øhopsey-desktop_ny_650x1800.jpg
Ö-hopp på Seychellerna
Se galleri

Ö-hopp på Seychellerna

  • Upplev tre väldigt olika öar
  • Boende på tre stämningsfulla mini-hotell
  • Njut av öarnas vackra stränder
  • Snorkla och upplev livet under havsytan
  • Utforska regnskogen på Mahé och Praslin
  • Möt jättesköldpaddorna på Ile de Curieuse

15 dagar från kr. 22.100,-

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn

Avresa: Stockholm d. 03. nov 2020

Resplan

shutterstock_209085742 Cute blonde woman at tropical beach Baie Lazare at island Mahe, Seychelles.jpg

Resan kort

Mahé, Praslin och La Digue ligger som tre gröna pärlor omgivna av Indiska Oceanens kristallklara vatten. De tre öarna ligger så pass nära varandra att ö-hopp nästan är svårt att undvika, framförallt eftersom stämningen och upplevelserna är så olika på öarna.

På alla tre öar bor ni på stämningsfulla små mini-hotell som har valts ut tack vare sin kreolska atmosfär och fina placering.

På huvudön Mahé bor ni vid en av öns bästa och mest orörda stränder där ni även har möjlighet att utforska ön med hyrbil. Snorkling är ett måste, men ni kan också välja att spara det till Praslin och La Digue.

På Praslin bor ni på öns norra kust med tillgång till en av öns bästa stränder - Cote d'Or. Praslin bjuder på vackra vandringsleder i regnskogen vid Vallée de Mai, jättesköldpaddor på ön Ile de Curieuse och mysiga kvällar på små restauranger vid havet.

På den minsta av de tre öarna, La Digue, är stämningen ännu mer avslappnad. Det är den autentiska kreolska atmosfären som gör det nästintill omöjligt att inte falla för öns charm och skönhet.

Ni lämnar Sverige och reser mot ö-paradiset i Indiska Oceanen och har en mellanlandning på vägen. Ni reser under natten vilket gör det lättare att sova på flygresan.

Ni landar på huvudön Mahé på morgonen eller tidigt på förmiddagen beroende på vilket flygbolag ni reser med. För att ni ska kunna komma fram så snabbt som möjligt har vi valt att inkludera en inrikesflygning till Praslin. Efter en kort och vacker flygresa landar ni på ön Praslin. Här välkomnas ni av vår lokala samarbetspartner som ser till att ni blir transporterade till hotellet. Vår samarbetspartner på Seychellerna besöker ofta hotellen, så om ni vill följa med på en utflykt eller önskar att hyra en bil hjälper de gärna till. Ni får även ett välkomstbrev med information om utflykterna som de erbjuder samt hur ni kommer i kontakt med dem när de inte befinner sig på hotellet.

Incheckning på charmigt guesthouse

På Praslin checkar ni in på charmiga lilla L'Hirondelle Guesthouse som endast har 10 lägenheter. Atmosfären är avslappnad och gästfriheten stor och härlig.

Endast några få minuters promenad från hotellet ligger stranden som anses vara en av Praslins bästa samt den lilla byn Cote d'Or där ni hittar restauranger, caféer och små matbutiker.

Det är inte helt lättt, men om ni kan tänka er att lämna solstolen för en stund så finns det gott om vackra utflykter ni kan göra. Vi rekommenderar att ni hyr en bil en dag och utforskar ön. De två stränderna Anse Lazio och Anse Georgette är definitivt värda ett besök, då de räknas som två av världens vackraste stränder - och ni förstår varför när ni ser dem. Anse Georgette bjuder på underbar snorkling vid strandens båda ändar.

