Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
busogcasa-desktop.jpg
Kuba med buss och casa
Se galleri

Program & karta

1

Havanna

3 nätter:

Kolonialtidsbyggnader, dollargrin och mycket själ.

2

Viñales

4 nätter:

Tobaksodlingar mellan dramatiska kalkstensberg.

3

Trinidad

5 nätter:

Kubas mysigaste kolonialtidsstad med en härlig strand.

4

Havanna

1 natt:

Kolonialtidsbyggnader, dollargrin och mycket själ.

Resplan

Den här resan är perfekt för er som gärna vill uppleva flera av Kubas största sevärdheter på samma resa. Ni får uppleva magiska Havanna, träffa tobaksbönderna i Viñales och besöka kolonialtidsstaden Trinidad, där ni även besöker den fantastiska stranden Ancon. Ni reser mellan städerna i fina bussar och bor hos kubaner på stämningsfulla Bed & Breakfasts.

Cubansk kvinde ryger en cigar i Havanna

Resan kort

Kubas mytomspunna huvudstad Havanna bjuder på en rad stora sevärdheter och unika kulturupplevelser. Med ert mysiga Bed & Breakfast (casa particulares) i den charmiga gamla stadsdelen som utgångspunkt har ni fantastiska restauranger, spännande museer och intima små spelställen inom gångavstånd.

I Viñales har ni fyra dagar på er att uppleva den imponerande naturen, följa livet på landsbygden och träffa hårt arbetande tobaksbönder. Hyr en cykel eller en häst och ge er ut på äventyr i detta spännande område.

Resan fortsätter till Trinidad där ni har gott om tid till att utforska de smala gatorna, hitta en mysig restaurang och dansa salsa på ett av stadens små spelställen på kvällarna. Om ni längtar efter att få ta ett uppfriskande dopp efter upplevelserna inne i staden så ligger Karibiska Havet endast några få minuters bilresa från centrum.

Havana (6)
shutterstock_506855626 gron bil.jpg
En gammel amerikanerbil i Trinidad

När ni har ätit frukost är det dags för nya äventyr i Havanna. I närheten av ert Bed & Breakfast ligger Revolutionsmuseet Museo de la Revolución, som berättar historien om Fidel Castro och hans väg till makten. Museet ligger i den tidigare diktatorn Fulgencio Batistas presidentpalats, och framför museet står båten ”Granma” som år 1956 fraktade Che Guevara, Fidel Castro och flera andra revolutionärer från Mexiko till Kuba. Idag är båten en nationalklenod.

Viñales-dalen er berømt for tobaksmarkerne

Det har blivit dags att lämna Havanna och resa vidare mot nya kubanska äventyr. Efter frukosten visas ni till bussen som kör er mot Viñales. Ni åker i bra, komfortabla bussar med aircondition. Ni kör västerut från Havanna, genom Rosario-bergens skogbeklädda terrasser och in i provinsen Pinar del Rio, som på många sätt skiljer sig från resten av Kuba. Landskapet domineras av en kedja av enastående kalkstensberg som kommer upp ur den grönskande slätten omkring staden Viñales. I skuggan av bergen ligger ett vidsträckt lapptäcke av gröna fält. Det är här som världens finaste tobak odlas.

Cowboys Vinales.jpg

Viñales är ett naturskönt område som bjuder på en rad spännande sevärdheter. Det är en av platserna på Kuba där man kan cykla längs små grusvägar, och uppleva landsbygden där bönderna arbetar ute på fälten.

Hyggelig gadescene i kolonitidsbyen Trinidad
Beautiful tropical beach at the Caribbean island shutterstock_49204522.jpg

Ni har fyra hela dagar till att njuta av stämningen i Trinidad, bada i Karibiska Havet och utforska området runtom staden.

shutterstock_160699679 The Great Theatre of Havana.jpg

Ni åker med buss tillbaka till Havanna, där ni bor en natt på ett mysigt Bed & Breakfast i den gamla stadsdelen. Om ni vill göra något speciellt på er sista kväll i Havanna kan ni överväga att besöka stadens legendariska nattklubb Tropicana. Nattklubben öppnades år 1939 och har presenterat en lång rad internationella och kubanska stjärnor genom åren. Klubben är berömd för sin färgsprakande och stora cabaretshow med fler än 200 dansare. Ni kan äta middag i samband med showen. Be eventuellt er värdfamilj om att ringa och beställa bord på Tropicana.

Tidigt på morgonen blir ni upphämtade på ert Bed & Breakfast och transporterade till flygplatsen, där ni påbörjar resan hem till Sverige.

Cubanske børn går på gaden i Trinidad