Vietnam-desktop.jpg (1)
Resor till Vietnam
Mekong delta, Can Tho, Vietnam  shutterstock_74636878.jpg
shutterstock_125079869 HANOI, VIETNAM - APRIL 21 Unidentified flower vendor at the flower small market on April 21, 2012 in Hanoi, Vietnam..jpg
shutterstock_188298236 HOI AN, VIETNAM -APRIL 16 Cua Dai Beach in Hoi An, Vietnam on April 16, 2014 in Hoian, Vietnam..jpg
Vietnam-desktop.jpg
LungPhin_5576.JPG

Karta över Vietnam

Här får ni en översikt över landet, och oavsett vilken resa till Vietnam ni väljer så visar vår karta vart de olika städerna ligger i förhållande till varandra.

Vietnam sevärdheter

1

Ha Giang - Färgrika marknader och etniska minoriteter.

2

Ha Long Bay - Båttur mellan dramatiska kalkstensberg.

3

Hanoi - Hektisk storstad med kultur, folkliv och mycket själ

4

Ninh Binh - Kalkstensberg sträcker sig upp över risodlingar och småstäder.

5

Hué - Historisk kungastad med palats, gravplatser och pagoder.

6

Hoi An - Vietnams mysigaste kolonialtidsstad och bra stränder.

7

Cu Chi-tunnlarna - Ett imponerande underjordiskt försvarsverk från Vietnamkriget.

8

Ho Chi Minh City - En modern storstad med inblick i framtidens Vietnam

9

Mekongdeltat - Vietnams köksträdgård med flytande marknader och risodlingar.

10

Puh Qouc - Härliga stränder som kantas av svajande palmer.

Vietnam med barn

Vietnam är ett fantastiskt resmål för barnfamiljer - hotellen är bra, maten är otroligt god och om ni glömmer något där hemma så kan det mesta köpas på plats.

Vietnam bjuder framförallt på ett hav av exotiska upplevelser, som utan tvekan även är spännande för barnen. Det kan vara allt från en hink med levande fiskar på en marknad till en båttur längs floderna i Mekongdeltat. Andra roliga upplevelser kan t.ex. vara att åka rickshaw genom Hanoi, eller att cykla mellan risodlingarna vid Hoi An där bönderna plöjer jorden med vattenbufflar.

Ett exempel på en unik upplevelse är att övernatta på ett homestay i en liten landsortsstad i bergen. Här får ni ta del av vardagen som skiljer sig otroligt mycket från den svenska, och barnen kan snabbt få nya lekkamrater.

Utsökt gastronomi för stora och små

Vietnam bjuder på ett gastronomiskt äventyr i världsklass som mättar både stora och små magar. Fisk, skaldjur, nöt- och griskött, kyckling, anka, grönsaker och frukter blandas med färska örter, chili, lime och fisksås, och serveras sedan med färska nudlar (pho) eller ris. Barnen kommer utan tvekan att ta till sig av alla nya intryck när ni sitter där vid det lokala gatuköket och pratar med lokalinvånarna. Det finns även otaliga moderna restauranger där välkända klassiker tillagas i gamla tempel, trädgårdar eller franska kolonialtidsbyggnader.

Om ni önskar att resa iväg tillsammans med de små så är även våra andra asiatiska destinationer bra alternativ. En semester i Thailand på ett härligt strandhotell gör de flesta glada, och Sri Lankas elefantflockar fascinerar både stora och små.

LungPhin_5576.JPG
Hanoi_Gadebillede.JPG