Utforska regnskogen

Kör också förbi nationalparken Vallée de Mai som täcker en stor del av centrala Praslin. Gör ett stopp vid deras lokala visitor center och få en lokal engelsktalande guide med på turen som kan berätta om regnskogens fascinerande värld. Vallée de Mai är hem för den intressanta och enorma dubbelkokosnöten samt den svarta papegojan som endast lever här. Det är en fantastisk upplevelse att gå runt på stigarna i regnskogen mellan enorma ormbunkar och skyhöga träd med lianer som dinglar ner från trädkronorna. Det känns som att man är på en djungelexpedition som leds av en guide som verkar veta allt om regnskogen - och om det är någon som kan se den svarta papegojan så är det de kunniga guiderna.

Utflykt till Ile de Curieuse

Ni kan också besöka ön Ile de Curieuse som ligger strax norr om Praslin. Hit kan ni komma med en av de lokala båtarna från Cote d'Or. Här på ön kan ni vandra längs stigar och gångbroar som tar er genom ett häftigt landskap med stora granitklippor och vidsträckt mangrove där träden ser ut som att de står på tå i det låga vattnet. I området lever omkring 500 stora Aldabrasköldpaddor, och ni kommer se dem så fort ni går iland. De går runt som små elefanter på jakt efter blad och annan föda. Aldabrasköldpaddan är en av de största i världen och kan väga upp till 250 kg och bli 150 år gammal.

Snorkel - och dykutflykter

Ni har ju såklart även möjlighet att åka på snorkel- och dykutflykter. Vi rekommenderar att ni följer med på en utflykt som arrangeras av en av de två PADI-byråerna som ligger i den lilla byn i närheten av hotellet. De har den bästa utrustningen och känner till området, vilket gör att ni får bästa möjliga upplevelse.

Efter frukosten blir ni hämtade på hotellet och transporterade till färjan. Ni åker med en katamaran och resan tar endast 15-20 minuter.

När ni lämnar båten och promenerar in i den lilla hamnstaden märker ni direkt att det är en ganska speciell atmosfär på La Digue då det nästan inte finns några bilar. De allra flesta av trafikanterna cyklar i ett sakta tempo, men inte för att platsen kryllar av människor, utan för att det är så livet är på La Digue - och det är otroligt lätt att falla in i det lugna tempot. Om ni fortfarande hade jobb och andra sysslor där hemma i tankarna så försvinner dem garanterat under er vistelse här på La Digue.

Åk på cykelutflykt

Det bästa sättet att se ön på är genom att hyra en cykel på ert hotell och utforska ön på egen hand. Ön är inte större än att ni kan cykla runt den på de dagar som ni har här, och utan att ha bråttom. Ni kan utan problem ta pauser längs vägen och kanske njuta av ett svalkande dopp på en av de vykortsvackra stränderna.

Den mest berömda av stränderna är Anse Source D'Argent som finns förevigad på en mängd olika bilder. Den är så pass välkänd att det är hit de flesta endagsturisterna kommer, så besök stranden på morgonen eller i slutet på eftermiddagen. Den är definitivt värd ett besök! Notera att den ligger i ett parkområde med en gammal kokosoljeplantage och därför ska man betala entré just här. Priset ligger på omkring 100 SCR per person.

Om ni cyklar i motsatt riktning, alltså norrut, passerar ni den vackra gamla kyrkogården och precis därefter kommer ni till Anse Servere som är en av våra favoritstränder. Här kan ni ligga i skuggan från de stora takamaka-träden och blicka ut över det kristallklara turkosa vattnet som möts av den kritvita sanden. Njut av något att dricka från en av de små strandbodarna och fundera på om ni ska cykla en tur runt öns norra spets. Om ni gör det så ska ni cykla samma väg tillbaka, men det gör inget när det är så vackert. När ni kommer runt den norra spetsen känns det som om ni har allting för er själva. Av någon anledning är det inte så många utöver lokalbefolkningen som besöker den här sidan av ön. Här kan ni med lite tur få en paradisstrand helt för er själva. Om ni blir hungriga eller sugna på en färskpressad juice så ska ni besöka restaurangen Chez Jules. Ni kan inte missa den, det är den enda restaurangen på den här sidan av ön.

