e4 Elephant Hills Khao Sok National Park, Thailand, The Elephant Camp Pool and View.jpg
Bangkok, Khao Sok och Khao Lak
Se galleri

Bangkok, Khao Sok och Khao Lak

  • Ni får storstad, djungel och strand
  • 2 nätter på 4-stjärnigt hotell i Bangkok
  • 2 dagars lyxig safari i Khao Sok National Park
  • Djungelvandring, kanotutflykt och elefanter
  • 9 nätter på 4-stjärnigt strandhotell i Khao Lak
  • Inkl. flyg, hotell, transport och frukost

kr. 17.700,-

15 dagar från kr. 16.400,-

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn

Avresa: København d. 19. okt 2021

Resplan

Den här resan har allt: storstad, djungel och strand. Efter två nätter i Bangkok med stämningsfulla tempel, shopping, färgsprakande marknader, gatukök och flodbåtar flyger ni söderut mot nya äventyr.

e4 Elephant Hills Khao Sok National Park, Thailand, The Elephant Camp Pool and View.jpg

Den här resan har allt: storstad, djungel och strand. Efter två nätter i Bangkok med stämningsfulla tempel, shopping, färgsprakande marknader, gatukök och flodbåtar flyger ni söderut mot nya äventyr.

Här får ni uppleva Thailands vackraste nationalpark Khao Sok. Med det luxuösa tältlägret Elephant Hills som bas väntar ett par fantastiska dagar med djungelvandring, elefanter och båttur. Ni bor i lyxiga safaritält med riktiga sängar samt egen dusch och toalett. Ni somnar till ljudet av cikador som spelar ”djungelns melodi” och vaknar till ljudet av gibbonernas sång uppe bland trädkronorna.

Alla nya intryck ni har samlat på er under besöket i Bangkok och Khao Sok National Park får ni nu tid till att bearbeta. Slappna av på stranden eller vid poolen på det 4-stjärniga strandhotellet Apsara Beachfront Resort. Skulle ni känna en längtan efter fler upplevelser så har Khao Lak mycket att bjuda på.

Ni lämnar Sverige och reser österut mot Bangkok.

shutterstock_299388287 Grand palace and Wat phra keaw at sunset bangkok, Thailand.jpg

Ni ankommer till Bangkok tidigt på morgonen, där ni sedan blir upphämtade på flygplatsen och transporterade till ert hotell. Ni spenderar era nätter i Bangkok på det 4-stjärniga hotellet Centre Point Silom, som ligger centralt i Bangkok i Silom-kvarteret och nära floden Chao Phraya. Silom är ett livligt område med många bra restauranger och spännande butiker. Det är dessutom lätt att ta sig till stadens Skytrain, som stannar på i stort sätt alla platser där det finns något spännande att se och uppleva. Alternativt kan ni ta en av flodbåtarna (vattentaxi) från Sathorn Pier och se staden från vattnet.

Ni har en hel dag att uppleva Bangkok på, och det finns gott om valmöjligheter. Ni kan t.ex. hoppa på stadens Skytrain in till Siam Square och njuta av kvällen i ett av Asiens största shoppingområden. Varje kväll kommer folk från olika stadsdelar för att besöka Siam Square. Folk kommer hit för att shoppa, äta på en av många restauranger eller betrakta folklivet från ett utomhuscafé. Vid Siam Square hittar ni även Siam Ocean World som brukar vara populärt hos de mindre.

På kvällen kan ni reservera bord på en av stadens restauranger som ligger uppe i en skyskrapa, t.ex. på Baiyoke Sky Hotel. Hotellets restaurang ligger på våning 76 samt 78, så härifrån har ni en magisk utsikt över ett glittrande Bangkok som sträcker sig bort mot horisonten.

Bangkok_Wat Pho.jpg

Ni har en hel dag att utforska Bangkok på. En kort promenad från hotellet ligger floden, där ni kan hoppa på en flodbåt i norrgående riktigt. Det kostar bara ett par kronor och det är otroligt rogivande när man sakta gungar fram genom Bangkok, samtidigt som skyskrapor, tempel och små hus på pålar glider förbi. Om ni ber om att bli avsläppta vid Tha Chang kan ni gå till en av Bangkoks största sevärdheter - Grand Palace. Med sina enastående tempel, guldbelagda stupor och överdådiga detaljrikedom är Grand Palace utan tvekan ett av världens vackraste palats. Buddhistiska pilgrimer från hela landet vallfärdar hit för att visa respekt för Smaragdbuddhan. Detta är en 66 cm hög buddhastaty av jade som tronar högt uppe på ett altare i Thailands mest berömda helgedom Wat Phra Kaeo. Denna lilla staty sägs vara försedd med övernaturliga krafter och var den direkta orsaken till kriget med Laos. Notera att respektfull klädsel är obligatorisk i kungapalatset och i de thailändska templen, dvs. att man inte får ha bara knän eller axlar.

