Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
shutterstock_299388287 Grand palace and Wat phra keaw at sunset bangkok, Thailand.jpg
Bangkok och Khao Lak
Se galleri

Program & karta

1

Bangkok

2 nätter:

Tempel, stadsliv och förstklassig shopping.

2

Khao Lak

10 nätter:

Fantastiska stränder och ett lugnt tempo.

Resplan

Resan inleds med två dagar i Bangkok på ett 4-stjärnigt hotell med restauranger, butiker och stadsliv precis utanför dörren. Den här resan är perfekt för er som drömmer om en avkopplande badsemester och som gärna vill få ett par spännande dagar i storstaden på köpet.

Khao Lak_Solnedgang_119254576.jpg

Resan inleds med två dagar i Bangkok på ett 4-stjärnigt hotell med restauranger, butiker och stadsliv precis utanför dörren. Den här resan är perfekt för er som drömmer om en avkopplande badsemester och som gärna vill få ett par spännande dagar i storstaden på köpet.

Bangkok: Åk flodbåt till Thonburi där husen står på pålar. Gå på upptäcktsfärd i Chinatowns spännande butiker och restauranger. Ät middag högst upp i en skyskrapa och njut av stämningen i ett av stadens gamla tempel.

Khao Lak: Nu har ni 10 nätter på förstklassiga Apsara Beachfront Resort & Villa i Khao Lak, som ligger vid en av södra Thailands bästa stränder. Om ni vill få en paus från stranden kan ni åka på utflykter från Apsara.

Ni lämnar Sverige och flyger österut mot Bangkok.

shutterstock_289432139 Bird eyes view of Talad Rod Fai Night Market, Ratchada, Bangkok, Thailand.jpg

Ni ankommer till Bangkok tidigt på morgonen, där ni sedan blir upphämtade på flygplatsen och transporterade till ert hotell. Ni spenderar era nätter i Bangkok på det 4-stjärniga hotellet Centre Point Silom, som ligger centralt i Bangkok i Silom-kvarteret och nära floden Chao Phraya. Silom är ett livligt område med många bra restauranger och spännande butiker. Det är dessutom lätt att ta sig till stadens Skytrain, som stannar på i stort sätt alla platser där det finns något spännande att se och uppleva. Alternativt kan ni ta en av flodbåtarna (vattentaxi) från Sathorn Pier och se staden från vattnet.

Ni har en hel dag att uppleva Bangkok på, och det finns gott om valmöjligheter. Ni kan t.ex. hoppa på stadens Skytrain in till Siam Square och njuta av kvällen i ett av Asiens största shoppingområden. Varje kväll kommer folk från olika stadsdelar för att besöka Siam Square. Folk kommer hit för att shoppa, äta på en av många restauranger eller betrakta folklivet från ett utomhuscafé. Vid Siam Square hittar ni även Siam Ocean World som brukar vara populärt hos de mindre.

På kvällen kan ni reservera bord på en av stadens restauranger som ligger uppe i en skyskrapa, t.ex. på Baiyoke Sky Hotel. Hotellets restaurang ligger på våning 76 samt 78, så härifrån har ni en magisk utsikt över ett glittrande Bangkok som sträcker sig bort mot horisonten.

Du har ytterligare en hel dag på dig att utforska Bangkok. Från hotellet är det bara några minuters promenad ner till floden, där du kan ta en lokal flodbåt i norrgående riktning. Det kostar bara några kronor, och det är underbart att vagga tyst genom Bangkok, medan stadens skyskrapor, tempel och små hus på pålar glider förbi. Be om att få lämnas vid Tha Chang, varifrån du enkelt kan promenera till en av Bangkoks största attraktioner, Grand Palace. Med sina underbara tempel, guldpläterade stupor och påkostade detaljer är Grand Palace utan tvekan bland de vackraste palatsen i världen.

shutterstock_299388287 Grand palace and Wat phra keaw at sunset bangkok, Thailand.jpg
Grand Palace

Buddhistiska pilgrimer från hela landet vallfärdar hit för att visa sin respekt för Emerald Buddha. En 66 cm hög Buddhastaty av jade tronar högt på ett altare i Thailands mest kända helgedom, Wat Phra Kaeo. Den lilla figuren tillskrivs övernaturliga krafter och har varit den direkta orsaken till krig med Laos. Observera att respektfull klädsel krävs i det kungliga palatset och i de thailändska templen. Det vill säga inga bara knän och axlar.

