Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Khao Sok Boutique Camp (9)

Khao Sok Nationalpark – Jungle and Lake Explorer

Denna 3 dagars/2 nätters resa är en kombination av aktiviteter och avkoppling i en unik miljö med djungelvandring, elefantbesök, simturer och kajakpaddling. Du besöker Khao Sok National Park med en natt i tältlägret Khao Sok Boutique Camp och en natt på Cheow Larn Lake, där du bor i små stugor på flottar i sjön.

Dag 1: Elefantbesök, båttur och fantastisk natur i Khao Sok

Du kommer att hämtas av din chaufför vid ankomsten till flygplatsen i Phuket eller på ditt respektive hotell i Phuket, Khao Lak eller någon annanstans i södra Thailand. Resan går sedan vidare mot Khao Sok nationalpark, men innan du kommer så långt stannar du till vid ett av de mest kända minnesmärkena för tsunamins offer 2004. Värt att notera är att idag har olika protokoll lagts in plats för, hur man agerar i händelse av en tsunami, vilket gör det säkrare för lokalbefolkningen såväl som besökare till kustområdena.

Nästa stopp är med några lokalbefolkningen som tar hand om en liten grupp gamla arbetande elefanter som har gått i pension efter att de thailändska myndigheterna förbjudit elefanter i branschen. Du får höra lite om de asiatiska elefanterna, deras vardag innan de gick i pension, samt lite om vad som krävs för att hålla elefanter när de inte längre ingår i familjens inkomst på samma sätt som tidigare. Det finns möjlighet att följa med elefanterna till deras dagliga badtid och leka i floden, samt stötta lokalbefolkningen genom att köpa bananer till elefanterna – detta är ett kosttillskott och naturligtvis frivilligt.

Khao Sok Boutique Camp (23)

Sedan närmar du dig Khao Sok National Park, men det finns bara tid att stanna till vid ett lokalt tempel och en utsiktsplats varifrån du får det första intrycket av hur omfattande parken är. Detta är en av Thailands äldsta regnskogar, och det kommer att vara din "lekplats" de kommande dagarna.

Vid ankomsten till Khao Sok Boutique Camp serveras lunch i Khao Sok Discovery Restaurant, som ligger med en spektakulär utsikt över parken och de tättbevuxna små bergen och klipporna i området. Maten består av en härlig blandning av thailändska såväl som internationella rätter, så det borde finnas något för alla smaker. Fokus ligger naturligtvis på lokala råvaror. På grund av den fantastiska utsikten och helt naturliga atmosfären är restaurangen ett populärt tillhåll för lägrets gäster mellan slutenvårdsaktiviteterna.

Khao Sok Boutique Camp (13)
Khao Sok Boutique Camp (12)

På tal om aktiviteter, efter en välförtjänt lunch ska du ge dig av mot Khao Sok River, där ett antal kajaker ligger redo på stranden. Med hjälp av de lokala guiderna seglar du nerför floden, och har gott om tid att luta dig tillbaka och njuta av den fantastiska naturen. Det är inte på något sätt en krävande resa, så använd energin på att leta efter fåglar, apor och reptiler. Guiderna är mycket effektiva när det gäller att upptäcka djuren och det händer ofta att man upplever grupper av apor i trädtopparna, färgglada fåglar, sköldpaddor, ormar och leguaner, som hårt anstränger sig för att kamouflera sig i den täta vegetationen. Du kommer också att uppleva många olika växter, färgglada blommor, träd och de klassiska kalkstensklipporna som reser sig vertikalt från djungeln.

Tillbaka på lägret efter en spännande kajaktur är det dags att checka in i ditt eget privata safaritält – det kan knappast vara annorlunda när du är på tur i djungeln. Här finns alla nödvändiga förnödenheter och faciliteter, egen toalett, myggnät mm. samt en underbar möblerad veranda från vilken du kan njuta av utsikten över de vackra omgivningarna - du är nästan i ett med naturen, och nära till alla ljud. Dags att koppla av innan middagen väntar i restaurangen.

Could not render component of type: BlockElement_slidingGallery
This likely happened because the partial view blockgrid/Components/BlockElement_slidingGallery could not be found.

Dag 2: Djungelvandring och ankomst till Cheow Larn Lake

För de morgonpigga finns möjlighet att njuta av det spektakulära landskapet som präglar varje morgon när djungeln sakta vaknar. Ljudnivån från cikador, fåglar och då och då dånet från gibbonapor ökar när molnen lyfter från trädtopparna och den svala nattluften ersätts av solens varma strålar. Det finns knappast ett bättre sätt att vakna upp till en ny dag med spännande aktiviteter.

