Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +

”Allt var möjligt” – att resa på Sri Lanka med privatchaufför

else-7.jpg
else-1.jpg

”Det var lyxigt att resa med en egen chaufför”. Detta säger Check Point Travels kund Elsebeth Birkler om sin upplevelse på en rundresa på Sri Lanka. För henne var det fantastiskt att få uppleva den frihet det gav att ha sin egen bil med chaufför. ”Allt var möjligt”, berättar hon.

MFI.jpg

 

Af MATHIAS FISCHER
Rejse-specialist hos 
Check Point Travel

Vintern 2018 var Elsebeth Birkler på rundresa med Check Point Travel på Sri Lanka tillsammans med sin man Georg. Elsebeth har rest mycket under sitt liv och har fått uppleva många spännande platser på olika typer av resor. När hon kom hem från sin resa till Sri Lanka var hon väldigt begeistrad över att ha fått åka med privatchaufför, och vi är så glada att hon ville dela med sig av sin entusiasm.

”Det skapade en enorm frihet att ha chaufför. Vi kunde göra vad vi ville och det fanns ingen som man skulle diskutera med, det var så skönt.”

Lyxigt att resa med privatchaufför

Det var en speciell upplevelse för Elsebeth att ha med sig sin egen chaufför och hon njöt av att han hade en sådan positiv inställning – och var lyhörd för deras önskemål och behov.

”Det var vänlighet, leenden och inget klagande. Allting var möjligt. Han frågade t.ex. snällt om vi var redo att åka klockan 7.30 från hotellet nästa morgon, och när vi sa att det var lite för tidigt för oss så anpassade han sig efter det.”

else-2.jpg
else-6.jpg

4 dagar i himmelriket

Rundresan på Sri Lanka avslutades med några dagars strandsemester i Koggala – eller ”4 dagar i himmelriket” som Elsebeth beskrev det. Här kom deras chaufför med tips på vad de skulle kunna uppleva:

”Ni ska ta en tuk-tuk och åka dit och dit. Vi följde hans råd och fick upplevelser vi sent ska glömma, och vi fick träffa lokalbefolkningen.”

Kommer alltid minnas chauffören, humorn och deras ”ping pong”

Elsebeth kommer att minnas deras chaufför som en viktig del av resan på Sri Lanka.

”Resan hade inte varit lika bra utan honom, han var fantastisk. Han var en fin människa, han skojade och hade humor och vi hade en bra ”ping pong” – och vi kunde fråga honom om allt.”

Res med en privatchaufför

Elsebeth har redan beställt sin nästa resa hos Check Point Travel, som är en rundresa i Vietnam – även den med egen chaufför.

Drömmer ni om en liknande upplevelse som den Elsebeth hade på Sri Lanka? Ta en titt på våra resor till Sri Lanka här.