Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +

Upplev Sanur och åk på fantastiska utflykter

Sanur är helt klart ett av Balis mest populära turistområden. Här finns ett stort urval av restauranger, caféer, butiker och marknader inom gångavstånd från hotellet. Östra Sanur kantas av en härlig strand med lugnt vatten, så både barn och vuxna kan njuta av ett svalkande dopp. Soluppgången i Sanur kan vara helt magisk, men det är först på kvällarna som platsen vaknar till liv. Belysningen tänds hos de mysiga restaurangerna och doften av grillad fisk och lokala specialiteter fyller kvällsluften.

Morning Reflektion at Sanur Beach Island Bali by making Jukung a Point Of Interest.jpg

På många platser erbjuder man utflykter till några av öns största sevärdheter. Om ni är intresserade av balinesisk kultur, religiösa ceremonier, vacker natur eller något helt annat, så finns det inom relativt korta avstånd från Sanur. Det innebär också att ni i lugn och ro kan kombinera avkoppling med oförglömliga upplevelser.

I gudarnas och kungarnas fotspår

Gunung Agung.jpg

Beställ en engelsktalande guide med bil och inled dagen tidigt med att köra till Balis största vulkan Gunung Agung, vars topp når 3 124 meter. 1 000 meter över havet och med en spektakulär placering bredvid den ibland aktiva vulkanen har ni chansen att gå i tusentals pilgrimers fotspår till öns modertempel, Pura Besakih. Förutom att det är det heligaste, äldsta och högsta av Balis tempel är Pura Besakih ett av det bäst bevarade. Det är faktiskt 22 tempel samlade på en enorm yta, men lägg mest fokus på huvudtemplet Pura Penataran Agung där ni kan njuta av den magiska utsikten över östra Bali.

Roofs in Pura Besakih Temple in Bali Island, Indonesia.jpg

Efter besöket kan ni ta vägen förbi landsbyn Sidemen som omges av oförglömlig natur och en vacker utsikt till Gunung Agung – på en dag med klar himmel. Från små verkstäder kan ni höra ljudet av vävmaskiner som används till att producera det tyg som de allra bästa sarongerna är gjorda av. Strosa runt i staden och njut av en lunch i den vackra miljön innan ni fortsätter vidare.

shutterstock_47609428.jpg

Avsluta dagen med att besöka en av de största och mest intressanta marknaderna på Bali i staden Klungkung (Semarapura). Här kan man köpa allt från färska grönsaker och färgsprakande frukter till textilier och husgeråd. Marknaden är dessutom en samlingsplats för lokalbefolkningen som reser hit för att handla och ses med vänner och bekanta på ett av marknadens många matställen, ett så kallat wahrungs.

Kerta Gosa i Semarapura. Rejser til Bali.jpg

I Semarapura kan ni även besöka Kerta Gosa som är en del av det historiska palatset. Innan Indonesien blev koloniserat av Holland låg Balis högsta domstol i den här byggnaden. Det är framförallt de dramatiska målningarna i taket i paviljongen som är intressanta. Otäcka demoner med blodiga svärd och bedrövade människor visar i detalj de straff som drabbar de skyldiga i helvetet, något som säkert kunde locka fram erkännanden bland de anklagade som stod framför kungen och prästerna.

Ö-hopp, snorkling och vandring

Från färjeterminalen i Sanur kan man besöka de två små grannöarna Nusa Lembongan och Nusa Penida. Det tar ungefär två timmar med båt till de två öarna och många väljer att kombinera dem på en dagsutflykt. Öarna bjuder dock på många sevärdheter, så man kan även välja att dela upp det.

Den välutvecklade ön Nusa Lembongan har några fina stränder och möjlighet till bra snorkling och dykning. Om man vill besöka flera av öns stränder och få en varierad snorkling kan man cykla runt ön. Väljer ni att gå tar det cirka 4-5 timmar att ta sig runt hela ön.

Nusa Lembongan.jpg

Nusa Penida är mindre utvecklad, så här gäller det att packa ner vandringsskorna i strandväskan. Flera små landsbyar ligger utspridda på ön som även bjuder på en otroligt häftig natur med dramatiska klippor, vattenfall och öde stränder.

Small islands off of Nusa Penida known as Raja Lima or the five kings in Indonesia..jpg

En av Balis absoluta höjdpunkter är snorklingen, och det är stor variation mellan de två öarna där man kan uppleva vackra koraller, färgglada fiskar och majestätiska manta rays. Det är möjligt att köpa mat och dryck på båda öarna, vilket kan vara bra att veta om ni väljer att göra utflykten på egen hand.

Om ni vill höra mer om våra spännande resor till Bali kan ni ringa till oss på telefonnummer.

Ni kan också få ett reseförslag helt utan förpliktelser genom att skicka en reseförfrågan.