Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Krabi_Railay beach_126333494.jpg

Regnperiod i Thailand - Vad, var och när?

När det regnar i Thailand kommer regnet nästan alltid som en kort och intensiv regn. Och därför kan du besöka landet trots regnperioden. Med det sagt är vädret viktigt när vi danskar åker på semester. Så här ger vi en liten guide till regnperioden i Thailand.

Koh Samui Istock 469596631

Regnperiod i Thailand | Thailand väder på din resa

"Regnet kommer vanligtvis som korta, dränkande skyfall, som sällan varar mer än några timmar åt gången och fräschar upp hela atmosfären väl, som efter ett skyfall en svällande dansk sommardag."

Så här uttrycker Jyllands-Posten det i en artikel, och det är faktiskt väldigt exakt. Det är bra att veta att även om du är i Thailand under regnperioden så är regnet oftast relativt kort och intensivt, varefter det klarnar upp.

Av den anledningen tror vi på Check Point Travel att du kan resa till Thailand året runt – och inte behöva oroa dig så mycket för regnperioden.

"Det bästa rådet är att gå efter de upplevelser och faciliteter du vill ha, och inte för var vädret kan vara bäst", skriver Jyllands-Posten. Och det är en bra tumregel.

Størst mulighed for godt vejr i Thailand

Som sagt, vi tycker inte att du ska vara så rädd för att springa in i en dusch eller två på semestern i Thailand. Ta istället på dig de positiva glasögonen och tänk på regnperioden som den gröna årstiden med frisk luft och färgsprakande.

Om vi ​​ska ge några tumregler i förhållande till det thailändska vädret under hela året, så måste vi dela upp landet i områden, vilket du kan se på kartan nedan och läsa om här:

Thailand Kort Med Regntid

Andamansjön (Phuket, Khao Lak, Krabi och Koh Lanta)

I dessa områden kommer regnperioden vanligtvis att infalla från ungefär mitten av april till oktober. Däremot har vi massor av kunder som reser till dessa områden på sommaren och har bra väder för det mesta.

Och kom ihåg att en dusch gör luften frisk och härlig, att priserna är lägre än vanligt och att det är färre turister än under högsäsong. Och att skurarna försvinner lika snabbt som de kommer.

Från mitten av november till mars är det störst chans att få fint väder. Absolut högsäsong är jultid från december och lite in i januari, då priserna också är som högst. Under vinterlovet får du det bästa av två världar med mycket sol och värme till priser som är absolut rimliga.

BONUSINFORMATION: Det är ofta väldigt billigt att ha sommarsemester i Khao Lak och Krabi. Och kom ihåg att det är skönt och varmt här även om det kan regna.

Thailandbukten (Koh Samui, Koh Phangan, Khanom och Koh Tao)

I Thailandbukten är regnperioden från oktober till januari. Våren i viken är ofta riktigt vacker, och under sommarperioden finns det också stora chanser till vackert och soligt väder.

Vill du ha störst chans till torrt sommarväder i Thailand är dessa områden därför bra alternativ.

Bangkok, Pattaya, Hua Hin

I Bangkok, Pattaya och Hua Hin är regnperioden i allmänhet från omkring maj till oktober. Även här är det oftast fråga om korta, intensiva regn som fräschar upp atmosfären för att sedan tyna bort igen. Det kan dock även bli kraftiga stormar och molnskurar – särskilt från augusti till oktober.

Norra Thailand (Chiang Mai med omnejd)

I Chiang Mai och resten av norra Thailand faller det vanligtvis inte lika mycket nederbörd under den våta årstiden som längre söderut. Eftersom detta inte är ett strandområde gör en dusch då och då det mindre sannolikt och på flera ställen är risfälten och de övriga omgivningarna vackra och frodiga under regnperioden.

Den största mängden nederbörd i dessa områden faller i augusti och september. Den bästa tiden att resa till norra Thailand är vanligtvis mitten av oktober till början av februari.

Så för att sammanfatta...

Nu har du läst lite om var och när vädergudarna brukar erbjuda Thailand regn. Inget år är dock det andra likt, så detta är bara en vägledning - inte en förutsägelse.

Kom ihåg att vi tycker att det också är härligt att åka till Thailand under de perioder det regnar. Man upplever fortfarande samma fantastiska saker, omgivningarna är vackra och frodiga, det brukar inte vara fullt så många turister, och priserna är ofta en hel del lägre än under högsäsong. Alla dessa saker, i våra ögon, kompenserar för en nydusch då och då.

Hotel Facility 3

15

dagar

BRA FÖR SOMMAR

BOKA ONLINE

SPARA 500 kr.

Koh Samui och Koh Phangan
  • 6 nätter på 4-stjärnigt hotell på Koh Samui
  • Avslappning på Koh Samuis stränder
  • 6 nätter på 4-stjärnigt hotell på Koh Phangan
  • Mysigt hotell med pool och strand
  • Möjlighet att åka på spännande utflykter
  • Flyg, hotell, transport och frukost

SEK 22 750

Från SEK 21 850

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn
Swimming Pool (6)

15

dagar

BRA FÖR SOMMAR

BOKA ONLINE

SPARA 500 kr.

Bangkok, Khao Sok och Khanom
  • 2 nätter på 4-stjärnigt hotell i Bangkok
  • 2 dagars lyxig safari i Khao Sok National Park
  • Djungeläventyr, flodbåt och elefanter
  • 9 nätter på 4-stjärnigt strandhotell i Khanom
  • Avkoppling i vackra miljöer
  • Inkl. flyg, hotell, transport och frukost

SEK 22 050

Från SEK 21 850

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn