Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Shutterstock 1437936044

Sevärdheter på Ischia

Castello Aragonese

Castello Aragonese är ett slott intill Ischia, vid den norra änden av Neapelbukten, Italien. Slottet står på en vulkanisk stenö som är ansluten till den större ön Ischia via en gångväg.

Den tredje generationen av familjen Mattera tar nu hand om slottet, garanterar allmänhetens tillträde 365 dagar om året, utför alla nödvändiga underhålls- och restaureringsarbeten och främjar kulturevenemang som ger det liv

Vill du veta mer om historien bakom slottet och se vad som pågår bakom murarna går det att boka en rundtur via deras hemsida.

Shutterstock 456639811

Chiesa del Soccorso

Chiesa del Soccorso är en katolsk kyrka som ligger på en bergstopp med utsikt över havet. Denna slående vita kyrka står som en fyr och har varit med på frimärken, målade av konstnärer och fotograferade av många. Med tanke på dess framträdande läge skulle det ha varit den första åsynen av hem för många trötta sjömän under tidigare århundraden.

Det rekommenderas att köpa biljett hemifrån om du vill gå in och se kyrkan.

Maronti Beach

Maronti Beach är en av de största stränderna på Ischia. Tillgång till stranden sker huvudsakligen via en brant och slingrande väg, antingen med bil eller till fots. Längst ner på den vägen kommer det att vara möjligt att ta buss och taxi och det finns parkeringsplatser tillgängliga.

Själva stranden är uppdelad i betalområden och gratisområden.

Från Maronti har du utsikt över pittoreska Sankt 'Angelo. Du kan ta en vattentaxi till och från Sankt 'Angelo för cirka 3 euro varje väg.

Stranden vid Maronti Beach nära Sant'Angelo

Om du behöver mer inspiration till vad du kan uppleva på Ischia, kolla in den här hemsidan.

Läs mer