shutterstock_651093142 Beautiful Anse Takamaka beach on Seychelles..jpg
Badsemester på Seychellerna
Se galleri

Badsemester på Seychellerna

  • Boende på stämningsfullt mini-hotell
  • Rum med havsutsikt
  • Härlig avskild strand
  • Autentisk kreolsk atmosfär
  • Låna kajak och snorkelutrustning gratis
  • Småstadsbesök och regnskog

kr. 15.800,-

10 dagar från kr. 14.900,-

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn

Avresa: Stockholm d. 03. nov 2020

Resplan

shutterstock_126709802 Anse Lazio beach at Praslin island, Seychelles.jpg

Resan kort:

Seychellerna har några av världens vackraste stränder, men öarna i Indiska Oceanen har så mycket mer än "bara" det. Drömmer ni om att kombinera strandlivet med natur- och kulturupplevelser så är detta resan för er. Ni bor på ett mysigt litet hotell som likt en dold skatt ligger i en bukt bortom Mahés turiststråk.

Anse Soleil Beachcomber är en riktig pärla. Hotellet har i årtionden drivits av en familj som älskar platsen, och som gäst är det svårt att inte förälska sig i stämningen på Anse Soleil Beachcomber. Det finns en genuin gästfrihet, hemlagad god mat och tillgång till en vacker isolerad strand som omges av skog och berg. Ni kan snorkla direkt från stranden med chans att få uppleva sköldpaddor, rockor och fiskar i alla tänkbara färger. Hyr en bil på hotellet och utforska de små byarna som ligger längsmed kusten, eller följ med på en guidad vandring längs stigarna i de enorma regnskogarna.

Avresa från Sverige med en mellanlandning på vägen. Ni reser på natten vilket gör det lättare att sova på flygresan mot ö-paradiset i Indiska Oceanen.

Ni ankommer till Mahé Flygplats på Seychellerna på morgonen eller förmiddagen, beroende på rutt och flygbolag. Ni välkomnas av en representant från vår lokala samarbetspartner på Seychellerna som ser till att ni blir transporterade till ert hotell som ligger på motsatt kust. Det är en vacker bilresa över bergen och genom regnskogen.

Efter ca 1 timme är ni framme vid Anse Soleil Beachcomber som ligger likt en dold skatt i slutet av en återvändsgata. Hotellet är traditionellt och familjedrivet med enkelt inredda rum, äkta kreolsk stämning, hemlagad mat och utsikt till en djungelkantad strand som i stort sett inga andra än hotellets gäster hittar till.

Snorkla direkt från kusten

Ni kan låna snorkel och cyklop gratis och utforska bukten, där det finns stor chans att få syn på rockor och havssköldpaddor mellan de färgglada fiskstimmen. Hotellet lånar även ut kajaker och flytvästar om ni vill utforska kusten ytterligare. Om ni är sugna på att komma ut och dyka så har hotellet kontakt med ett närliggande PADI-certifierat dykcenter som kan ta er med på härliga utflykter.

Ni har sju nätter på Anse Soleil Beachcomber, vilket ger er gott om tid till att både slappna av och utforska Seychellernas huvudö Mahé. Ett bra alternativ är att hyra en bil, vilket ni kan göra på hotellet eller genom vår lokala samarbetspartner. Vägarna på den södra delen av Mahé tar er genom mysiga små byar längsmed kusten. Byarna är pyttesmå och består oftast bara av ett par dussin hus, en kyrka, en matbutik och en liten restaurang. När ni stannar i de små byarna för att se den lokala kyrkan, äta lite eller handla så kan ni nästan inte göra det utan att möta lokalbefolkningen och uppleva den levande kreolska kulturen och gästfriheten. Om ni har turen på er sida passerar ni när det är marknad i byn - se videon nedan.

Kom ihåg att ta med handdukar och badkläder eftersom de vackra stränderna ligger som ett pärlband längs vägen. Ni kommer garanterat även att stanna då och då för att ta bilder, och kanske vill ni kombinera fotograferandet med ett uppfriskande dopp.

Huvudstaden och marknadsbesök

Om ni kör österut kommer ni upp över bergen på vägar som slingrar sig fram genom regnskogen. På östkusten ligger huvudstaden Victoria som definitivt är värd ett besök, och här kan ni även besöka den lokala marknaden som ligger i hjärtat av staden.

Om ni är mer intresserade av naturupplevelser så finns det flera fina vandringar med olika svårighetsgrader i Morne National Park, Copolia, Vacoa, Glacis la Reserve, Dans Gallas och Cassedent. Det finns säkert många fler utöver dessa, så prata med vår lokala samarbetspartner och hitta en rutt som passar just er. Ni kan också se vår lista över 3 härliga vandringar på Seychellerna.

Ni har större delen av dagen till att njuta av stranden och stämningen på hotellet innan ni blir hämtade och skjutsade till flygplatsen. Ni reser med ett kvällsflyg från Mahé Flygplats och har en mellanlandning på vägen.

Ni ankommer till Sverige på morgonen eller tidigt på förmiddagen och kan tänka tillbaka på en härlig semester på Seychellerna med avslappning, upplevelser och vackra stränder.