07.JPG
Koh Samui & Khanom
Se galleri

Koh Samui och Khanom

  • 6 nätter på 3-stjärnigt hotell på Koh Samui
  • Avslappning på stranden Lamai Beach
  • 6 nätter på 4-stjärnigt hotell i Khanom
  • Livet på landsbygden och rosa delfiner
  • Möjlighet att åka på spännande utflykter
  • Inkl. flyg, hotell, transport och frukost

kr. 18.400,-

15 dagar från kr. 17.700,-

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn

Avresa: Stockholm d. 01. maj 2021

Resplan

Få en avslappnande badsemester där ni bor vid två av Thailands vackraste stränder. Den ena ligger på Koh Samui och den andra i turistfattiga Khanom som få resenärer har lyckats upptäcka.

Beach Morning.jpg

Få en avslappnande badsemester där ni bor vid två av Thailands vackraste stränder.

Ni spenderar de sex första nätterna på Thai House Beach Resort på Koh Samui. Hotellet ligger precis vid den berömda stranden Lamai, och här kan ni koppla av i den mjuka sanden eller ta ett uppfriskande dopp i det kristallklara havet. På Koh Samui kan ni även äta på bra restauranger och åka på spännande utflykter, både på land och till havs.

De kommande sex nätterna får ni uppleva en annan sida av Thailand, då ni bor på Aava Resort & Spa vid den nio kilometer långa sandstranden i det relativt turistfattiga Khanom. Här kan ni bada i den fina swimmingpoolen, ligga på stranden och äta i restaurangen som har en bra och varierad meny. Det finns gott om valmöjligheter om ni önskar att utforska närområdet. Ni kan t.ex. besöka den livliga onsdags- eller söndagsmarknaden, eller åka på båtutflykt i Khanom-bukten där ni förhoppningsvis lyckas få syn på den sällsynta rosa albinodelfinen.

Ni lämnar Sverige och flyger mot Thailand.

07.JPG

Efter en mellanlandning i Bangkok ankommer ni till Koh Samui på förmiddagen. Ni blir upphämtade på flygplatsen och skjutsade till ert hotell för de kommande sex nätterna.

Hur ni spenderar dagarna är helt upp till er. Ni kanske föredrar att slappna av vid hotellets fina poolområde, eller känna sanden mellan tårna på stranden som ligger precis vid hotellet.  

Förutom underbara sandstränder kan ni också se fram emot fantastiska restauranger, bra shopping och gott om både dags- och kvällsaktiviteter. En stor del av livet försiggår naturligtvis längsmed stränderna, men Koh Samui bjuder även på spännande natur- och kulturupplevelser som inte ligger vid kusten.

Koh Samui är täckt av grönbeklädda berg, idylliska vattenfall och kokosplantager, så det finns gott om platser att utforska. Följ med på djungelvandring och bada i en naturlig pool vid foten av ett vattenfall, upplev öns mångfald på en ö-rundtur eller lär dig allt om det thailändska köket på en matlagningskurs. 

marked-khanom.jpg

På morgonen ser Thai House Beach Resort till så att ni blir transporterade till båten som tar er till Khanom. Här blir ni upphämtade och skjutsade till Aava Resort, där ni ankommer på eftermiddagen.

Ni bor på Aava Resort de kommande fem dagarna, och det är fem dagar med avkoppling på högsta nivå. Ni kan t.ex. njuta av den härliga poolen eller på den långa sandstranden som ligger precis vid hotellet. Uppnå total avslappning i det fina spa-området och unna er de thailändska specialiteterna och god europeisk mat från hotellets restaurang.

Om ni behöver lite luftombyte kan ni besöka den mysiga staden Khanom som endast ligger några få kilometer från Aava Resort, och det är enkelt att ta sig in till staden med hjälp av en shuttle bus. I Khanom får ni uppleva den autentiska thailändska atmosfären i en stad med få turister.

Om ni åker in till staden på en onsdag eller söndag morgon kan ni uppleva den lokala marknaden. Hit kommer bönder och fiskare med sina färska varor, och det brukar alltid vara en glad och färgrik händelse.

Utanför staden kan ni t.ex. besöka grottan Khao Wang Thong, eller ta ett uppfriskande dopp vid vattenfallet Samed Chun med utsikt till Khanom-bukten.

Efter frukosten checkar ni ut från hotellet, och ni hinner med ett sista dopp i poolen innan ni blir upphämtade på eftermiddagen. Ni blir transporterade till flygplatsen och flyger hem till Sverige via Bangkok.

Ni landar i Sverige nästa morgon.