Lyxig badsemester på Seychellerna

  • Boende på 4-stjärnigt boutiquehotell
  • Bungalow med havsutsikt
  • Precis vid stranden
  • Härlig restaurang och beach lounge
  • Snorkla och upplev livet under havsytan
  • Upplev Mahés fascinerande regnskog

kr. 18.000,-

10 dagar från kr. 16.400,-

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn

Avresa: Stockholm d. 12. jan 2021

Resplan

shutterstock_298384343 Paradise beach of Seychelles - La Digue - Anse Source d'Argent.jpg

Resan kort:

Drömmer ni om en resa till en naturskön plats med vita sandstränder och kristallklart vatten, ett ö-paradis där ni kan slappna av och samla ny energi? Då är vår lyxiga badsemester på Seychellerna ett perfekt alternativ. Stränderna är bland världens vackraste, vattnet är kristallklart och med snorkel och cyklop kan ni besöka rockor, havssköldpaddor och färgglada fiskar. Maten på Seychellerna är en magisk blandning av det franska och det afrikanska köket. Längs huvudön Mahés kust ligger charmiga småstäder och uppe i bergen kan ni gå på vackra vandringar i den uråldriga regnskogen. Det är här på Mahé som ni bor, vilket ni gör på det 4-stjärniga boutiquehotellet Carana Beach Hotel. Här blir ni bortskämda med härliga bungalower, havsutsikt och god mat.

Avresa från Sverige med en mellanlandning på vägen. Ni reser på natten vilket gör det lättare att sova på flygresan till ö-paradiset i Indiska Oceanen.

Ni ankommer till Mahé Flygplats på Seychellerna på morgonen eller förmiddagen, beroende på rutt och flygbolag. Ni välkomnas av en representant från vår lokala samarbetspartner på Seychellerna som ser till att ni blir transporterade till ert hotell. Hotellet ligger ca en 30 minuters bilresa norrut där ni åker längsmed kusten och in genom huvudstaden Victoria.

Se en Youtube-video från Carana Beach Hotel:

Härligt boutiquehotell

Ni checkar in på 4-stjärniga Carana Beach Hotel där ni ska bo de kommande sju nätterna. Enligt oss är detta det bästa boutiquehotellet på Mahé. Det är ett litet lyxhotell där man har lagt energi på detaljerna. Ni bor i en stor bungalow som är inredd i modern stil och med känsla för kvalitet, och när ni öppnar dörren ut till verandan så möts ni av den fantastiska havsutsikten. Ni kan unna er själva god mat i hotellets restaurang, njuta av avslappnande spa-behandlingar eller mysa vid poolen med utsikt till stranden och havet.

Ni har som sagt sju nätter på Carana Beach Hotel, vilket ger er gott om tid till att både slappna av och utforska Seychellernas huvudö Mahé. Om ni vill ge er ut på upptäcktsfärd är det en bra idé att hyra en bil. Det kan ni göra på hotellet eller genom vår lokala samarbetspartner. Vår samarbetspartner på Seychellerna kommer ofta ut till hotellen, så om ni vill åka på en organiserad utflykt eller hyra en bil hjälper de er gärna med detta. Ni får även ett välkomstbrev med information om utflykterna som de erbjuder samt hur ni kan komma i kontakt med dem när de inte befinner sig på hotellet.

Kolonialtidsstämning och exotisk marknad

Om ni kör söderut kommer ni till huvudstaden Victoria som är en mysig liten stad med en nästintill provinsiell stämning. Det är roligt att strosa runt på gatorna i den gamla stadsdelen där husen präglats av den franska och brittiska kolonialtiden. Mitt i staden ligger den stora marknaden Sir Selwyn Selwyn Clarke. Det är en färgrik upplevelse med bodar som är fyllda med frukt, grönsaker och nyfångad fisk. Även de mindre gatorna är livliga med ägg och grödor som blir sålda direkt från flaket på en pickup eller från trälådor på cykelpakethållare.

Genom regnskogen mot underbara stränder

Fortsätt söderut längs South Coast Road ner till Anse Forbans där vägen slingrar sig in i landet och tar er upp i bergen och genom regnskogen ner till kusten. Vägarna på den sydvästra delen av Mahé tar er genom mysiga små byar längsmed kusten och till stranden Anse Takamaka. Här kan ni ta ett uppfriskande dopp i havet och kanske något svalkande på restaurangen Chez Batista som ligger på den södra delen av stranden. Byarna är pyttesmå och består oftast bara av ett par dussin hus, en kyrka, en matbutik och en liten restaurang. När ni stannar i de små byarna för att se den lokala kyrkan, äta lite eller handla så kan ni nästan inte göra det utan att möta lokalbefolkningen och uppleva den levande kreolska kulturen och gästfriheten.

Fler vackra stränder, snorkling och en god lunch

Kom ihåg att ta med handdukar och badkläder eftersom de vackra stränderna ligger som ett pärlband längs vägen. Ni kommer garanterat även att stanna då och då för att ta bilder, och kanske vill ni kombinera fotograferandet med ett uppfriskande dopp. Om ni är sugna på att snorkla kan ni köra till stranden Anse Soleil där ni efterföljande kan äta lunch på Anse Soleil Beachcomber, eller åka vidare till Anse Boileau och äta lunch på den mysiga och ansedda restaurangen Chez Plume som är känd för sitt goda kreolska kök.

Vandra i den grönskande naturen

Om ni är intresserade av fler naturupplevelser så finns det flera fina vandringar med olika svårighetsgrader i Morne National Park, Copolia, Vacoa, Glacis la Reserve, Dans Gallas och Cassedent. Det finns säkert många fler utöver dessa, så prata med vår lokala samarbetspartner och hitta en rutt som passar just er.

Ni blir hämtade på hotellet sent på eftermiddagen eller tidigt på kvällen, beroende på vilket flygbolag ni reser med och när. Ni mellanlandar en gång på vägen hem till Sverige.

Så er dere tilbake i Norge etter en deilig ferie på Seychellene.