Efter frukost är det dags att snöra på sig vandringskängorna, för nu är det till fots genom regnskogen med din kunniga lokala guide. Stigarna kan vara leriga och det är lätt att snubbla över grenar och småsten, så kom ihåg att ta med bra skor till lektionerna i skogen. Guiden berättar om några av de många växter och träd du kommer att möta på resan och med lite tur får du även uppleva att komma nära apor, fjärilar, ekorrar, färgglada insekter, leguaner och kanske de majestätiska näshornsfåglar som gömmer sig i grottor högt upp i trädtopparna.

Det går upp och ner och in och ut mellan rötter och grenar, förbi vattenfall och små bäckar, och till sist glömmer man helt bort att det bara är en timmes bilfärd till de populära stränderna runt Khao Lak. Du är i en helt annan värld som är mer än 150 miljoner år gammal.

Khao Sok Boutique Camp (11)

En välförtjänt lunch väntar dig efter djungelvandringen innan det är dags att checka ut från Khao Sok Boutique Camp. Du fortsätter genom små byar och frodiga omgivningar till den lilla färjebryggan vid Cheow Larn Lake, där en båt väntar på att ta dig ut till nästa spektakulära boende på sjön, The Cheow Larn Laguna. Här kan du se fram emot att bo i små bungalower som flyter på vattnet, som en flotte. Resan över den 165 kvadratkilometer stora sjön påminner mycket om en segeltur på Halong Bay i Vietnam.

The Laguna Cheow Lan Lake (3)

Surrealistiska landskap har skapats i form av branta kalkstensklippor som bryter ytan, små obebodda öar utspridda över området och djungeltäckta bergssidor som omger sjön och skapar en nästan sagolik miljö för dina nästa aktiviteter och omgivningar.

Idag är området ett viktigt hem för hundratals djurarter och upp till 300 fågelarter, som inkluderar tigrar, elefanter, apor och björnar. Du förtjänar gott om tid att låta din omgivning sjunka in, så efter incheckning på ditt flytande hotell har du resten av dagen till ditt förfogande - oavsett om det är att koppla av på din veranda med en sval förfriskning och en god bok, eller det är ett dopp i det klara vattnet och kanske en tur i kajak, som är fritt tillgänglig, det är såklart upp till dig att välja.

Lugnet, vattnets gröna nyanser som komplimenterar de grönskande omgivningarna och himlens skiftande nyanser mot kvällen är en oförglömlig upplevelse som du kommer att kunna se tillbaka på i många år framöver. Middagen är klar i restaurangen först på kvällen.

Could not render component of type: BlockElement_slidingGallery
This likely happened because the partial view blockgrid/Components/BlockElement_slidingGallery could not be found.

Dag 3: Djungelvandring, grottbesök och avresa

Njut av det speciella morgonljuset och ta eventuellt en kort tur i kajak för att höra djungeln vakna innan frukosten serveras i de vackra och lugna omgivningarna.

Det är dags för resans sista aktiviteter, och du börjar med en djungelvandring assisterad av den lokala guiden, som berättar historien om Cheow Larn Lake och områdets enorma betydelse för Thailands djurliv – inte minst de många arter som finns i Khao Sok nationalpark, samt informera om djur du ser på vägen, växter och blommor.

Efter en kort båttur till botten av Cheow Larn Lake väntar en trevlig vandring över en liten ås till sjön 500 Rai. Med bambuflotte, i 500 Rai korsar sjön för att utforska Pakarang-grottan (korallgrottan), hem för många tusentals fladdermöss och andra skuggiga element!

The Laguna Cheow Lan Lake (22)
The Laguna Cheow Lan Lake (8)

Grottan är uppkallad efter de vackra stalagmiterna i grottan, som liknar koraller. Från grottan är det en kort vandring tillbaka till båten, som tar dig samma väg tillbaka till The Cheow Larn Laguna, där du kan njuta av en välförtjänt lunch. Efter lunch är det dags att packa ditt bagage innan en båt tar dig tillbaka till färjehamnen, där en bil väntar på att ta dig vidare till ditt nästa hotell i Khao Lak, Phuket, Khanom, etc.

Obs: Vädret kan innebära att vissa av de inkluderade aktiviteterna ändras eller att de ställs in helt baserat på en säkerhetsbedömning. Som tur är är det väldigt sällan vi upplever detta.

Här kan du se våra resor som inkluderar vistelser på Khao Sok Boutique Camp eller The Cheow Larn Laguna

The Laguna Cheow Lan Lake (9)

15

dagar

BOKA ONLINE

SPARA 500 kr.

Khao Lak, Khao Sok och Khanom
  • 5 nätter på 4-stjärnigt hotell i Khao Lak
  • 2 nätter / 3 dagar i Khao Sok National Park
  • Jungle Lake Safari i Khao Sok
  • 5 nätter på 4-stjärnigt hotell i Khanom
  • Palmer, sandstränder och djungeläventyr
  • Inkl. flyg, hotell och frukost

SEK 22 650

Från SEK 22 550

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn