Rejser til Thailand. Bo i den lækre bungalow på Sivalai Resort.jpg
Resor till Thailand
Rejser til Thailand. Bo i junglen.jpg
Resor till Thailand
Rejser til Thailand. Sejl med de unikke longtail boats
Resor till Thailand
Rejser til Thailand - Khao Sok National Park
Resor till Thailand
Rejser til Thailand - oplev de store elefanter i Khao Sok National Park i Thailand
Resor till Thailand
Rejser til Thailand - Railay beach i Krabi, Thailand
Resor till Thailand
Rejser til Thailand - Elefant sammen med munke
Resor till Thailand

Karta över Thailand

Med vår Thailandskarta får ni en tydlig översikt över ett land som bjuder på allt möjligt, såväl spännande äventyr och häftiga upplevelser som tid till avkoppling. På Thailandskartan kan ni se vart städer, sevärdheter och exotiska öar ligger.

Thailands sevärdheter

1

River Kwai - Dramatisk krigshistoria, vacker tågresa och fina landskap.

2

Khao Sok - Gröna berg, ett rikt djurliv och stora naturupplevelser.

3

Khao Lak - Härliga stränder, fina hotell och fyllt med upplevelser.

4

Krabi - Vackra landskap, mysig stämning och bra stränder.

5

Koh Mook - Ö-hopp och avslappnad lyx vid havet

6

Khanom - Livet på den thailändska landsbygden och paradisstränder.

7

Koh Samui - Fina stränder och ett perfekt resmål på sommaren.

8

Koh Phangan - Grönskande berg, små vikar med fina stränder och avslappnad lyx.

9

Bangkok - Fantastisk mat, spännande marknader, pulserande stadsliv och förstklassig shopping.

10

Koh Kradan - Vita stränder, palmer, korallrev och snorkling.

Vad vill ni se och uppleva på er resa till Thailand? På vår Thailandskarta hittar ni många bra tips, och alla platser på kartan ingår i minst en av våra Thailandsresor.

När ni reser med Check Point Travel kan många av platserna som finns med på vår Thailandskarta kombineras, så att ni får uppleva flera platser och sevärdheter på samma resa. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om de möjligheter som finns.

Exotiska öar och palmstränder i söder

I södra Thailand finns exotiska öar och stränder. Kom ihåg att platser som Krabi och Khao Lak på västkusten får mest sol under vintermånaderna, på sommaren kan vädret bli mer ostabilt. Det blir aldrig kallt här, men korta och kraftiga regnskurar är vanliga.

Om ni vill åka till Thailand på sommaren är det en bra idé att överväga platser som Koh Phangan och Koh Samui på östkusten. Där finns det stor chans till mycket sol och behagliga temperaturer, vilket även gäller Khanoms härliga stränder inne på fastlandet.

På en sol- och badsemester i Thailand är det även ett perfekt tillfälle att stanna till i nationalparken Khao Sok, som bjuder på grönskande djungel och ett rikt djurliv.

Bangkoks många frestelser

Centralt i Thailand ligger Bangkok med alla sina frestelser. Thailands huvudstad bjuder på ett hav av sevärdheter. Här kan ni åka båt på floden som går igenom staden, besöka en av de roliga marknaderna eller göra ett besök i Chinatown där gatuköken ligger sida vid sida längsmed de smala gatorna. Det är även här ni finner några av Thailands största sevärdheter: Grand Palace och den liggande Buddhans tempel, Wat Pho.

Upplev River Kwai

På vår Thailandskarta kan ni även se att avståndet mellan Bangkok och River Kwai inte är särskilt stort. Därför är det ett perfekt tillfälle att göra en utflykt till River Kwai och den berömda bron som ligger nordväst om huvudstaden.

Grönbeklädda berg i norra Thailand

Som ni också kan se på vår Thailandskarta så är landet fullt att spännande upplevelser. Den norra delen bjuder på grönbeklädda berg, risodlingar och färgsprakande marknader där såväl mat och råvaror som souvenirer blir sålda till högstbjudande.

Karta över Thailands höjdpunkter

Thailandskarta, karta över Thailand, karta över Thailand med öar, Thailand map eller map of Thailand – kärt barn har många namn.

Med Check Point Travels Thailandskarta kan ni sluta leta, här får ni en karta som gör det enkelt att få en översikt över landets sevärdheter och attraktioner.

 

 

Elephant (13).jpg
shutterstock_88930291 Firework Festival in Chiang Mai Thailand.jpg