Från Grand Palace är det endast en kort promenad till Wat Pho. Detta är Bangkoks äldsta tempel och ett av de mest stämningsfulla, och i denna fridfulla oas finner ni den berömda liggande Buddhan. Med en längd på 46 meter och en höjd på 15 meter är denna mäktiga staty en imponerande syn. Templet har mycket mer att bjuda på, och är ni trötta efter att ha utforska tempelbyggnaderna kan ni t.ex. testa traditionell tempelmassage. Massörerna är utbildade i templet, där tekniken har finputsats under hundratals år.

Från Wat Pho kan ni hoppa på en flodbåt till stoppet Ratchawong. En kort promenad härifrån ligger Bangkoks Chinatown, vars äventyrliga labyrint av gränder kantas av livsmedelsbutiker, glittrande smyckesbutiker, verkstäder, livliga gatukök och kinesiska tempel med svängda tak. I den sydöstra delen av Chinatown ligger Wat Traimit, kanske mer känt som Guldbuddhans Tempel. Här kan ni stå ansikte mot ansikte med en av världens dyraste buddhastatyer. Den hittades av en ren slump i samband med en flytt och är tre meter hög, väger 5 500 kg och består av rent guld.

Ett annat alternativ är att hyra en båt och utforska den gamla stadsdelen Thonburi på den andra sidan av floden. Precis som i Venedig så har även Bangkok varit fullt av stora och små kanaler på kors och tvärs, så kallade klonger. Idag är många av dessa vattenvägar tyvärr fyllda med jord och asfalterade, men i Thonburi är de gamla vattenvägarna bevarade och en båttur här är en häftig upplevelse. Sätt er tillrätta i longtail-båten och var beredda med kameran. Husen i området står på pålar och har små trappor som leder ner till vattnet där folk tvättar håret, sköljer kläder och rensar fisk. Ute på verandorna sitter små barn med sina mor- och farmödrar, samtidigt som kvinnor och män i arbetskläder och kostym står på de smala bryggorna i väntan på att flodbåten ska komma. Någonstans glider en longtail-båt förbi med dånande motor. Vågorna påverkar dock inte kvinnan i det flytande gatuköket när hon räcker en skål med nudelsoppa till en mager gammal man som har vinkat till sig henne från verandan. Det finns hela tiden något att titta på när båtens kapten tar er djupare och djupare in i labyrinten av vattenvägar.

 

e4 Elephant Hills Khao Sok National Park, Thailand, The Elephant Camp Pool and View.jpg

Den här morgonen blir ni upphämtade på hotellet och skjutsade till flygplatsen. Härifrån flyger ni till Phuket där ni bli upphämtade på flygplatsen. Nu går resan vidare till en av Thailands vackraste nationalparker – Khao Sok. Här ligger det luxuösa tältlägret Elephant Hills mitt ute i regnskogen, omgivet av djungel och grönbeklädda kalkstensberg. Elephant Hills består av 30 lyxiga safaritält och en gemensam byggnad där alla måltiderna serveras, med utsikt till skogen och bergen. Tälten är rymliga med safarimöbler, riktiga sängar och ett härligt badrum i vackra naturmaterial. Myggnätet håller insekterna ute, medan tältduken gör att ni både kan somna och vakna till regnskogens alla ljud.

Det kommande dygnet får ni uppleva Khao Sok, som är en av världens äldsta regnskogar. Den har framförallt ett otroligt rikt djur- och växtliv och är hem för sällsynta arter såsom elefanter, gibboner och tigrar. Den sistnämnda ska man dock ha en rejäl portion tur för att få se. Men det finns stor chans att man får syn på några av de många fågelarterna som håller till bland trädtopparna, t.ex. näshornsfågeln.