På vägen hem kan ni handla lite i den lokala matbutiken så att ni har lite gott till kylskåpet. Om ni är sugna på en god middag kan ni testa restaurangen på Hotel Le Repaire som serverar underbara måltider.

Besök Grand Anse

Ytterligare en vacker cykeltur är den tvärs över ön till stranden Grand Anse. Hit är det inte många turister som kommer och det finns även en otroligt bra restaurang som heter Loutier Coco. Om det är en dag med vågor kan det även finnas underströmmar, vilket man ska vara uppmärksam på. Vill ni hellre snorkla och uppleva havssköldpaddor, rockor och färgglada fiskar så kan ni göra en utflykt till Ile de Coco.

Efter frukosten tar ni er till den lilla färjeterminalen på La Digue för att segla vidare till huvudön Mahé via Praslin. Ni åker med en katamaran och resan tar ca 1 timme och 15 minuter. Försök att gå ombord i god tid så att ni får en plats högst upp där utsikten är som bäst. När ni ankommer till Mahé blir ni hämtade i hamnen och åker till ert hotell som ligger på den sydvästra delen av ön. Det är en vacker bilresa över bergen och in genom regnskogen. Efter ca 1 timme är ni framme vid Anse Soleil Beachcomber. Hotellet ligger vid änden av en väg, och medan man kör undrar man verkligen vad som kan tänkas finnas i slutet av vägen - vilket ni snart får se. Här ligger Anse Soleil Beachcomber som är ett familjedrivet litet hotell med äkta kreolsk stämning, hemlagad mat och utsikt till en halvmåneformad strand som omges av regnskog och som i stort sett endast hotellets gäster känner till. Ni kan låna snorkel och cyklop gratis och utforska bukten där färgglada fiskar, rockor och havssköldpaddor lever. Hotellet lånar också ut kajaker och flytvästar, så om ni vill kan ni se lite av kusten också.

Avslappning och utforskning av Mahé

Ni har fyra nätter på Anse Soleil Beachcomber vilket ger er gott om tid till att både slappna av och utforska Seychellernas huvudö Mahé. Ett bra alternativ är att hyra en bil, vilket ni kan göra på hotellet eller genom vår lokala samarbetspartner. Vägarna på den södra delen av Mahé tar er genom mysiga små byar längsmed kusten. Byarna är pyttesmå och består oftast bara av ett par dussin hus, en kyrka, en matbutik och en liten restaurang. När ni stannar i de små byarna för att se den lokala kyrkan, äta lite eller handla så kan ni nästan inte göra det utan att möta lokalbefolkningen och uppleva den levande kreolska kulturen och gästfriheten.

Kom ihåg att ta med handdukar och badkläder eftersom de vackra stränderna ligger som ett pärlband längs vägen. Ni kommer garanterat även att stanna då och då för att ta bilder, och kanske vill ni kombinera fotograferandet med ett uppfriskande dopp.

På marknad i huvudstaden

Om ni kör österut kommer ni upp över bergen på vägar som slingrar sig fram genom regnskogen. På östkusten ligger huvudstaden Victoria som definitivt är värd ett besök, och här kan ni även besöka den lokala marknaden som ligger i hjärtat av staden.

Om ni är mer intresserade av naturupplevelser så finns det flera fina vandringar med olika svårighetsgrader i Morne National Park, Copolia, Vacoa, Glacis la Reserve, Dans Gallas och Cassedent. Det finns säkert många fler utöver dessa, så prata med vår lokala samarbetspartner och hitta en rutt som passar just er.

Ni har större delen av dagen till att njuta av stranden och stämningen på hotellet innan ni blir hämtade och skjutsade till flygplatsen. Ni reser med ett kvällsflyg från Mahé Flygplats och har en mellanlandning på vägen.

Ni landar i Sverige på morgonen svensk tid efter en härlig och upplevelserik semester på Seychellerna.