Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Shutterstock 1322823149

Renässansstaden Florens

Florens är känt för att hysa många olika byggnader från medeltiden och renässansen. Särskilt stadens stora katedral är ett "måste-se" när du är i Florens. Stadsborna började bygga katedralen redan 1296 och det tog hela 150 år innan katedralen stod färdig. Katedralen är en av stadens vackraste byggnader och bredvid katedralen står klocktornet som skjuter hela 82 meter upp i luften.

Shutterstock 2198404845

Om du inte är intresserad av konst är Florens ändå starkt att rekommendera. Florens innehåller så många olika sinnesintryck. Dessa sinnesintryck kommer till exempel från stadens många trädgårdar som är fyllda med många doftande blommor. Men doften från stadens många kaféer och bagerier ger också ett alldeles speciellt intryck.

Florens erbjuder inte många moderna byggnader eller ett vilt nattliv, utan erbjuder istället små, mysiga och autentiska butiker, marknader med färska och smakrika frukter och restauranger som lagar god och genuin italiensk mat.

Shutterstock 1224476512

Det toskanska köket upptar en stor del i Florens. I Florens kan du uppleva allt från fin gourmetmat på till exempel den trestjärniga Michelinrestaurangen Enoteca Pinchiorri. Denna restaurang är känd som en av Italiens bästa och godaste restauranger. Om det inte är fin gourmetmat, utan helt enkelt en välsmakande italiensk måltid som du och dina resepartners letar efter, så är den gamla restaurangen Paoli ett bra kort. Paoli är en av Florens äldsta restauranger, den öppnade faktiskt redan 1824. På Paoli kan du få riktiga toskanska rätter, som Ribolita, som är en toskansk grönsakssoppa, eller färsk gnochetti.

Firenze (263)

Se våra resor till Toscana här:

Firenze (163)

8

dagar

BOKA ONLINE

SPARA 500 kr.

Florens och Toscana på elcykel
  • 2 nätter på ett 3-stjärnigt hotell i hjärtat av Florens
  • Upplevelser och sevärdheter i världsklass
  • 5 nätter på ett vackert 4-stjärnigt hotell i Tavernelle
  • 4 dagars hyra av E-cykel med hjälmar, lås, laddare och GPS
  • Vackra landskap och gamla medeltida städer
  • Inkl. flyg, transport, elcykel och hotell med frukost

Från SEK 16 800

Pris per person vid 2 vuxna

Läs mer