Elefanterna kommer ni att få uppleva när ni senare samma dag besöker ett elefantläger i regnskogen. Här kommer ni nära de intelligenta jättarna och möter även de ”mahouter” som tar hand om dem. På Elephant Hills har man beslutat att mötet med elefanterna inte ska göras till ett tivoli med tricks, souvenirer och ridning. Ni får istället uppleva dem när ni hjälper till med att förbereda maten och därefter mata dem. Det absolut bästa är elefanternas bad, man kan verkligen se att de njuter när man står där och skrubbar dem. Detta är definitivt ett minne för livet - även för den mest bereste.

Efter besöket i elefantlägret står kanoter och guider redo att ta er med på en vacker tur på Sok-floden. Tältlägret försvinner sakta, och snart flyter ni lugnt och stilla genom den täta växtligheten. Djungelns ljud blir mer intensiva i den varma eftermiddagssolen, och med lite tur kanske ni får syn på ett par färgglada fåglar som lämnar sin gren eller en reptil som solar på flodbädden.

När ni kommer tillbaka till lägret kan ni ta ett svalkande dopp i swimmingpoolen eller bara njuta av lugnet och djungelns ljud på verandan utanför tältet. Senare serveras middagen inne i den stråtäckta gemensamma byggnaden, medan mörkret sakta lägger sig över djungeln.

Elephant Hills_Jungletrek.jpg

Nästa morgon vaknar ni till regnskogens ljud. Insekterna brummar redan och några fåglar har börjat kvittra redan innan solen stiger upp över bergen. Ni kanske hör gibbonernas rop som ekar mellan trädkronorna som en melodisk morgonsång. Snart serveras frukosten och därefter är det dags för ännu en tur ut i djungeln – denna gång till fots.

Alla kan följa med på vandringen, som genomförs i ett lugnt tempo. Genom att gå långsamt genom djungeln får ni en bättre inblick i regnskogens invecklade ekosystem. Det som först tar uppmärksamheten är de stora träden och djurlivet, men håll också utkik efter de små exotiska plantorna som växter på marken. Det kan t.ex. vara vilda orkidéer, mossa på en sten eller stora ormbunkar som slåss med andra växter om det lilla ljus som når marken. Under vissa delar av året kan man hitta världens största blomma här, rafflesia, som kan bli över en meter i diameter. Guiden kommer att berätta om regnskogen samtidigt som ni strosar framåt, och är vädret bra tillagas lunchen över öppen eld – annars serveras den i lägrets gemensamma byggnad.

Om ni vill är det möjligt att förlänga vistelsen hos Elephant Hills med en extra natt som ni spenderar på deras Rainforest Camp, som består av flytande lyxtält på Cheow Lan Lake.

Efter lunchen är det dags att åka vidare, denna gång till Khao Lak. Här bor ni på 4-stjärniga Apsara Beachfront Resort & Villa som ligger precis vid en kilometerlång palmstrand. Det inbjudande poolområdet är placerat vid stranden, och från hotellet kan ni promenera till små restauranger och livsmedelsbutiker. Hotellet har naturligtvis också en restaurang, där maten serveras med utsikt över havet. När ni ankommer finns fortfarande chansen att ta en dopp i havets klarblå vatten, innan restaurangernas belysning tänds och det är dags att sikta in sig på en av alla de goda rätter som finns på menyn. 

Khanom_Aava_Beach Sala.JPG

De kommande åtta dagarna kan ni slappna av med sol och bad på stranden eller vid poolen.

Om ni blir sugna på äventyr bjuder området på många valmöjligheter, följ t.ex. med på en snorkelutflykt till de vackra korallreven vid öarna Similan och Surin.

Upplev atmosfären i Phuket Town eller åk med havskajak längsmed de dramatiska klippkusterna i Phang Nga-bukten, där kalkstensbergen reser sig upp ur havet.

Den tropiska ön Koh Phi Phi är också väl värd ett besök på en dagsutflykt, eller varför inte hälsa på i de lokala fiskebyarna. Om ni alltid har funderat på vad det är som gör thaimaten så god, så är en matlagningskurs den perfekta aktiviteten.

Idag påbörjar ni hemresan. Ni blir upphämtade på hotellet och skjutsade till flygplatsen i Phuket. Härifrån flyger ni till Bangkok där ni mellanlandar, för att sedan fortsätta resan mot Sverige.

Ni ankommer till Sverige på morgonen dagen efter.