Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +

Amalfikusten - en guide till Italiens vackraste kuststräcka

Amalfikusten är en av de vackraste kuststräckorna i Europa, och det är inte bara de vackra vyerna som gör det till en unik plats, utan också maten, historien och livet. Amalfikusten ligger i södra Italien, som en del av den sorrentinska halvön. Längs kusten ligger den idylliska landsvägen SS163, och längs vägen ligger de vackra kuststäderna och storslagna upplevelserna, som pärlor på ett snöre.

Shutterstock 1651577071

På land och till sjöss på Amalfikusten

Upplevelserna på Amalfikusten är många. Men ett måste är vägen mellan staden Positano i väster till Vietri Sul Mare i öster, liksom de små klassiska byarna däremellan – Atrani, Cetara, Praiano, Amalfi, Minori och Maiori.

Positano är en av de vackraste och mest färgstarka städerna längs Amalfikusten. När du besöker staden kommer du att bli överväldigad av alla charmiga restauranger, fantastiska stränder och hisnande vyer som möter dig var du än är.

Shutterstock 496913881

Vietri Sul Mare är det sista stoppet på den vackra rutten längs Amalfikusten. Även om Amalfikusten är känd som en rutt, besöker många turister tyvärr bara en stad, och därför är Vietri Sul Mare också den minst besökta på rutten, eftersom den ligger längst in i landet. Men lura inte dig själv om denna fantastiska stad, där du får den autentiska italienska upplevelsen.

Även om vi alltid rekommenderar att du hyr en bil när du reser till Amalfikusten, måste du bara uppleva Vietri Sul Mare - så packa ner solskyddet och ta en båttur längs kusten.

When life gives you lemons...

Det finns inte många griniga lokalbefolkning i städerna längs Amalfikusten. Men syrliga, solmogna citroner är särskilt kända för området. I själva verket är det en specialitet på den sorrentinska halvön, och de är kända för sina många lokala delikatesser som kakor, glass och pastarätter med citronen som huvudroll, som du inte får lura dig själv på din semester till Amalfi Kust.

Shutterstock 571087660

När du väl har smakat all underbar mat som du kan hitta på dessa kanter kan du spendera dagen på en utflykt från Amalfikusten till halvöns huvudstad Sorrento. I den vackra och historiska stadsdelen kan du enkelt spendera en förmiddag med att utforska de smala gågatorna, som är fulla av underbara restauranger och unika små butiker. Här kan du hitta det vackraste hantverket som Amalfikusten har att erbjuda, särskilt skor och sandaler, som området är särskilt känt för i hela Italien. Då måste du ha en unik souvenir i resväskan, så mät dig och få ett par äkta italienska sandaler på en halvtimme.