Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Shutterstock 433413835

10 sevärdheter i Rom

Rom är en skattkammare av fantastiska upplevelser. Listan över saker att uppleva i Rom är nästan oändlig.

Nedan hittar du våra rekommendationer för de 10 viktigaste sakerna du måste uppleva i Rom. Liknande många av dessa upplevelser är att du kan köpa utflykter och ljudguider till många av sevärdheterna. Det rekommenderas definitivt att du går på guidade turer om du är intresserad av att ta reda på mer om platserna du besöker.

1. Colosseum

Colosseum är något du måste uppleva när du är i Rom. Den gamla amfiteatern är förmodligen ett av Roms mest kända landmärken, och det av goda skäl. Vi rekommenderar att du köper en entrébiljett för att komma in och uppleva atmosfären och historien bakom Colosseum. Om du är ute och promenerar på kvällen på Roms gator, gå runt Colosseum och se det lysa upp. Det är en otroligt vacker syn.

Läs mer om Colosseum här!

Shutterstock 433413835

2. Peterskyrkan

Peterskyrkan av en imponerande konstruktion och torget framför kyrkan är inte mindre imponerande. Det går att ta sig upp på kyrkans tak och se utsikten. Det är en fantastisk upplevelse, då det inte finns någon byggnad som får stå högre än kyrkan, och därför kan man enkelt se ut över hela staden. Vänligen kom tidigt på dagen eller sent på eftermiddagen för att undvika för mycket väntan.

Läs mer om Peterskyrkan här!

0D

3. Pantheon

Pantheon är ett antikt romerskt tempel där alla gudarna i det antika romerska religiösa samfundet dyrkades. Idag är det en katolsk kyrka. Byggnaden är ca. 2000 år gammal, och man ser det idag på nästan samma sätt som de gamla romarna skulle ha upplevt det.

Läs mer om Pantheon här!

Det 2 000 år gamla Pantheon är ett måste på en resa till Rom

4. Fontana di Trevi

Trevifontänen är förmodligen en av de mest kända fontänerna i världen. Fontänen ligger mitt i staden och är en fantastisk syn. Ta gärna en promenad förbi på kvällen, när fontänen är upplyst och nästan ser ännu vackrare ut än i dagsljus.

Runt Fontana di Trevi finns otaliga gelaterier där du kan köpa fantastisk glass. Vi kan varmt rekommendera det.

Läs mer om Fontana di Trevi här!

Shutterstock 1025209204

5. Vatikanmuseet

Vatikanmuseet är världens största museum och är du intresserad av konst och historia är det ett fantastiskt stopp. Vi rekommenderar starkt att du köper en guidad rundtur i museet, eftersom det är så stort att du kan ha svårt att identifiera vad som är viktigt att se.

Läs mer om Vatikanmuseet här!

Shutterstock 1218983827

6. Forum Romanum

Den gamla stadskärnan som ligger intill Colosseum är detta stora utgrävningsområde, där du kan utforska ruinerna och trädgårdarna i det antika Rom. Var medveten om att detta är ett kuperat område och du måste ha bra skor innan du går in i området.

Läs mer om Forum Romanum här!

Shutterstock 316881665

7. Piazza Navona

Piazza Navona är en konstnärlig fristad mitt i Rom. Torget är fantastiskt vackert, speciellt på grund av de vackra fontänerna och gamla palatsen som omger torget. Du hittar också många gatukonstnärer som sitter här och ställer ut sin konst. Runt torget finns det många matställen, men det är dyra restauranger som inte nödvändigtvis serverar den bästa maten.

Läs mer om Piazza Navona här!

Piazza Navona 1920X1080

8. Sixtinske Kapel

Sixtinska kapellet är förmodligen mest känt för takmålningen av Michelangelo. Kapellet är en upplevelse du inte får lura dig själv för. Även den som inte är intresserad av konst kommer att fascineras av de storslagna vägg- och takmålningarna.

Läs mer om det Sixtinske Kapel här!

Det Sixtinske Kapel Flickr

9. Spanska trappan

Trappan som förbinder "Spanska torget" med Trinita dei Monti-kyrkan är ett stämningsfullt område. I slutet av trappan hittar du en fantastisk fontän gjord av Bernini, och är en favoritplats att ta fantastiska bilder.

Läs mer om Spanska trappan här!

10. Castel Sant 'Angelo

På vägen till Vatikanstaten hittar du Castel Sant' Angelo, detta är ett gammalt mausoleum som senare omvandlades till en fästning som användes av påvarna. Idag är det ett museum där du kan komma närmare historien kring byggnaden och påvarnas liv under medeltiden.

Läs mer om Castel Sant'Angelo här!

Shutterstock 1069626692