neapel. Detta slott byggdes på 1600-talet och är en av de bäst bevarade byggnaderna i staden. Med sina vackra trädgårdar och påkostade inredning är det en underbar plats att tillbringa en eftermiddag.

Palazzo Reale Naples Italy 6 1024X683

Gamla byggnader och arkeologiska sevärdheter

Neapels historia går långt tillbaka i tiden, och staden är känd för sina gamla byggnader och arkeologiska platser. En av de mest imponerande är Pompeji, bara en kort bilresa från staden. Denna välbevarade arkeologiska plats är en av de mest besökta attraktionerna i Italien och är en fascinerande resa tillbaka i tiden.

Shutterstock 569944639

Capodimontes museum

För de mer konstintresserade kommer Neapels många museer och gallerier inte att göra dig besviken. Det världsberömda Museo di Capodimonte har en av de största konstsamlingarna i Italien, medan det moderna konstmuseet Museo d'Arte Contemporanea Donnaregina är ett måste för alla som älskar samtidskonst.

82

En stad full av liv

Slutligen är Neapel känt för sin utsökta mat och livliga kultur. Staden har en livlig och färgstark atmosfär och är en av de bästa platserna i Italien för att uppleva äkta italiensk mat. Missa inte chansen att prova en riktig napolitansk pizza eller besöka en av stadens berömda gatumarknader.

Shutterstock 1051494194

Neapels sevärdheter är många och varierande, men de är alla otroligt inspirerande. Från dess imponerande slott och palats till dess arkeologiska underverk och konstnärliga skatter, Neapel är en stad som kommer att imponera och förvåna alla besökare.

Läs mer om Neapel här!