Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +

Upplevelser i Khao Lak

Khao Lak är med rätta ett populärt semestermål i Thailand. Och på Check Point Travel skickar vi många nöjda kunder till denna vackra del av Thailand varje år.

Khao Lak, på Thailands västkust, inbjuder speciellt till strandsemester och ren avkoppling på de kritvita sandstränderna. Men området erbjuder också möjligheter till massor av spännande upplevelser och utflykter.

Nedan har vi samlat ett antal av våra personliga favoritupplevelser på Khao Lak, som du kan uppleva på en strandsemester eller en rundtur i Thailand.

Djungelvandring

Vill du uppleva Thailands frodiga regnskog rekommenderar vi en dagsutflykt till en av landets vackraste nationalparker, Khao Sok National Park.

Gå på en guidad djungelvandring i den täta, gröna regnskogen och stöt på exotiska djur som elefanter, gibbonapor och näshornsfåglar. Låt dig glida nerför floden Sok på en bambuflotte mellan grönklädda kalkstensberg eller upplev de lokala elefantskötarna, kallade mahouts, som matar och badar de stora asiatiska elefanterna.

Khao Sok National Park är en fantastisk upplevelse för hela familjen, ung som gammal.

Rejser til Thailand - Khao Sok National Park

Snorkling och paradisöar

Du kan också utforska Thailand under havsytan på en snorkelresa till Similans skärgård, som 1982 blev en marin nationalpark vid namn Mu Ko Similan National Park. En motorbåt seglar dig från Khao Lak till Similanöarna, och här kan du snorkla vid Thailands vackraste korallrev och komma nära alla sorters färgglada fiskar.

Similan-skärgården består av nio öar (Similan betyder "nio"), och nationalparken består av de nio Similan-öarna tillsammans med ytterligare två öar, Koh Bon och Koh Kachai. På den sistnämnda ön kan du njuta av kritvita sandstränder och bada i kristallklart vatten.

snorkling ved Khao Lak.jpg

Kanottur

Ta en kanottur i den vackra Phang Nga-bukten, där du kan segla runt mellan små, idylliska laguner omgivna av dramatiska, mangrove-klädda klippor, samtidigt som du njuter av utsikten och det kristallklara vattnet. Viken är särskilt känd för den cirka 20 meter höga kalkstensklippan, som står som omkastad mitt i det gröna havet. Den branta klippan har blivit känd som "James Bond Island" efter att den användes som plats i James Bond-filmen "The Man with the Golden Gun" från 1974.