Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
shutterstock_386036362 Church Saint Francis of Assisi, now a Museum of fight against bandits..jpg
Viva Kuba! I paketet ingår flyg, casas, hotell, frukost, 6 nätter all inclusive och transport
Se galleri

Viva Kuba!

  • Utforska Havannas historiska stadsdel
  • Krigshistoria i Grisbukten och cykelutflykter i Playa Giron
  • Vandring i naturen och snorkelutflykter vid Playa Giron
  • Musik och härlig stämning i Kubas vackraste stad Trinidad
  • Strandhotell med All inclusive vid Karibiska Havet
  • Inkl. flyg, hotell, busstransport och flera måltider

15 dagar från SEK 22 050,-

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn

Avresa: Gøteborg d. 21. maj 2024

Resplan

Viva Cuba är den perfekta resan för er som drömmer om avslappning och upplevelser – på den här resan finns det nämligen gott om tid för bådadera.

Lisbeth fra Check Point Travel på besøg i Trinidad

Resan kort

Viva Cuba är den perfekta resan för er som drömmer om avslappning och upplevelser – på den här resan finns det nämligen gott om tid för bådadera. De första dagarna spenderar ni med att utforska Havannas snirkliga gator, där nya äventyr och upplevelser väntar bakom varje hörn. Därefter åker ni med buss till Playa Giron som bjuder på autentisk kubansk stämning och landsbygd, samt vackra stränder med bra snorkling och kristallklart vatten.

Härefter har ni sex nätter på härliga Playa Ancon på hotell med All inclusive precis vid stranden och Karibiska Havet. Det är endast en kort bilresa från hotellet till Trinidad, som är en otroligt charmig stad från den spanska kolonialtiden och där ni kan utforska restauranger och spelställen.

Turister i Havannas gamle gader

Ni flyger från Sverige och landar på kvällen i Kubas huvudstad Havanna. På flygplatsen väntar en chaufför som kör er till ert Bed & Breakfast, som på Kuba kallas för ett casa particulares, och som ligger i den gamla stadsdelen. Här bor ni tre nätter i ett dubbelrum inkl. frukost. Rummet är fint med egen dusch och toalett. Dessa casas ägs av kubanska privatpersoner, som med ett leende på läpparna och stor gästfrihet gör sitt bästa för att ni ska trivas. Det är dessutom en fantastisk chans för resenären att lära känna lokalbefolkningen och få höra deras berättelser om livet på Kuba. De kan även ge goda råd omkring vad man ska uppleva eller vilka restauranger man bör besöka.

Cuba.JPG

Det finns något alldeles speciellt som vilar över Havanna, nästan en magisk atmosfär som man inte hittar på andra platser. Det är svårt att sätta fingret på om det är tack vare placeringen vid havet, eller om det är de gamla amerikanska bilarna som står parkerade längs gatorna som kantas av hus från den spanska kolonialtiden. Eller är det den genuina livsglädjen hos kubanerna, som trots svåra förhållanden alltid tycker att det finns något att vara glad för, som får oss andra att le? Kanske är det gnistan som tänds i Havanna när mörkret faller över staden och alla små salsabarer väcks till liv i den gamla stadsdelen.

Kanske är det bara en blandning av allt. Men en sak är säker; det är svårt att inte bli förälskad i Havanna, och det kommer ni att upptäcka redan idag. Precis utanför ert Bed & Breakfast ligger den gamla stadsdelens stämningsfulla gator och väntar på att bli utforskade.

Läs mer här om de spännande upplevelserna du kan få i Havanna.

shutterstock_252314458 Old classic American cars rides in front of the Capitol..jpg

När ni har ätit frukost är det dags för nya äventyr i Havanna. I närheten av ert Bed & Breakfast ligger revolutionsmuseet Museo de la Revolución som berättar historien om Fidel Castro och hans väg till makten. Museet ligger i den tidigare diktatorn Fulgencio Batistas presidentpalats, och framför museet står båten ”Granma” som år 1956 fraktade Che Guevara, Fidel Castro och flera andra revolutionärer från Mexiko till Kuba. Idag är båten en nationalklenod.

shutterstock_353817056 Fisherman's cottage by the sea in Playa de Giron, Cuba..jpg

Ni kör vidare från Havanna till Playa Giron som ligger vid mynningen av Grisbukten.

När ni kommer fram till Playa Giron checkar ni in på ert Bed & Breakfast, där ni välkomnas av värdfamiljen som berättar lite om huset och möjligheten att få eventuella extra måltider utöver frukosten. Det kan vara en väldigt fin upplevelse att äta i huset tillsammans med värdfamiljen, vilket vi själva har testat.

