Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
DJI 0858 1200

Upplevelser på Phi Phi-öarna

Phi Phi-öarna är en skärgård i södra Thailand mellan den större ön Phuket och fastlandet. Öarna tillhör administrativt Krabi. Den största av öarna är Phi Phi Don, som är bebodd. Under turistsäsongen går det regelbunden färjetrafik från Phi Phi Don till Phuket, Ko Lanta och Krabi.

Phi Phi-öarna är några av Thailands vackraste öar. Här kan du lämna skorna i rummet och leva livet med bara tår, sarong och shorts, slå dig ner i en bekväm stol under en palm vid poolen eller ta en promenad i den mjuka, solvarma sanden. Nattlivet är lugnt, men vill du ha mer liv och rörelse är det bara en halvtimmes longtailbåttur in till öns centrum, Ton Sai, där det finns gott om restauranger och underhållning.

Koh Phi Phi Viewpoint

Phi Phi Viewpoint är en av höjdpunkterna (på fler än ett sätt) under ett besök i Phi Phi Don. Utsiktspunkten ligger på en höjd av cirka 186 meter, vilket egentligen inte är så högt. Om du känner dig energisk är det en rask 20 minuters promenad upp eller en lugn 30 minuters promenad till toppen.

Rekommendationerna är att synpunkt 2 är den bästa av de tre synpunkterna. Det är här de flesta är på vandringen. Det finns en rolig bar till vänster när du först går upp och sedan två caféer. Stora stenblock som är den perfekta platsen att sitta under träden och njuta av Koh Phi Phis naturliga skönhet.

5F746be0 8Fa8 472D Ae9a Ea8eda41772b

Laem Tong Bay

Laem Tong Beach på Koh Phi Phi Dons nordöstra sida är endast tillgänglig med båt, vilket gör den till ett utmärkt läge för en avkopplande och lugn semester. Du har nästan total avskildhet, motsatsen till den alltid upptagna Tonsai Village. Det lugnande ljudet av vågor som slår mot den nästan 1 km långa stranden störs bara av bruset från longtailbåtar och motorbåtar som färjer passagerare till Tonsai Village eller Bamboo Island.

Laem Tong Beach har länge varit ockuperat av havszigenare som etablerat en by på den norra spetsen av Koh Phi Phi Don. Även om den här byn fortfarande finns, åtföljs den nu av en hel del badorter. En handfull mindre orter ligger också på Laem Tong Beach.

Laem Tong Beach 5

Monkey Beach

Phi Phi Island Monkey Beach är endast tillgänglig med båt eller kajak från Phi Phi Don. Det finns ingen ingång för bilar och en frånvaro av vägar som leder dit. Monkey Beach ligger på sydvästra sidan av Tonsai Bay, cirka 700 meter från bryggan. Det är en fantastisk 150 meter lång remsa av vit pulverformig sand omgiven av smaragdfärgat vatten.

Den trädbevuxna klippan är hem för apor, det är där stranden har fått sitt namn ifrån. Monkey Beach förväxlas ofta med Monkey Bay, en liknande plats som ligger på andra sidan Phi Phi Don Island, runt ingången till Loh Dalum. Monkey Beach är inte bara känt för sina lurviga invånare. Det är också känt som en utmärkt snorklingsplats.

25A7adb2 E4f9 4548 Ad83 79E0800d61f2

Du kan besöka Phi Phi-öarna på vår spännande lyxiga öhoppning. Skicka oss gärna en reseförfrågan och få ett icke bindande erbjudande.

Zeavola Beach 5

10

dagar
Barfotalyx på Koh Phi Phi
  • 7 nätter med 5-stjärnig lyx på Koh Phi Phi
  • 10 hektar stor tropisk resort
  • Nära till stranden och trevliga restauranger
  • Ostörd lyx, självnjutning och avkoppling
  • Många faciliteter, spaavdelning och utflyktsmöjligheter
  • Inkl. flyg med bagage, hotell, transport och frukost

SEK 22 300

Från SEK 20 700

Pris per person vid 2 vuxna