Cuba-desktop.jpg (1)
Reser till Kuba
Traditionelle huse i kolonitidsbyen Trinidad
Udsigt over Viñales-dalen - en berømt turistdestination og et vigtigt tobaksområde
shutterstock_302584616 varadero.jpg
Cubanske børn går på gaden i Trinidad
Se galleri

Havanna och badsemester i Varadero

  • All inclusive på härligt strandhotell i Varadero
  • 3 nätter i Havanna på Bed & Breakfast med frukost
  • Salsamusik, mysiga caféer och intima restauranger
  • 5 nätter i Varadero på ”Be Live Experience” med All inclusive
  • Avkoppling på en av Kubas mest populära stränder
  • Inkl. flyg, hotell, transport och flera måltider

10 dagar från kr. 13.800,-

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn

Avresa: Gøteborg d. 05. sep 2021

Resplan

Den här resan är perfekt för er som vill kombinera upplevelser med avslappning på en kort och spännande resa till Kuba.

Resan inleds i Kubas charmiga huvudstad Havanna. Förutom de historiska sevärdheterna och spännande museer, bjuder den gamla stadsdelen på en rad intima spelställen och små gastronomiska överraskningar. Här finns dessutom en tydlig livsglädje och ett pittoreskt förfall som i hög grad präglar den vackra huvudstaden.

 

På resans andra del är det dags för badsemester och avkoppling. Ni bor på ett härligt strandhotell i Varadero, där ni kan slappa på en av Kubas bästa badstränder och ta ett dopp i det kristallklara vattnet. Boendet i Varadero är med All inclusive.

Varadero (7).jpg

Efter flygresan, som endast har en mellanlandning, landar ni i Havanna – Kubas vackra huvudstad. På flygplatsen väntar bil och chaufför som tar er till ert hem för de kommande tre dagarna. Ni bor i ett mysigt casa, som är Kubas svar på ett Bed & Breakfast. På rummet har ni eget badrum med toalett och frukosten är inkluderad. Det finns gott om tid till att utforska charmiga Havanna.

Resans andra del består av badsemester och avslappning. Ni blir upphämtade vid ert casa i Havanna och skjutsade i en privat bil till ert hotell för de kommande fem nätterna. Resan fortsätter nu i härliga Varadero som bjuder på fantastiska stränder och kristallklart vatten. Här bor ni på det mysiga strandhotellet Be Live Experience, 200 meter från stranden. Det finns även ett stort poolområde, tennisbanor, gym och mycket mer. Ni har All inclusive under er tid här.

På resans sista dag åker ni med privat taxi till Havanna flygplats. Hemresan har endast en kort mellanlandning.

Havanagade.jpg

Vår samarbetspartner på Kuba skickar en representant som möter upp er på flygplatsen i Havanna. Ni blir visade till bilen som kör er till ert Bed & Breakfast, som på Kuba kallas för casa particulares, i Havannas gamla stadsdel. Här står värdfamiljen och väntar på att få välkomna er.

Kvällspromenad i den gamla stadsdelen.

Ni kan använda slutet av eftermiddagen och kvällen på att strosa runt i området och få en inblick i Havannas charmiga kvälls- och nattliv. Restauranger och små caféer ligger utspridda i den gamla stadsdelen, så det finns mycket att utforska.

shutterstock_177256727 schoolgirls in havanna.jpg

Havanna har något särskilt, en nästan magisk atmosfär som man inte hittar på andra platser. Det är svårt att sätta fingret på om det är tack vare placeringen vid havet, eller de färgglada amerikanska bilarna som glider runt mellan kvarlevorna från revolutionen och vackra byggnader från den spanska kolonialtiden. Stadens leende och livsglada befolkning samt gatumusikanterna spelar också en stor roll. Det gör även gnistan som tänds i Havanna när mörkret lägger sig, och heta salsarytmer sipprar ut från dansställen och fyller de charmiga gamla gatorna med exotisk musik. Ni har två dagar på er att i ett lugnt tempo utforska denna själfulla stad och uppleva ett pärlband av stora sevärdheter i den gamla stadsdelen

shutterstock_259731410  Vintage american car at the Malecon.jpg

Det finns gott om valmöjligheter i Havanna.

Ni kan gå upp tidigt på morgonen och ta er till Havannas största marknad, Mercado de Cuatro Caminos. Marknaden har funnits i nästan 200 år, och hit kommer bönderna för att sälja sina grödor. Det är en livlig och färgsprakande marknad där tusentals personer ur lokalbefolkningen handlar sina vardagliga förnödenheter. Här finns enkla bodar med matvaror, textilier och järnhandel i en otroligt levande miljö, men med ganska få turister.

Varadero (9).jpg

Ni lämnar Havanna och reser österut med buss till det populära strandområdet Varadero. När ni kommer fram checkar ni in på ert strandhotell med All inclusive, där ni bor de kommande fem nätterna. Därefter kan ni bara slappna av – kanske börjar ni med ett svalkande dopp i det turkosa vattnet, för att sedan strosa längsmed den kritvita sandstranden.

shutterstock_302584616 varadero.jpg

Ni har fyra hela dagar till att slappna av på stranden, njuta av ett svalkande dopp i havet eller poolen och kanske dricka en kall mojito eller två. Skulle ni bli rastlösa så finns det gott om spännande utflykter från Varadero som ni kan följa med på. Det finns utflykter till några grottsystem i närheten, båtturer med väldigt bra snorkling samt utflykter till nationalparker i området. Det är lättast att boka utflykterna på ert hotell i Varadero. 

96349893.jpg

Det har blivit dags för ett sista dopp i det turkosa havet och att njuta av solstrålarna en sista gång, för att därefter checka ut och åka till flygplatsen. Ni kommer fram i god tid före avgång, så att ni i lugn och ro kan fixa alla formaliteter.

Efter en härlig semester med storstadscharm och strand på Kuba landar ni i Sverige.