I området ligger även en rad restauranger som bjuder på utsökta fisk- och skaldjursrätter med bl.a. hummer, fisk och räkor. Ni kan t.ex. testa Restaurant El Butte. Om ni vill åka på en utflykt ska ni bara prata med värdfamiljen, de känner till området och kan till ett bra pris arrangera såväl snorkelutflykter som spännande vandringar.

2015 01 29 Cuba 2153 Nikon_5339.jpg

Om ni är intresserade av historia kan vi varmt rekommendera ett besök på Museo de Playa Giron. Det går snabbt att ta sig runt inne på det lilla museet, men det ger ändå en inblick i hur kubanerna upplevde och utnyttjade den misslyckade amerikanska invasionen av Grisbukten. Det är ett spännande kapitel i Kubas historia om tiden omkring Kalla Kriget.

Läs mer om Playa Giron här.

shutterstock_599174480 Trinidad, Cuba -March 8, 2016 Very popular street corner in Trinidad.jpg

Resan fortsätter från Playa Giron till Trinidad som utan tvekan är en av höjdpunkterna. Trinidad är en av Latinamerikas bäst bevarade städer från den spanska kolonialtiden och förmodligen Kubas vackraste stad. Här bor ni sex nätter med All inclusive (frukost, lunch, middag, lokala drycker och snacks) på Hotel Brisas Trinidad del Mar eller på Hotel Costa Sur. Hotellen ligger lite utanför staden, precis vid den vita sandstranden och Karibiska Havet. Hotellen har dessutom swimmingpool, restaurang, bar och fina rum. Kasta dig ut i vågorna och ät en god lunch på hotellet, så har ni gott om energi inför eftermiddagens äventyr.

Trinidad erbjuder många upplevelser – läs mer här om vilka vi rekommenderar.

Ved Trinidad kan I nyde den smukke Ancon Beach

Ni har fem hela dagar till att njuta av atmosfären i Trinidad, bada i Karibiska Havet och utforska staden med omnejd.

Trinidad är en otroligt stämningsfull stad där upplevelserna är många. Ni kan utforska staden på egen hand eller låta er inspireras av våra tips på upplevelser i Trinidad.

shutterstock_165040451 Astonishing dancers performing in Tropicana, Havana.jpg

Ni blir upphämtade på hotellet och åker tillbaka till Havanna med buss. Här bor ni på ett Bed & Breakfast i den gamla stadsdelen. Om ni vill göra något speciellt på er sista kväll i Havanna så kan ni t.ex. besöka stadens legendariska nattklubb Tropicana. Nattklubben öppnades år 1939 och har presenterat många internationella och kubanska stjärnor genom åren. Klubben är känd för sin färgsprakande och stora cabaretshow, där fler än 200 dansare deltager. Ni kan äta middag i samband med showen. Om ni pratar med värden på ert Bed & Breakfast kan de ringa till Tropicana och beställa bord åt er. Är inte detta något som lockar er så finns det gott om andra mysiga restauranger och spelställen i den gamla stadsdelen.

Ni blir upphämtade tidigt på morgonen och åker till flygplatsen där ni flyger hem mot Sverige.

Efter en fantastisk rundresa på Kuba är ni nu tillbaka i Sverige.

Gademusikanter i Havannas gamle bydel

Viva Kuba! är en individuell rundtur på Kuba, där transporter mellan städer sker i bra luftkonditionerade bussar. Du kommer att hämtas på flygplatsen vid ankomst i Havanna och köras till din casa particulares. I både Havanna och Playa Giron bor du privat med de gästvänliga kubanerna och vid Karibiska havet har du sex nätter på ett läckert strandhotell med all inclusive. Programmet är utan reseledare, men det är fullt av förslag på stadsvandringar, sightseeing och attraktioner som gör det enkelt att fylla dagarna med upplevelser och innehåll. Den dagen du börjar din hemresa kommer du att hämtas på din casa i Havanna och köras till flygplatsen.

Köper du din resa till Kuba hos oss ingår visumet i resans pris.

Hitta det bästa priset

Hitta datum och priser för din resa här och boka online.

Välj antal resenärer

Se din pris. Klicka här och justera antalet resenärer och lägg till fler rum.

Justera antalet rum

Välj flygplats

Välj avgångsmånad

Välj avresedatum

Fyll i din personliga information

Vi behöver bara lite information om dig. Vänligen fyll i och du kommer att få erbjudandet direkt i din inkorg.