shutterstock_309619493 The Marble Temple, Wat Benchamabopit Dusitvanaram in Bangkok, Thailand.jpg
The Marble Temple, Bangkok

Från Grand Palace är det bara en kort promenad till Wat Pho. Det är Bangkoks äldsta tempel och ett av de mest stämningsfulla. I denna fridfulla oas hittar du den berömda liggande Buddha. Med en längd på 46 m och en höjd på 15 m är den mäktiga statyn en imponerande syn. Men templet har mycket mer att erbjuda. Om du börjar bli lite trött efter att ha utforskat de många tempelbyggnaderna kan du överväga en traditionell tempelmassage. Massörerna utbildas vid templet, där tekniken har förfinats under århundraden. 

Från Wat Pho kan du ta en båt tillbaka nerför floden till Ratchwong-hållplatsen. Härifrån är det bara några minuters promenad till Bangkoks Chinatown, vars sagolabyrint av små gränder kantas av små livsmedelsbutiker, glittrande guldsmedsbutiker, livliga verkstäder, livliga gatukök och kinesiska tempel med svängda tak. I den sydöstra änden av Chinatown ligger Wat Traimit, kanske mer känt som Temple of the Golden Buddha. Här kan du stå ansikte mot ansikte med en av de dyraste Buddhafigurerna i världen. Det upptäcktes av en slump vid en flytt från ett av EAC:s lager. Den är tre meter hög, väger 5 500 kg och är gjord av det renaste guldet.

Bangkok_Wat Pho.jpg

Ett annat alternativ är att hyra en paddelbåt och utforska den gamla staden Thonburi på andra sidan floden. Precis som Venedig var större delen av Bangkok en gång genomkorsad av stora och små kanaler, så kallade klongs. Idag är en stor del av dessa vattendrag tyvärr fyllda med jord och asfalterade. Men i Thonburi har de gamla vattendragen bevarats, och en båttur genom denna del av Bangkok är en stor upplevelse. Så sätt dig ner i longtailbåten och hitta kameran. De små kanalerna används flitigt av lokalbefolkningen. Husen i området står på pålar och små trappsteg leder ner till vattnet, där folk tvättar hår, sköljer kläder och städar fisk. Ute på verandan sitter små barn med sina mormödrar medan män och kvinnor i arbetskläder och kostymer står på de smala båtbroarna och väntar på att flodbåten ska komma förbi. En longtailbåt med en rytande vispmotor drönar förbi. Dyningarna får dock inte kvinnan i det seglande gatuköket att skaka hand när hon räcker fram en skål med rykande het nudelsoppa till en mager, äldre man som har hyllat henne från sin veranda. Det finns alltid något att titta på när båtsmannen tar dig djupare och djupare in i labyrinten av vattendrag.

Thailand_wat arun bangkok_2872108.jpg

På morgonen bli ni upphämtade på hotellet och skjutsade till flygplatsen. Härifrån flyger ni till Phuket, där ni blir upphämtade på flygplatsen. Ni blir transporterade till hotellet Apsara Beachfront Resort & Villa, där ni bor i 10 nätter.

Zeus Beach rest.2.JPG

Khao Lak är en relativt liten stad med ca 5 000 invånare, men trots detta har Khao Lak ett ganska stort urval av restauranger och butiker. Staden har även lyckats bevara en stor del av sin ursprungliga lantliga charm. Man behöver inte åka många kilometer utanför staden för att få känslan av att man befinner sig långt bort från turiststråken.

Bird eye view1.jpg

Runtom Khao Lak ligger mysiga små landsortsstäder, vars invånare lever på fiske och jordbruk. Utöver att njuta av den fantastiska stranden de kommande dagarna, så kan ni även uppleva livet på landsbygden, förstklassig natur vid korallreven vid öarna Similan och Surin samt komma nära elefanterna i Khao Sok National Park.

H8 Ethical Elephant Experience At Elephant Hills Luxury Tented Camp Khao Sok National Park Thailand No Elephant Riding Or Trekking

Ni hinner precis med ett sista dopp i poolen innan ni blir upphämtade på hotellet och transporterade till Phuket flygplats. Efter en mellanlandning i Bangkok landar ni i Sverige dagen efter.